واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: احتمال تغيير شيوه توزيع اعتبارات عمراني در مجلس
سياستي كه دولت با توجه به كمبود بودجه در تخصيص بودجه عمراني در پيش گرفته مورد اعتراض برخي نمايندگان قرار گرفته است. دراينباره با جعفر قادري عضو كميسيون تلفيق مجلس گفتوگو كردهايم.
* دليل اعتراض برخي نمايندگان به شيوه تخصيص بودجه عمراني چيست؟
شيوهاي كه دولت در پيش گرفته، اختصاص بودجه براساس سطح پيشرفت پروژههاي عمراني است. اين شيوه مورد اعتراض نمايندگان قرار دارد چراكه نميتوان اهميت برخي پروژهها را به استناد ميزان پيشرفت بررسي كرد و بودجه را بر اين مبنا اختصاص داد.
ممكن است يك پروژه راهسازي پيشرفت اندكي داشته باشد اما بتوان در فاز اول با تزريق بودجه بخشي از آن را مورد بهرهبرداري قرار داد. برخي پروژهها براي منطقهاي كه در آن قرار گرفته است نقش ويژهاي دارند حتي اگر درصد پيشرفت اندكي داشته باشند. بر اين اساس پيشرفت 90درصدي يا صفر درصدي نميتواند مبناي اختصاص بودجه باشد. با اين منطق برخي از مناطق ممكن است هيچ سهمي از بودجه عمراني نصيبشان نشود به همين دليل نمايندگان معترضند. شيوه توزيع اعتبارات عمراني را در كميسيون تلفيق تغيير خواهيم داد.
* چگونه ميتوان با اين بودجه محدود، همه بخشها را راضي نگه داشت؟
ميتوان پروژههاي با اهميتتر نظير برخي پروژههاي راه و يا پروژههاي آبرساني را در اولويت قرار داد. بايد بسياري از اولويت بنديها در داخل استانها انجام شود چراكه نياز به بهرهبرداري پروژهها در استانهاي مختلف، متفاوت است. ممكن است در يك استان براساس نياز آن منطقه، تكميل بيمارستاني كه 80درصد پيشرفت داشته، اولويت كمتري نسبت به پروژه ديگري كه كمتر پيشرفت كرده، داشته باشد. توزيع بودجه عمراني درون استانها ميتواند نسخه عادلانه تري باشد.
* آيا ميزان بودجه عمراني كفاف توزيع استاني را ميدهد؟
معتقديم كه با همين ميزان بودجه هم ميتوان راه تخصيص بهتري درنظر گرفت. مكانيسم توزيع اعتبارات در دولت بايد مورد بازنگري قرار گيرد چرا كه در عمل ديده ميشود كه به برخي پروژهها بيشتر توجه ميشود درحاليكه همتراز با پروژهاي است كه اهميتي به آن داده نميشود. دولت گذشته به بهانه طرحهاي مهر ماندگار، نگاه غيرتخصصي را در پروژهها اعمال ميكرد و تخصيص اعتبارات را به پروژههايي انجام ميداد كه نام مهر ماندگار بر آنها گذاشته بود. دولت فعلي هم بهگونهاي ديگر به برخي پروژهها توجه ميكند. بهعنوان مثال پروژهاي 80درصد اعتبار گرفته و پروژهاي ديگر با شرايط برابر تنها 5درصد اعتبار دريافت كرده است. اعتبار برخي پروژههاي مشاركتي را به اين بهانه كه بخشي از اعتبارات آن از جاي ديگر تأمين ميشود را تا 100درصد تأمين ميكنند و برخي ديگر را به يك دهم كاهش ميدهند.
* اما مجلس سال گذشته همين مكانيسم دولت يازدهم را براي تعيين تكليف طرحهاي عمراني در پيش گرفته بود چرا الان تغيير موضع داده است؟
مخالفتي با اين موضوع نداريم. سالهاي گذشته در بودجهها آورديم تا پروژههايي كه همان سال به اتمام ميرسند در اولويت قرار گيرد. در اصلاحيه بودجه كه اخيرا ابلاغ شده هم اين موضوع ذكر شده است. بخشي از پروژهها كه ميتواند به سرعت تمام شود، دليلي ندارد كه روي زمين بماند اما تناقض در برخورد با پروژهها نميتواند توجيهپذير باشد.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]