واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قنادباشي در گفتوگو با فارس مطرح كردريشههاي درگيري سودان جنوبي/ نارضايتي از رئيسجمهور مورد حمايت آمريكا و اسرائيل
كارشناس مسائل آفريقا با اشاره به ريشه درگيريهاي سياسي در سودان جنوبي تأكيد كرد رئيسجمهور اين كشور كه مورد حمايت آمريكا و اسرائيل است، با ناكارآمدي باعث ايجاد بحران سياسي شده است.
جعفر قناد باشي كارشناس مسائل آفريقا در گفتو گو با خبرگزاري بين الملل خبرگزاري فارس درباره درگيري هاي اخير در سودان جنوبي تأكيد كرد كه مهمترين دليل وقوع اختلاف بين سلواكر رئيس جمهور و «ريك ماشار» معاون بركنار شدهاش كه فرماندهي را داشت ريشه در اختلافات قبيلهاي دارد.
قناد باشي با اشاره به اينكه واكر و ماشار از اعضاي دو قبيله مهم دينكا و نوئر در جنوب سودان هستند، تصريح كرد كه اين دو قبيله قبل از استقلال سودان جنوبي نيز با يكديگر اختلاف داشتند.
وي با اشاره به اينكه قبيله واكر (دينكا) بزرگترين قبيله سودان جنوبي است كه هسته اصلي سازمان آزادي بخش را تشكيل ميدادند، افزود: اين سازمان 30 سال عليه دولت خارطوم جنگيد و از نظر نژادي و مذهبي با شمال سودان اختلاف داشت.
اين كارشناس مسائل آفريقا در ادامه گفت: بر خلاف قبيله دينكا، قبيله نوئر اختلاف كمتري با دولت خارطوم داشت و بيشتر با قبيله دينكا بر سه كنترل بر مزارع، منابع اقتصادي و سرزميني در جنوب سودان اختلاف داشت.
وي با بيان اينكه نوئرها در سركوب سازمان آزادي بخش ( كه بخش اصلي آن دينكاها بودند) با دولت خارطوم همكاري داشت، تأكيد كرد كه وقتي سودان جنوبي استقلال پيدا كرد قبايل با يكديگر متحد شدند تا كشور جديد التاسيس را اداره كنند و در اين ميان بخش اصلي ارتش از نيروهاي دينكا بودند اما از ديگر قبايل از جمله نوئرها در ارتش حضور داشتند كه همين مسئله باعث چند پاره شدن ارتش سودان جنوبي شده است.
قناد باشي در ادامه با اشاره به اينكه غربيها در راستاي منافع خود با تقسيم سودان به دو بخش شمالي و جنوبي اين دو كشور را با مشكلات زيادي مواجه كردهاند، تأكيد كرد كه دو سال و نيم است سودان جنوبي تشكيل شده و در تمام اين مدت بر سر پُستها، انتخابات، بودجه و بسياري موارد ديگر اختلافات سياسي و قبيلهاي داشتهاند كه به درگيري مسلحانه قبيلهاي زيادي در سودان جنوبي منجر شده است.
وي دليل اين مشكلات را بيكفايتي دولت حاكم مورد حمايت غرب در سودان جنوبي عنوان كرد و اظهار داشت: غربيها كمكي به سودان جنوبي نكردند و اين كشور جديد را با 9 ميليون جمعيت رها كردند و در حالي كه فرهنگي براي همكاري بين قبايل وجود نداشت و رهبر واحدي هم در اين ميان نبود.
اين كارشناس مسائل آفريقا با بيان اينكه سلواكر رئيس حزب حاكم و رئيس نيروهاي آزادي بخش تجربهاي در اداره مملكت نداشت و تنها به دليل حمايت آمريكا و اسرائيل در قدرت حضور دارد، ابراز داشت كه حمايتهاي بيدريغ واشنگتن و تل آويو از سلواكر باعث شده حتي هم قبيلهايهايش نيز نسبت به او بدبين باشند و همين نارضايتي باعث شده تا نوئرها كه در ارتش دست پائين را دارند به انجام كودتا اميدوار شوند.
وي با اشاره به اينكه كودتا شكست خورد، تأكيد كرد هرچند كودتا شكست خورد ولي در شوراي عالي كه 170 عضو دارد بخش اعظم اعضا در اعتراض به سلواكر جلسه را ترك كردند كه نشان مي دهد وي به دليل اتكا به غرب با شيوهها ديكتاتوري باعث نارضايتي در ميان دينكاها و نوئرها شده است.
قناد باشي با اشاره به اينكه سلواكر كمكهاي خارجي را براي خود و اقوامش برميدارد، اظهار داشت كه سلواكر در تيرماه سال جاري ماشار را كه فردي مورد احترام در جنوب سودان جنوبي است بركنار كرد كه اين مسئله دعواي سياسي زيادي در كشور ايجاد كرد و طي اين 5 ماه نارضايتي در سودان به اوج رسيد كه همزمان با اين نارضايتي در جلسه شوراي عالي وقتي اكثر اعضا جلسه را ترك كردند، سلواكر به شدت از نوئرها انتقاد كرد كه اين عصبانيت ماشار و طرفدارانش در ارتش را بيشتر كرد و آنها به وزارت دفاع حمله كردند.
قناد باشي با اشاره به اينكه ديروز سفارت آمريكا و انگليس در جوبا به سرعت تعطيل شدند، تصريح كرد كه اين دو كشور به دليل حمايتهاي بيدريغ از سلواكر نگرانتر از ديگران هستند چرا كه سودان بزرگترين كشور آفريقا را با تقسيم به كشوري فقير و ناكارآمد مبدل كردند و يك كشور مشكلدار جديد به آفريقا اضافه كردند.
انتهاي پيام/ر
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]