تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع): مؤمن نه بدى مى كند و نه معذرت مى خواهد و منافق هر روز بدى مى كند و معذرت مى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830133395




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محسن رضايي: تكيه كشور به نفت موجب شكل‌گيري تحريم‌ها شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محسن رضايي: تكيه كشور به نفت موجب شكل‌گيري تحريم‌ها شده است
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به وابستگي اقتصاد ايران به نفت، گفت: تكيه كشور به نفت موجب شده است كه تحريم‌ها شكل بگيرد و اگر نبود، تحريمي رخ نمي‌داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه همدان، محسن رضايي در همايش رويكرد اقتصادي به نفت، اظهار كرد: علاوه بر وابستگي دولت به نفت، تكيه اقتصاد ملي ايران به نفت نيز نقطه آسيب‌پذيري محسوب مي‌شود، بطوريكه دشمنان مطمئن هستند اقتصاد ايران روي يك ستون بيشتر استوار نيست و مسأله تحريم را براي فروپاشي اقتصاد ايران پيش آوردند.

وي در ادامه با بيان اينكه "تورم ساختاري 50 سال است كه اقتصاد ايران را آزار مي‌دهد"، افزود: اگر درآمدهاي ناشي از نفت را به عنوان بودجه دولت خرج كنيم، چند اشكال بوجود مي‌آيد كه اولين آن كه 50 سال است اقتصاد ايران را آزار مي‌دهد، تورم ساختاري است. آيا بايد درآمدهاي بدست آمده از نفت را براي مخارج به كار بگيريم يا تبديل به سرمايه‌گذاري شود؟ تورم ساختاري محصول 50 سال شيوه غلط ما در برخورد با درآمدهاي نفتي است؛ البته گاهي فراز و فرودهايي داشته اما تورم هيچگاه به زير 10 درصد نيامده است.

رضايي افزود: با اشاره به اينكه در اقتصاد مطلوب، ميزان تورم حداكثر سه درصد است. تورم سه درصدي مثل روغن‌كاري ماشين مي‌ماند بطوريكه تمام اقتصادها به رشد قيمت سه درصدي نياز دارند اما وقتي بيش از اين ميزان شد ديگر رشد قيمت نيست بلكه تورم است و وارد بيماري اقتصادي مي‌شويم.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه "بخشي از تورم در ايران به درآمدهاي حاصل از نفت و تبديل آن به جاي سرمايه به مخارج دولت مربوط مي‌شود"، تاكيد كرد: تمام منبع اصلي هزينه‌هاي دولت در دنيا توسط ماليات تأمين مي‌شود، به‌گونه‌اي كه اگر مردم كشوري درآمد و ثروت داشته باشند، آن دولت ثروتمند خواهد بود و در غير اينصورت فقير است. برخي دولت‌ها نيز علاوه بر ماليات، از منابع طبيعي موجود نيز استفاده مي‌كنند و به عبارتي دولت از دو جيب مردم و ثروت ملي بهره‌مند مي‌شود اما اقتصاد ما وابستگي شديد به نفت دارد.

وي با بيان اينكه "نفت در اختيار كسي نيست و مربوط به انفال و بيت‌المال است"، افزود: درآمدهاي ناشي از نفت صرف هزينه‌هاي عمراني و جاري مي‌شود. اگر صرف هزينه‌هاي عمراني شود، تبديل به سرمايه‌گذاري خواهد شد اما اگر صرف هزينه‌هاي جاري شود، جنبه غيرسرمايه‌اي پيدا مي‌كند. به دليل اينكه در كشور ما دولت به پرسنل و حجم زياد نيروي انساني وابستگي دارد، بيشتر درآمدهاي نفتي كه وارد بودجه دولت مي‌شود، صرف پرداخت حقوق كارمندان خواهد شد و صرف هزينه‌هاي عمراني نمي‌شود.

رضايي در ادامه گفت: تشكيل صندوق توسعه ملي از ديگر اموري بود كه مجمع تشخيص مصلحت نظام تصميم به شكل‌گيري آن با تصويب مقام معظم رهبري گرفت و هدف از تشكيل آن، كاهش وابستگي اقتصاد و بودجه دولت به نفت به مروز زمان بود تا درآمدهاي حاصل از نفت به صندوق ملي سرازير شود و در واقع به پروژه‌هاي سرمايه‌گذاري در بخش خصوصي و حتي دولتي به شكل تسهيلات اختصاص يابد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه "در سال 2011 سهم توليد نفت خام ايران در اوپك 12 درصد، عربستان 31 درصد و عراق هشت درصد بوده است"، تصريح كرد: هر چند سهم ايران، عربستان و عراق در توليد نفت به شدت كاهش يافته اما 20 سال آينده بازار نفت دنيا را اين سه كشور در اختيار خواهند داشت و تكليف انرژي جهان را تعيين خواهند كرد.

وي نقش نفت ايران در اقتصاد جهان را بسيار تأثيرگذار دانست و افزود: از سوي ديگر مي‌بينيم كه ايران در كانون مناطق نفتي جهان قرار گرفته است و به عبارت ديگر در جغرافياي نفتي در وسط چاه‌هاي نفتي قرار دارد و همين امر موجب شده نفت ايران و جايگاه نفتي ايران در اقتصاد بين‌الملل تعيين‌كننده و تأثيرگذار باشد.

رضايي با اشاره به اينكه "صادرات نفت خام از سال 59 تا 90 بين دو ميليون تا دو ميليون و 600 هزار بشكه در روز بوده است"، ادامه داد: صادرات نفت ايران از سال گذشته تاكنون به زير يك ميليون بشكه در روز رسيده است كه اين كاهش شديد مربوط به توليد نمي‌شود بلكه به تحريم‌هاي اقتصادي برمي‌گردد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه كرد: ميزان مصرف داخلي نفت در كشور از سال 80 به بعد 625 هزار بشكه در روز بوده است. در سال 2012 ميزان مصرف به يك ميليون و 971 هزار بشكه در روز رسيد كه رشد سه برابري را نشان مي‌دهد، در حاليكه توليد ما با احتساب صادرات و مصرف در حدود چهار ميليون بشكه است كه سهم مصرف با اين مقدار ثابت روز‌به‌روز بيشتر شده است.

وي با بيان اينكه "مصرف نفت در كشور ما بالا رفته و رشد فراينده‌اي داشته است"، تاكيد كرد: اگر اين روند ادامه يابد، ممكن است يك بشكه نفت حتي خام‌فروشي نداشته باشيم اما منابع ما خيلي وسيع است و خيلي از منابع مورد اكتشاف را هنوز مورد بهره‌برداري قرار نداده‌ايم. اگر شرايط مناسب باشد و محدوديت برداشت را برداريم، در سال 2040 به هشت ميليون بشكه توليد نفت مي‌رسيم؛ چراكه منابع نفتي قابل توجهي در كشور وجود دارد و هرچه مصرف داخلي را به سمت ارزش افزوده ببريم، بهتر است.

رضايي در ادامه گفت: سهم منابع نفتي در بودجه كشور از سال 80 كه جمع منابع دولت 14 هزار ميليارد تومان بوده است كه از اين ميزان 74 هزار ميليارد معادل 53 درصد مربوط به نفت بوده، در سال 81 اين ميزان به 63 درصد، در سال 82 به 47 درصد، در سال 83 به 42 درصد، در سال 89 به 47 درصد، در سال 90 به 38 درصد و در سال 91 به 47 درصد رسيده است.

وي اضافه كرد: نفت ايران در اقتصاد بين‌الملل تأثيرگذار است. ايران يكي از كشورهاي پرقدرت اوپك است اما بودجه كشور ما وابستگي شديدي به نفت دارد، بطوريكه متوسط 40 درصد هزينه‌هاي دولت وابسته به نفت است. وابستگي شديد بودجه دولت به نفت، مصرف زياد و نقش مهم نفت در تجارت خارجي بايد ما را به تأمل وادارد كه نياز به بازنگري جدي به رويكردمان به نفت داريم و بايد اين رويكرد تغيير يابد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان به حواشي برداشت از چاه‌هاي نفتي و آتش زدن گازهاي مخلوط با نفت اشاره كرد و افزود: روزانه ميلياردها ثروت در حواشي چاه‌هاي نفتي را آتش مي‌زنيم اما با احداث نيروگاه و تبديل اين گازها به انرژي الكتريكي مي‌توانيم آن را به صورت برق استفاده كنيم.

انتهاي پيام

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن