واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير مركز امور نخبگان شهيد فهميده سبزوار:برخي مسئولان دغدغه حل مشكلات نخبگان را ندارند
مدير مركز همكايهاي علمي و امور نخبگان شهيد فهميده سبزوار گفت: برخي مسئولان دغدغه حل كردن مشكلات نخبگان را ندارند و درصد همكاريها ضعيف است.
جعفر زارع در گفتوگو با خبرنگار فارس در سبزوار افزود: امروز كشورهاي دنيا با توجه به سطح نياز خود و در جهت كم كردن وابستگي به خارج سعي دارند تا علوم و فناوريهاي مورد نياز خود را در داخل توليد كنند.
وي ادامه داد: ميزان اهميت يك نخبه در اينجا مشخص ميشود چرا كه با حمايت و پرورش نخبگان و استفاده از طرحهاي دانش بنيان آنها ميتوان اين نيازها را رفع كرد.
اين مسئول با اشاره به ظرفيتهاي موجو دانشگاهي در كشور گفت: تعدد مراكز دانشگاهي در يك شهر مانند سبزوار ميتواند در شناسايي نخبگاني كه داراي خلاقيت و نوآوري باشند، موثر باشد.
وي با اشاره به تعريف واژه نخبه نيز گفت: تعريف ما از واژه نخبگان نبايد منطق بر تعريفي باشد كه بنياد ملي نخبگان كشور ارائه داده بلكه بايد با يك ديد باز همه افرادي را كه داراي سطح خلاقيتهاي عالي و دانش بنيان هستند را تحت حمايت قرار داد.
زارع با تاكيد بر لزوم تعامل با مراكز دانشگاهي و آموزش و پرورش يادآور شد: در حوزه تحقيقات و فناوري بايد ازهمه ظرفيتها استفاده كرد و در راستاي پرورش تفكر خلاقانه در دانشجويان و دانش آموزان گام برداشت.
وي با بيان اينكه در كشور آمريكا سالانه بيش از 4 هزار طرح و پژوهش ارائه ميشود، گفت: سازمانهاي حمايتي و پس از بررسي فراوان در پژوهشهاي ارائه شده 2 يا سه ايده را به عنوان طرح برتر برميگزينند كه با همان 2 يا 3 طرح جهان را متحول ميكنند.
مدير مركز همكاريهاي علمي و امور نخبگان شهيد فهميده سبزوار ادامه داد: متاسفانه اين نگاه در كشور ما نهادينه نشده و سطح آموزشها مبتني بر نياز جامعه تعريف نشده است.
وي با انتقاد از مراكز علمي و دانشگاهي گفت: متاسفانه در اين مراكز نيز پژوهشمحور كار نميشود و اكثر پاياننامههاي دانشجويان در سطوح عالي نيز پژوهشبنيان نيست و در نهايت در يك كتابخانه نگهداري ميشود.
وي ادامه داد: نگاه پولگرايي باعث شده تا ما از مسير اصلي در حوزه پژوهش خارج شويم.
وي با بيان اينكه بسياري از مسائل و مشكلات بوسيله طرحهاي دانش بنيان قابل حل است، يادآور شد: متاسفانه برخي مسئولين دغدغه حل كردن مشكلات نخبگان را ندارند و درصد همكاريها ضعيف است.
وي با اشاره به شكلگيري مركز همكاريهاي علمي و امور نخبگان شهيد فهميده در شهرستان سبزوار تاكيد كرد: اين مركز ميتواند نخبگان و افراد داراي خلاقيت را در حوزههاي مادي و معنوي منطبق بر نيازهايش تامين نمايد.
زارع افزود: اين مركز از سال 88 در شهرستان سبزوار شكل گرفته و در سطح كشور اولين شهرستاني هستيم كه اين مركز در آن داير شده و مراكز فقط در سطح استانها مستقر است.
وي افزود: با استقرار اين مركز از همان ابتدا تاكنون توانستهايم از 47 طرح دانشبنيان حمايت مادي و معنوي كنيم.
وي شهرستان سبزوار را يك فرصت خوب براي پرورش ايدههاي نو و خلاقانه توصيف كرد و يادآور شد: به دليل تعدد مراكز دانشگاهي در اين شهرستان، شاهد پرورش ايدههاي نو و خلاق در حوزههاي دانشگاهي در اين شهرستان هستيم.
وي خواستار توجه به نخبگان و دانش پژوهان شد و گفت: مركز شهيد فهميده فرصت خوبي است تا افراد بتوانند طرح هاي خود را منطبق با نيازهاي ما معرفي نمايند تا ما نيز بتوانيم آنان را در پيشبرد اهداف و به ثمر رساندن طرح هايشان حمايت كنيم.
انتهاي پيام/2202
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]