واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وزيرارشاد: بر آزادي بيان در حوزه كتاب پافشاري ميكنيم
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: در اجراي قانون چاپ و نشر كتاب، بر آزادي بيان پافشاري مي كنيم.
به گزارش ايرنا، علي جنتي دوشنبه درحاشيه نخستين همايش بين المللي اسناد ايراني در جمع خبرنگاران در باره دادگاه كتاب گفت: نمي توان اسم آن طرح را دادگاه گذاشت. قانون نشر چارچوب هايي را تعريف كرده ، آزادي بيان و آزادي نقش كتاب در اين زمينه اصلح است و ما برآن پافشاري داريم. قانون موارد خاصي را در چاپ كتاب ممنوع كرده است كه بايد مراقبت كنيم تا اتفاقي خلاف قانون صورت نگيرد. قانون هم بايد بدون اعمال سليقه شخصي اجرا شود.
وي درباره واگذاري نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور به شهرداري بيان كرد: طرحي در مجلس شوراي اسلامي توسط برخي نمايندگان مطرح شده است و آنها طالب آن هستند كه كتابخانه به شهرداري ها واگذار شود. دولت هم به دنبال واگذاري بخش هاي مختلف است و تا جايي كه مي تواند نهادها را به بخش خصوصي و بخش عمومي غيردولتي واگذار مي كند ، بنابراين با اين طرح هم موافق است.
جنتي ادامه داد: اينكه اين طرح تا چه اندازه به نفع كتابخانه هاي عمومي كشور باشد، جاي تأمل دارد زيرا در حال حاضر مجموعه كتابخانه هاي علمي كشور از يك محل در حال هدايت و تطبيق كتاب است و با برنامه ريزي واحد، پيش مي رود اما در صورت واگذاري كتابخانه هاي عمومي به شهرداري ها، هر شهرداري سليقه خاصي دارد و حتي ممكن است برخي از آنها توان اداري اداره كتابخانه را نيز نداشته باشند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تاكيد كرد: در صورتي كه مجلس قانون واگذاري كتابخانه ها را تصويب كند ما آن را اجرا خواهيم كرد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا در ميان اعضاي هيات خريد كتاب نامي از كارشناسان كتاب كودك وجود ندارد؟ گفت: در اين زمينه بايد عباس صالحي معاون فرهنگي وزارتخانه پاسخ دهد.
جنتي درباره كتابخانه ملي ايران گفت: تلاش هاي صورت گرفته در سال هاي اخير به ويژه نگاه راهبردي كه نسبت به آينده، ديجيتالي كردن اسناد كتابخانه و همكاري با ساير كتابخانه هاي جهان، خدمات ارزنده اي است كه اميدواريم اين همكاري ها و تلاش ها در جهت بازيابي هرچه بيشتر ميراث فرهنگي كشورمان مؤثر واقع شود.
وي ادامه داد: درآسياي مركزي، هند، پاكستان و ديگر كشورهايي كه در حوزه فرهنگي و تمدني ايران قرار داشته اند، صدها هزار نسخه كتاب فارسي وجود دارد كه ما بايد بتوانيم آن را احيا و با نگهداري در كتابخانه ملي ايران اين ميراث بزرگ را به آيندگان منتقل كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره تبادل فرهنگي ميان ايران و كشورهاي عربي خاطر نشان كرد: درحال حاضر همكاري هايي به ويژه در زمينه كتب خطي، ارتباطات و تبادل ارتباطي ميان دو طرف وجود دارد. يعني ما از نسخ خطي اين كشورها بهره مي بريم و آنها نيز از نسخي كه درباره كشورهايشان در ايران وجود دارد استفاده مي كنند. به خصوص با كشورهايي مانند مصر كه داراي سابقه تمدني طولاني هستند همكاري بسيار خوبي داريم.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]