واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: رييس انجمن مددكاري اجتماعي هشدار داد: رشد 9 برابري ايدز در كشور
رييس انجمن مددكاري اجتماعي با بيان اينكه كودكان خياباني 4.5 درصد مبتلايان به HIV/ايدز در كشور را تشكيل ميدهند، گفت: كودكان خياباني افراد با ريسك بالاي در معرض ابتلا به HIV/ايدز هستند و عموما تعداد پسران مبتلا به اين بيماري بيشتر از دختران است، اين در حاليست كه اين افراد عموما از طريق مصرف مواد مخدر به اين بيماري مبتلا ميشوند.
سيدحسن موسوي چلك در گفتوگو با ايسنا در مورد تعداد افراد مبتلا به ايدز از سال 2000 تاكنون خاطر نشان كرد: از سال 2000 ميلادي جميعت كشور از 40 به 75 ميليون نفر رسيده است كه در همين بازه زماني تعداد مبتلايان به Hiv/ايدز از 3400 به 27 هزار نفر افزايش يافته است. وي ادامه داد: بالا رفتن اين رقم در كشور ما به دليل افزايش نيافتن مراكز درمان و پيشگيري ابتلا به Hiv/ايدز است، چرا كه در همين مدت 12 ساله مشابه تعداد مبتلايان به اين بيماري در جهان دو برابر شده در حالي كه در كشور ما با رشدي 9 برابري مواجه است. به گفته وي، در مورد تعداد افراد مبتلا به Hiv/ايدز بايد ضريب احتمال پنج برابري پيش بيني شود كه با در نظر گرفتن اين احتمال تعداد افراد مبتلا به Hiv/ايدز در كشور بيش از 100 هزار نفر هستند.
رييس انجمن مددكاري اجتماعي با اشاره به چگونگي آلودگي افراد به HIV/ايدز اظهار كرد: از سال 65 تا سال 90، 69 درصد افراد از طريق تزريق و 12.5 درصد از طريق روابط جنسي به HIV/ايدزمبتلا ميشدند كه تنها در سال 91 اين چگونگي تغيير كرد و درصد ابتلاي افراد از طريق تزريق به 52 و از طريق روابط جنسي به 37 درصد رسيد. وي با اشاره به اينكه دو روش شايع در ابتلا به HIV/ايدز وجود دارد، گفت: ابتلا از طريق سرنگ آلوده و روابط جنسي دو روش شايع ابتلا به HIV/ايدز است كه در مورد سرنگ آلوده بايد از طريق روش پيشگيري در حوزه مواد مخدر و در مورد ابتلا از طريق روابط جنسي، از طريق ايمن سازي براي اين موضوع گام برداريم. وي افزود: در حوزه روابط جنسي و پيشگيري از آن مقاومت وجود دارد و ما نميتوانيم مراكز كاهش آسيب زنان را به طور رسمي افزايش دهيم، اين در حالي است كه در برنامه استراتژيك مقابله با HIV/ايدز بر روي آموزش روابط جنسي تاكيد شده است. موسوي چلك با اشاره به اينكه صرفا ابتلا از طريق روابط جنسي به كساني كه ارتباط جنسي نامشروع دارند، مربوط نميشود، اظهار كرد: اين موضوع تنها مربوط به اين دسته افراد نيست؛ هرچند در مورد آنها به دليل تابو بودن مسئله، دسترسي به اين افراد آسان نيست و تعداد افراد مبتلا از اين طريق به صورت پنهاني با رشد محسوسي مواجه است.
رييس انجمن مددكاري اجتماعي با اعلام اينكه 10 درصد مبتلايان شناسايي شده HIV/ايدز در كشور زن هستند، گفت: مصرف مواد مخدر صنعتي گرايش ارتباطات جنسي را افزايش داده كه همين موضوع روابط جنسي غير ايمن را در كشور افزايش ميدهد.
وي ادامه داد: بايد به تمامي افراد روابط جنسي ايمن آموزش داده شود و چنانچه اين آموزش پذيري در كشور صورت گيرد، ميتوانيم تعداد افراد مبتلا در كشور را كاهش دهيم. وي در مورد افراد با ريسك بالاي در معرض ابتلا به HIV/ايدز خاطر نشان كرد: هاي ريسكها كساني هستند كه در محيطهاي امن قرار ندارند و اين موضوع در مورد كودكان كار و خيابان، زباله گردها و افرادي كه روابط جنسي غير ايمن دارند صادق است. موسوي چلك ضمن ابراز نگراني نسبت به سالهاي آينده به دليل افزايش مجدد مصرف هروئين در كشور بيان كرد: موج مصرف هروئين در كشور طي سالهاي آينده افزايش مييابد و به اين دليل كه مصرف اين ماده از طريق تزريق بيشتر است، به همين دليل استفاده از سرنگ افزايش خواهد يافت كه تبعات آن افزايش انتقال HIV/ايدز است، چرا كه موادمخدر بالاترين رتبه در ميان راههاي انتقال اين بيماري است.
وي با اشاره به اينكه در كشور سه برنامه استراتژيك در مورد HIV/ايدز تدوين شده است، گفت: اكنون در بازه زماني برنامه سوم هستيم و 18 دستگاه تعريف شده در اين برنامه بايد با منابع مالي بيشتر به اين پديده ورود كنند، چرا كه همه كساني كه در معرض خطر هستند الزاما به مراكز بهزيستي مراجعه نميكنند.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]