واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: محسن رضايي:درآمدهاي نفتي فرصت توسعه كشور راگرفته است
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: درآمدهاي حاصل از فروش نفت فرصت توسعه را از كشور گرفته است.
به گزارش ايرنا ˈمحسن رضاييˈ روز دوشنبه در گردهمايي مليˈنفت و توسعه اقتصاديˈ در محل دانشگاه بوعلي سيناي همدان ضمن تشريح چرايي وابستگي اقتصاد به نفت و پيامدهاي آن در اقتصاد ايران ظرف سه دهه گذشته، تصريح كرد: آثار صنعت نفت و نقش آن بر توليد و اشتغال كشورمان در اين مدت بسيار ضعيف بوده است.
وي، خام فروشي را از مهمترين معضل ها در راه استفاده بهينه از منابع دانست و اظهارداشت:هم اينك يك بشكه نفت يكصد دلار به فروش مي رود در حاليكه اگر فرآوري شود چهار برابر اين مبلغ براي كشور سودآوري خواهدداشت.
وي افزود:در نظر گرفتن درآمد حاصل از فروش نفت در بودجه موجب بروز تورم ساختاري در جامعه مي شود و شيوه نادرست استفاده از درآمد نفتي بيش از 50 سال است كه ما را آزار مي دهد.
وي با ذكر اينكه نبايد تورم را به عنوان رشد قيمت ها معني كرد،گفت: تورم تا چهار درصد براي هر جامعه اي لازم است ولي در صورت افزايش از حد تعيين شده جامعه را دچار بيماري اقتصادي مي كند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام بيان كرد: درآمد حاصل از فروش نفت در ايران اسلامي به جاي سرمايه و پس انداز تبديل به مخارج دولت مي شود در حاليكه منبع اصلي هزينه دولت در ديگر كشورهاي جهان ˈمالياتˈ است.
وي تصريح كرد: وابستگي شديد به درآمد حاصل از فروش نفت موجب شد تا دشمنان به فكر تحريم ايران بيافتند چون فكر مي كردند از اين طريق مي توانند ايران را فلج كنند.
وي همچنين اظهار داشت: سهم ايران از توليد نفت خام ˈاوپكˈ 12.1 درصد است و بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته در 20 سال آينده كشورهاي ايران، عربستان و عراق انرژي كل جهان را تامين مي كنند.
رضايي اضافه كرد: ايران در كانون نفتي كشورهاي جهان قرار دارد به همين منظور هم نفت ايران و هم جايگاه ايران در اقتصاد بين الملل تاثير بسيار زيادي دارد.
وي افزايش مصرف نفت در داخل كشور را نگران كننده توصيف كرد و گفت: مصرف نفت در كشورمان از 600 هزار بشكه در سال 80 با رشد سه برابري به يك ميليون و 971 هزار بشكه در روز رسيده است.
وي در اين خصوص احتمال داد كه توليد نفت ايران تا سال 2040 ميلادي به هشت ميليون بشكه در روز برسد كه از اين ميزان چهار ميليون و 500 هزار بشكه در داخل كشور مصرف شده و مابقي نيز صادر شود.
وي تاكيد كرد: مصرف داخلي بخش زيادي از نفت توليدي را مي بلعد بنابراين چنانچه بتوان مصرف داخلي را به سمت ارزش افزوده هدايت كرد كاري بزرگ و مهم صورت گرفته است.
وي در اين باره خواستار توجه جدي به سه مولفه همچون نقش مهم نفت در تجارت خارجي، مصرف داخلي و بررسي وابستگي بودجه به نفت شد و لازمه تغيير رويكرد به نفت را يك اصل اساسي عنوان كرد.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]