واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: تعديل قيمت آب و برق جدي شد
وزير نيرو با اشاره به جدي شدن تعديل قيمت آب و برق افزود: ۱۰۰۰ ميليارد تومان اوراق مشاركت براي تسويه بخشي از بدهي وزارت نيرو به پيمانكاران در نظر گرفته شده كه به صورت استان به استان در اختيار پيمانكاران قرار مي گيرد.
تسنيم: حميد چيتچيان شب گذشته در گفتوگوي ويژه خبري از منطقه بندي شبكه آب و تعيين فشار شبكه آبرساني به عنوان راهكاري مديريتي به منظور كنترل بهينه توزيع آب در كشور خبر داد و گفت: اقدامات وسيعي در خصوص استفاده از آب شيرين كن ها صورت خواهد گرفت تا در جاهايي كه دسترسي به آب دريا و آب شور داريم، آب موجود براي استفاده در بخش هاي شرب و صنعت شيرين سازي شود.
وي افزود: وزارت نيرو تمهيداتي را انديشيده تا هر بخش خصوصي كه در شيرين سازي آب سرمايه گذاري كند، آب را به قيمت خوبي از آن خريداري كرده و به شبكه مصرف تزريق كنيم.
* تغيير راهبردي در احداث تصفيه خانه هاي فاضلاب/ احداث تصفيه خانه هاي محلي به جاي شهري
وزير نيرو از تغيير راهبردي در توسعه تصفيه خانه هاي فاضلاب كشور خبر داد و گفت: تاكنون در كشور به اين صورت بوده كه با احداث و بهره برداري از سيستم هاي بزرگ و متمركز تصفيه فاضلاب، تمامي فاضلاب هاي يك شهر توسط كانالهايي جمع آوري شده و پس از تجميع به يك سيستم مركزي تصفيه انتقال مي يافته كه مصداق بارز آن جمع آوري فاضلاب هاي شهر تهران و انتقال آب به تصفيه خانه بزرگ جنوب پايتخت است.
وي ادامه داد: اين رويه نيازمند احداث شبكه هاي بزرگ جمع آوري فاضلاب بود و پس از آن نيز در انتقال و مصرف پساب ها با مشكل مواجه مي شديم اما اكنون اين ايده شكل گرفته كه در هر محله و يا براي تعدادي از محلات يك تصفيه خانه ايجاد شود و از آن براي تصفيه فاضلاب همان منطقه استفاده شود.
چيت چيان استفاده از اين روش را بسيار سازگارتر با شهرها و مراكز جمعيتي كشور دانست و گفت: كارهاي پژوهشي و انتقال فناوري را در زمينه احداث و بهره برداري بهينه از اين نوع تصفيه خانه ها آغاز كرده ايم.
اين مقام مسئول، يكي از كاربردهاي اينگونه تصفيه خانه ها را شهرك هاي مسكن مهر عنوان كرد و اظهار داشت: در آينده اين نوع تصفيه خانه ها در كشور گسترش خواهند يافت.
* بهره برداري از 840 مگاوات ظرفيت جديد توليد برق در 5 ماه گذشته
وزير نيرو با اشاره به اينكه در چندماهه ابتدايي دولت در بخش برق موفق هايي كسب كرده ايم، گفت: در اين مدت توانستيم 4 واحد بزرگ با مجموع ظرفيت 820 مگاوات و 20 مگاوات نيروگاه كوچك را به مدار بياوريم.
وي افزود: نيروگاههاي توليد برق پراكنده كه امروزه در دنيا به لحاظ فني و اقتصادي بسيار مورد توجه قرار گرفته نيز مورد توجه وزارت نيرو است.
چيت چيان از صدور بخش نامه اي جديد در اين بخش در چند روز اخير خبر داد و گفت: طبق اين بخش نامه كه از سوي وزارت نيرو ابلاغ شده است قيمت خريد برق از هر شركت خصوصي كه اقدام به سرمايه گذاري و توليد برق از طريق DG كند، بيش از 73 تومان است و اگر بازده توليد برق بيش از يك چهارم باشد باز اين قيمت افزايش مي يابد و اگر توليد به صورت CHP و CCHP باشد باز هم اين قيمت افزايش خواهد يافت.
وي ادامه داد: شايد در كشور تعداد سرمايه گذاراني كه توان سرمايه گذاري براي احداث نيروگاههاي بزرگ 500 تا 1000 مگاواتي را دارند كم باشد اما تعداد كساني كه توان سرمايه گذاري براي احداث نيروگاههاي كوچك 1 تا 10 مگاواتي را دارند زياد است و با توجه به اينكه قيمت برقي كه در اختيار مردم قرار مي دهيم به طور متوسط 43 تومان به ازاي
هر كيلووات است، وزارت نيرو امكان خريد برق از سرمايه گذاران نيروگاههاي توليد پراكنده را تا 2.5 برابر اين رقم يعني حدود 100 تومان به ازاي هر كيلووات دارد.
* انعقاد قرارداد با بخش خصوصي براي توليد برق از انرژي هاي تجديدپذير
اين عضو كابينه دولت همچنين در خصوص توليد برق از انرژي هاي تجديدپذير گفت: وزارت نيرو برق را از كساني كه اقدام به سرمايه گذاري و توليد برق از انرژي باد، خورشيد، آب به صورت نيروگاههاي كوچك، گرماي درون زمين و يا سوزاندن زباله هاي شهري كنند را به 10 برابر قيمت فعلي مصرف برق كشور يعني 450 تومان به ازاي هركيلوات مي خرد كه اين مصوبه وزارت نيرو موجب شده تعداد زيادي مراجعه كننده براي سرمايه گذاري در اين بخش داشته باشيم و اكنون درحال انعقاد قرارداد هستيم.
وي افزود: قرارداد احداث 600 مگاوات نيروگاه بادي و 300 مگاوات نيروگاه خورشيدي نهايي شده كه اميدواريم تا سال آينده به بهره برداري برسند.
* بخشي از طلب پيمانكاران با اوراق مشاركت پرداخت مي شود
چيت چيان از امكان تسويه بخشي از بدهي وزارت نيرو به بخش خصوصي از طريق واگذاري اوراق مشاركت به فروش نرسيده خبر داد و گفت: سهم هر پروژه عمراني از اعتبارات دولتي و فروش اوراق مشاركت مشخص است و ما طبق قانون مي توانيم از سهم پروژه از فروش اوراق مشاركت، بدهي خود را با واگذاري اوراق به فروش نرسيده تسويه كنيم.
وي ادامه داد: 1000 ميليارد تومان اوراق مشاركت براي تسويه بخشي از بدهي وزارت نيرو به پيمانكاران در نظر گرفته شده كه به صورت استان به استان در اختيار پيمانكاران قرار مي گيرد.
وزير نيرو با بيان اينكه واگذاير اوراق مشاركت، چاره كار بدهي هاي وزارت نيرو نيست، تصريح كرد: 22 هزار ميليارد تومان بدهي داريم كه اميدواريم در بودجه تدابير لازم براي آن ديده شود.
وي افزود: واگذاري شركت هاي قابل واگذاري در صنايع آب و برق مثل نيروگاهها راهكار مناسبي براي تسويه اين بدهي است تا از محل واگذاري آنها، بتوانيم اين بدهي ها را پرداخت كنيم.
* دولت به صورت جدي وارد بحث تعديل قيمت هاي آب و برق شد
چيت چيان در خصوص افزايش قيمت آب و برق گفت: به صورت جدي در دولت در حال پيگيري تعديل نرخ مصرف آب و برق را هستيم اما تا بررسي ها به نتيجه نرسد اعلام نمي كنيم.
اين عضو كابينه دولت از در دست اجرا بودن 850 طرح در بخش آب كشور خبر داد و گفت: اين طرح ها و پروژه ها كه در بخش هاي مختلف آب در حال اجرا هستند به 120 هزار ميليارد تومان سرمايه براي تكميل شدن نياز دارند كه با توجه به بودجه 4 هزار ميليارد توماني بخش آب كشور، 30 سال تكميل تمامي آنها طول خواهد كشيد.
وي ادامه داد: از اينرو اجراي همزمان آنها به صلاح نيست و بايد اولويت بندي صورت بگيرد كه در اين رابطه تعدادي از طرح هاي بخش آب پيشرفتي بين 75 تا 100 درصد دارند كه با اولويت دهي به آنها و تخصيص مناسب منابع مالي اين پروژه را به جاي 30 سال آينده در سال آتي به بهره برداري خواهيم رساند تا كشور از عوايد آن استفاده كند.
به گفته وزير نيرو، در برخي طرح هاي آبي كشور بازنگري صورت خواهد گرفت و به پروژه هايي چون طرح هاي آبي مشترك بين ايران و كشوري ديگر، طرح هاي آبرساني شهري، طرح هاي مجتمع هاي آبرساني روستايي و تكميل شبكه هاي پايين دست سدهاي ساخته شده اولويت داده خواهد شد.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]