تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏اخلاقى و مدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830132240




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ريشه ها، كتابي كه مورد اشاره رهبري قرار گرفت


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ريشه ها، كتابي كه مورد اشاره رهبري قرار گرفت
از اين پس در مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به پرونده هايي مي پردازيم كه نشان دهنده نقض حقوق بشر در كشورهاي مدعي غربي است. اين كشورها كه خود دم از حقوق بشر مي زنند در موارد بسياري آن را زير پاگذاشته و خلافش رفتار كرده اند. برخي از اين پرونده ها را براي شما هرشب بازنشر مي كنيم.


به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، «نماينده» مقام معظم رهبري در ديدار ماه گذشته خود با ده ها هزار نفر از فرماندهان بسيج به بخش هايي از جنايات استكبار و دولت آمريكا اشاره فرمودند. ايشان در بيان بخشي از جنايات دولت آمريكا به رفتار آنها با بوميان سرزمين آمريكا اشاره كردند و براي نمونه از كتاب «ريشه ها» نوشته آلكس هيلي به عنوان نمونه اي از گزارش اوضاع قتلعام بوميان توسط آمريكايي ها ياد كردند.

نخستين كشتي بردگان در ۱۶۱۹ از آفريقا وارد امريكا شد. تا ۱۵۰ سال بعد كه اعلاميه استقلال امريكا امضا شد تعداد بردگان سياه امريكا به ۵۰۰ هزار نفر رسيد، درحالي كه جمعيت امريكا بيش از ۳ ميليون نفر نبود. در نتيجه جنگ داخلي امريكا كه از ۱۸۶۰ تا ۱۸۶۵ طول كشيد، بردگي لغو شد. اما جنگ داخلي، به عقيده بسياري از تاريخ‌نويسان، الغاي بردگي نبود. در جنوب كه نيمه مستعمره شمال بود، برده‌داران بزرگ رفته رفته قدرت نگران‌كننده‌اي پيدا كرده بودند و شمال مي‌بايست استيلاي خود را تثبيت كند.

جنگ با پيروزي شمال پايان يافت و الغاي بردگي محصول فرعي آن بود. اين را نيز بايد گفت كه مخالفت اخلاقي با بردگي از هنگامي آغاز شد كه زيان برده‌داري در بسياري از نقاط بيش از سود آن شد و افزايش تعداد بردگان به جاي خطرناكي رسيده و شورش بردگان، سفيدها را متوحش كرده بود.

خانواده الكس هيلي، نويسنده كتاب ريشه‌ها، بخت خوشي داشتند كه پس از جنگ داخلي و الغاي بردگي، كم و بيش وضعشان خوب شد. اما براي بيشتر سياهان امريكا چنين نبود. در فاصله ۱۸۸۰ تا ۱۸۹۰، هر سال ۱۰۰ سياهپوست لينج شدند، يعني يا آنها را زنده زنده سوزاندند، يا قطعه قطعه كردند، يا به دار آويختند.

پس از ۱۹۰۰، سفيدهاي شمال به خشونت وحشتناكي عليه سياهان دست زدند. در ۱۹۱۷ شديدترين شورش‌ها عليه سياهان در شهر سنت لوئيس روي داد و علت اين بود كه سفيدها از پيشرفت‌هاي اقتصادي سياهان در وحشت بودند و آنان را خطري براي كارگران سفيد مي‌دانستند. در گزارشي كه براي رئيس جمهور آمريكا در اين باره تهيه شده بود، چنين آمده است: «در منطقه‌اي به طول ۸۰۰ متر سه يا چهار ساعت خون جاري بود. جلو اتوبوس‌ها را مي‌گرفتند و سياهان را از هر سن و جنسي پياده و سنگباران مي‌كردند، يا با چماق و لگد مي‌زدند. و با خونسردي سياهاني را كه در خيابان در خون خود افتاده بودند، با هفت‌تير مي‌كشتند.

عده‌اي از شورشيان خانه‌هاي سياهان را آتش زدند و وقتي شب به نيمه رسيد، محله سياهپوست‌نشين سنت‌لوئيس در شعله‌هاي آتش بود و سياهان از شهر مي‌گريختند. چهل و هشت نفر كشته، صدها نفر زخمي شدند و بي از ۳۰۰ خانه در آتش سوخت.»

حتي امروز هم نمي‌توان گفت كه سياهان از خشونت سفيدها رسته‌اند. در ۱۹۶۰ شورش‌هاي بزرگ سياهان آغاز شد. در ۱۹۶۷ در ۱۲۸ شهر امريكا شورش براه افتاد. رهبران شورش عقيده داشتند كه پس از جنگ داخلي امريكا، بردگي تمام نشد، بلكه فقط تغيير شكل داد. در گزارش كرنر كه در ۱۹۶۸ براي رئيس جمهوري وقت امريكا تهيه شده بود، گفته مي شود: «كشور امريكا بسوي دو جامعه جداگانه پيش مي‌رود، جامعه سياه و جامعه سفيد.»

