واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 90درصد اقتصاد دنيا تا 2030 متأثر از فناوري مي شود/ صدور مجوز به چند شركت خارجي براي توسعه فناوري كشور
رئيس مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رئيس جمهور با بيان اينكه تا سال 2030، 90 درصد اقتصاد دنيا متاثر از فناوري مي شود، گفت: به منظور توسعه فناوري به شركت هاي بزرگي چون ال جي و سامسونگ با ايجاد شرايطي اجازه داده مي شود كه در كشور اقدام به توسعه فناوري كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، مهندس اميري نيا در كنفرانس بين المللي مديريت تكنولوژي با تاكيد بر اينكه در اقتصاد دنيا تفكر دانش بنيان تبديل به يك باور شده است، افزود: در اقتصادهاي دنيا سهم بخش تحقيق و توسعه در درآمد ناخالص داخلي روز به روز در حال افزايش است به گونه اي كه در كشوري مانند كره جنوبي بخش تحقيق و توسعه سهم 4 درصدي در توليد ناخالص داخلي دارد.
رئيس مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رئيس جمهور ادامه داد: در آينده سهم اقتصاد دانش بنيان در دنيا به 75 درصد خواهد رسيد و تا سال 2030، 90 درصد اقتصاد هاي دنيا متاثر از فناوري خواهد بود.
وي با تاكيد بر اينكه اين امر محقق نخواهد شد جز در سايه همكاري با بنگاه هاي بزرگ اظهار داشت: بخش تحقيق و توسعه بنگاه هاي بزرگي چون تويوتا، 9.9 ميليارد دلار است اين ميزان در شركت سامسونگ به 9 ميليارد دلار در سال نيز مي رسد.
اميري نيا با اشاره به وضعيت كشور در حوزه تحقيق و توسعه خاطر نشان كرد: در سال هاي اخير تلاش هاي بسياري براي تبديل اقتصاد دانش بنيان شده است ولي تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم.
وي با اشاره به برخي باورهاي غلط در خصوص مديريت فناوري در بنگاه هاي بزرگ اقتصادي يادآور شد:در برخي موارد اعلام مي شود كه داشتن تيم تحقيقاتي اقدامي در جهت توسعه فناوري است درحالي كه بايد حلقه ايده تا محصول و همچنين توجه به تجاري سازي نيز افزايش يابد.
اميري نيا به تجربه توسعه فناوري نانو در كشور اشاره كرد و اظهار داشت: در يكي از بازديدهايي كه از يكي از شركت هاي فعال در حوزه بيوتكنولوژي انجام داديم متوجه شديم كه اين شركت يازده محصول پيشرفته در اين حوزه توليد مي كند كه هرگرم آن 1.5 ميليون دلار ارزش دارد.
رئيس مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رئيس جمهور با تاكيد بر تجاري سازي محصولات فناوري توليد شده در كشور يادآور شد: در گذشته حملات نظامي براي آسيب وارد كردن به كشورها مدنظر بوده است در حالي كه امروزه بازارهاي جهاني را نشانه رفته اند از اين رو براي تجاري سازي محصولات دانش بنيان بايد در گام اول بازارهاي داخلي و پس از آن بازارهاي خارجي را نشانه رويم.
اميري نيا همچنين به اقدامات جديد دولت براي توسعه فناوري با مشاركت بنگاه هاي بزرگ فناوري اشاره كرد و يادآور شد: يكي از رويكردهايي كه دولت به آن توجه دارد آن است كه به شركت هاي بزرگي چون ال جي، زيمنس و سامسونگ اجازه دهيم تا در كشور ورود كنند تا بتوانند فناوري هايي را در كشور توسعه دهند.
اميرنيا با تاكيد بر استفاده از نيروي انساني توانمند كشور گفت: در گذشته با كنترل رشد جمعيت منجر شد كه رشد جمعيت متوقف شود و ما تا 10 سال آينده فرصت داريم تا از اين نيروها براي توسعه فناوري در كشور بهره مند شويم.
رئيس مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رئيس جمهور با انتقاد از ارتباط دانشگاه ها با صنعت اظهار داشت: مشكلاتي در اين زمينه در كشور وجود دارد ولي با گام هايي كه برداشته شده وفاق مناسبي ميان دانشگاه ها و بخش صنعت فراهم شده است.
كد خبر: 2192443
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۹ - ۱۰:۲۳
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]