واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نيازمند آيين نامه جديد در گرند پژوهشي هستيم
با توجه به وجود 25 هزار دانشجوي دكتري در كشور بايد براساس برنامه به صورت ماهانه مبالغي به دانشجويان دكتري جهت تامين زندگي داده شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران، رضا فرجي دانا وزير علوم تحقييقات و فناوري در نشست معاونان پژوهشي دانشگاهها كه در سالن اجلاس برگزار شد، طي سخنراني گفت: دانشگاه انسان ساز و دانشگاه پديد آورنده فكر نو از فرايند پژوهش مي تواند به اين اهداف برسد چنانچه فرايند آموزش و پژوهش از پژوهش خوب نشات مي گيرد و ذپرداختن به پژوهش كار بزرگي است.
وي به بحث بودجه پژوهشي اشاره كرد و گفت: يكي از ضروريات ما بودجه پژوهشي است كه آن ميزان كه نياز است اختصاص داده نمي شود چنانچه در حال حاضر كمتر از 10 درصد بودجه دانشگاهها به امر پژوهش اختصاص مي يابد و بايد رديف مستقلي در دانشگاهها تعيين شود و معاونت پژوهشي دانشگاهها مسول اختصاص اين رديف مستقل بودجه باشد تا براين اساس مبالغ لازم صرف پژ وهش شود
فرجي دانا تصريح كرد: در حال حاضر مساله اي مانند تغذيه كمر دانشگاهها را شكسته است.
وي تصريح كرد: متاسفانه پژوهش در الويت قرار ندارد چنانچه دانشجويان دكتري مهمترين نيروي انساني به حساب مي آيد و بايد شرايطي ايجاد شود تا بتوانيم پرداخت ماهانه به دانشجويان دكتري داشته باشيم تا اين افراد بتوانند زندگي كنند .
فرجي دانا در ادامه به تعداد دانشجويان در حال حاضر كه در مقطع دكتري در كشور مشغول تحصيل هستند اشاره كرد و گفت: در سال 1384 تعداد دانشجويان مقطع دكتري تنها 12هزار دانشجو بوده است در حالي كه هم اكنون تنها 25 هزار دانشجو دكتري در كشور مشغول تحصيل هستند بنا براين بايد شرايط آسودگي نسبي داشته باشند بنابراين از محل گرند اساتيد دانشگاهي مبالغي دريافت كنند و حتي اگر دانشجو در پژوهش كاربردي فعاليت دارد بايد از محل قرار داد اين پژوهشها به دانشجواختصاص يابد.
وي در ادامه گفت: ما بايد آئين نامه ها را اصلاح كنيم تا پژوهش جايگاه خود را به عنوان ضرورت پيدا كند و ما در جهت اصلاح آيين نامه گام برمي داريم.
وي در ادامه در خواست خود را از معاونين پژوهشي مطرح كرد و اظهار داشت: در خواست از معاونين پژوهشي در زمينه توليد علمي است كه آن را كاهش ندهند اما به كيفيت مقالات توجه كنيم چنانچه مقام معظم رهبري تاكيد كردند توليد علم نبايد كاهش يابد اما بايد در كنار توليد علم موضوع كاربردي سازي تحقيقات مد نظر قرار بگيرد همان گونه كه تشويقهايي براي توليد علم در نظرگرفته مي شود بايد مشوق هايي براي پتنت در نظر بگيريم چانچه در حوزه گرند پژوهشي به گروهي از آيين نامه جديد نياز داريم و شاخص تغيير كند و بايد نگاه جديد ايجاد شود.
وي در ادامه به بحث استاد محوري در دانشگاهها اشاره كرد و گفت: راه ما استاد محوري است و بايد به جايي برسيم كه امضا استاد اول و آخر باشد چنانچه استاد محوري سالها در حوزه هاي علميه مدنظر قرار گرفته و ما از آن بايد درس بگيريم البته استاد محوري را غربيها از ما گرفتند اما هم اكنون خودمان اين موضوع را فراموش كرده ايم.
فرجي دانا تصريح كرد: در خصوص بحث موضوعات منطقه اي بايد بگويم كه دانشگاهها موضوعات منطقه اي را بايد مد نظر قرار دهند و بايد باري از دوش منطقه بردارند و اگر كسي در موضوعات منطقه اي فعاليت مي كند بايد گرند پژوهشي آن 2 برابر شود چنانچه در اين ميان دانشگاهها با كشورهاي حاشيه بايد مبادلات بين المللي داشته باشند.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]