در تابستان ۱۹۷۸ به دنبال خاموشي بزرگ نيويورك، سياهان به خيابان‌ها ريختند و هرچه را يافتند غارت كردند. آنها آنچه را برمي‌داشتند، حق خود مي‌دانستند، زيرا در آمريكاي امروز درآمد سالانه سياهان و سفيدهايي كه پايه تحصيلاتشان يكسان باشد، بين ۱۵۰۰ تا ۳۵۰۰ دلار اختلاف دارد. در ۱۹۴۸ كه رقم بيكاري در سراسر امريكا ۸/۳ درصد بود، ۵/۳ درصد سفيدها و ۹/۵ درصد سياهان بيكار بودند. در ۱۹۶۲ كه رقم بيكاري سراسر امريكا ۷/۶ درصد بود، ۶ درصد سفيدها و ۹/۱۰ درصد سياهان بيكار بودند. و در ۱۹۷۶ كه رقم بيكاري ۷/۷ درصد بود، ۷ درصد سفيدها و ۱/۱۳ درصد سياهان بيكار بودند.

ارقام و آمار مشابهي در زمينه جنايت‌ها و زندانيان و نسبت سياهاني كه در مقايسه با سفيدها (در شرايط مساوي) در كارشان ترقي مي‌كنند، و نسبت استخدام و اخراج سفيدها و سياهان، پوچي حرف كساني را نشان مي‌دهد كه مي‌گويند، درست است كه وضع بد است، اما بهتر شده است.»

واقعيت اينست كه در سراسر تاريخ هيچ قومي به اندازه سياهان آمريكا زجر و آزار «مردمان متمدن اروپايي» را تحمل نكرده است. وقتي «متمدن‌ها» پا به افريقا و امريكا گذاشتند، خود را ملزم به رعايت هيچيك از موازين انساني و تمدن در برابر كساني كه آنها را «بوميان» مي‌گفتند نمي‌دانستند. سرخپوستان امريكايي را كه با روحيه ميهمان‌نوازي تازه واردها را پذيرفته بودند، از مرد و زن و كودك كشتند و در افريقا هر كه را كه نكشتند، به بردگي گرفتند.

و امروز همه كساني كه از آمريكا فقط به ديدن آسمانخراش‌ها و «دنياي والت‌ ديسني‌»‌اش اكتفا نكرده و سري به زاغه‌‌هاي سياه‌نشين شهرهاي ثروتمندي چون ديترويت، و شيكاگو و هوستون زده باشند و نگاهي به زندان‌ها انداخته باشند، و پاي حرف قربانيان نژادپرستي معاصر امريكا، نشسته باشند يا نوشته كساني چون ملكم ايكس (مقتول)، آنجلا ديويس، جيمزباگز و حتي معتدل‌ترهايي چون مارتين لوتر كينگ و ابرناتي و جيمز بالدوين، را خوانده باشند، مي‌توانند شهادت دهند كه بخش بزرگي از سياهان امريكا در شرايطي زندگي مي‌كنند كه مسلما از وضع سياهان دوران بردگي هيچ بهتر نيست و حتي در مواردي بدتر است.

الكس هيلي مي‌كوشد در كتاب خود يكبار ديگر تاريخ را، اين بار از زبان شكست‌خوردگان، بنويسد. مي‌كوشد از سياهان در برابر داستان‌هايي كه از «سرشت كودن و تنبل و كم‌جنبه» آنها وارد تاريخ آمريكا شده، دفاع كند. مي‌خواهد نشان دهد كه در استقلال امريكا و ثروتمند شدن آن سياهان هم نژادش چه نقش عمده‌اي داشتند و در نتيجه حق دارند از مواهب امروز امريكا سهم خود را طلب كنند ...

ريشه‌ها، حماسه يك خانواده آمريكايي، كتابي است كه آلكس هيلي، در آن زندگي خانواده و نياكانش را به تصوير مي‌كشد. پيام محوري اين داستان، وضعيت نابسامان آمريكاييان آفريقايي‌تبار و بيان رنج‌ها و كاستي‌هاي زندگي ايشان در دوران برده‌داري و پس از آن است. در نگاهي دقيقتر، نويسنده به شناساندن مفاهيم تبعيض نژادي، بردگي، بيگاري و زير تملك ديگران بودن مي‌پردازد و آن را محكوم مي‌كند.

اين رمان مستند به جهت صراحت در توصيف وحشي‌گري برده داران و مظلوميت برده ها سند ارزشمندي از ظلم نفس گيري است كه بر مظلومان جهان رفته است.

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن