تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):درباره ما غلو نکنید، ما را بندگان پرورش یافته (حق تعالی) بدانید آنگاه در فضلیت ما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843534544




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اسناد دوره عثماني نشان مي‌دهد كه ايراني‌ها امواتشان را در اماكن متبركه عراق دفن مي‌كردند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اسناد دوره عثماني نشان مي‌دهد كه ايراني‌ها امواتشان را در اماكن متبركه عراق دفن مي‌كردند
رئيس اداره آرشيو دولتي آنكارا گفت: اسناد دوره عثماني كه در تركيه نگهداري مي‌شود، نشان مي‌دهد كه ايراني‌ها براي دفن امواتشان در اماكن متبركه عراق، به اين كشور مي‌آمده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر همايش بين‌المللي اسناد ايراني صبح امروز دوشنبه 25 آذر با حضور جمعي از پژوهشگران داخلي و خارجي و نيز سفراي برخي كشورهاي حوزه آمريكاي لاتين در كتابخانه ملي ايران برگزار شد.

محمد تفرشي، پژوهشگر عضو آرشيو ملي بريتانيا در سخناني به بيان برخي از تجربه‌هاي 21 ساله خود در آرشيو ملي بريتانيا پرداخت و گفت: در آرشيو ملي بريتانيا حدود 3 تا 4 ميليون برگ سند درباره ايران نگهداري مي‌شود و اين اسناد در موارد مختلف آزادسازي مي‌شود كه آخرين مورد آن چهارشنبه هفته گذشته بود و مصوب شد كه تعداد ديگري از اين اسناد آزادسازي شود تا پژوهشگران از آن استفاده كنند.

به گفته وي، بيشتر اسناد موجود در آرشيو ملي بريتانيا، به حوزه روابط خارجي اين كشور از جمله با ايران در سده اخير مربوط مي‌شود هر چند به تعداد كمي اسناد امنيتي، اسناد ام آي 5 و ام آي 6 و سازمان شنود در آرشيو ملي بريتانيا نگهداري مي‌شود.

اين پژوهشگر اضافه كرد: آزادسازي اسناد از سال 2007 سرعت بيشتري گرفت و از دوره 30 ساله به 20 ساله كاهش يافت هر سال هم دو بار اسناد آرشيو ملي بريتانيا آزاد مي‌شود.

تفرشي سپس گفت: در آرشيو و كتابخانه ديوان هند در كتابخانه ملي بريتانيا هم 6 هزار برگ سند درباره ايران نگهداري مي‌شود. همچنين مهم‌ترين آرشيوهاي غيردولتي عمومي بريتانيايي مرتبط با مسائل ايران، آرشيو بريتيش پتروليوم است كه تا 20 سال پيش كاملا بسته بود و طي سال‌هاي اخير تقريبا درهاي آن به روي پژوهشگران گشوده شده است.

به گفته اين پژوهشگر عضو آرشيو ملي بريتانيا در آرشيو بانك اچ اس بي سي و اسناد بانك شاهنشاهي هم، سندهاي مهمي در خصوص تاريخ اجتماعي و اقتصادي ايران نگهداري مي‌شود. علاوه بر اين آرشيوهاي خبري صوتي تصويري شامل آرشيو بي بي سي، آرشيو پاته، آرشيو رويترز و آرشيو عكس، مشتمل بر تعداد زيادي سند و عكس درباره ايران است.

وي اضافه كرد: مهم‌ترين آرشيو اسناد شخصي مرتبط با ايران، همان آرشيو ادوارد براون است. البته سندهايي كه در آرشيو سر پرسي لورن هم نگهداري مي‌شود، اسناد مهمي است كه مربوط به دوره آغازين حكومت پهلوي است. در آرشيو اسناد رجينالد بريجمن، اسناد مهمي درباره كودتاي 28 مرداد وجود دارد.

تفرشي سپس گفت: در جنگ جهاني اول و نيز جنگ عراق آرشيوهاي آلماني و عراقي به غارت رفت كه در آنها نيز اسناد مربوط به ايران وجود داشت.

اين پژوهشگر عضو آرشيو ملي بريتانيا با برشمردن اسناد تاريخي افراد و موسسات بريتانيايي در ديگر كشورهاي جهان به اسناد دواير امنيتي و معضل آزادسازي آنها در بريتانيا اشاره كرد و از تدوين بخشي از اين اسناد با همكاري كاوه بيات در قالب يك كتاب خبر داد و ابراز اميدواري كرد: اين اثر پژوهشي به زودي منتشر شود.

وي در پايان سخنانش تاكيد كرد كه تاريخ‌نويسي معاصر ايران بدون استفاده از اسناد موجود در آرشيوهاي معتبر خارجي ناقص است.

در ادامه اين برنامه، محمد وانلي اوغلو رئيس اداره آرشيو دولتي آنكارا در سخناني، ايران را كشوري صاحب تمدن و داراي جايگاهي ويژه در اين خصوص ياد كرد و گفت: ايران و تركيه داراي گذشته تاريخي مشتركي هستند و لذا پرداختن به اين تاريخ و اتفاقات مشترك بسيار پراهميت خواهد بود.

وي ادامه داد: در آرشيوهاي مختلف عثماني يا تركيه امروزي مي‌توان آثار فراواني كه درباره حوادثي كه در مناطق مختلف آناتولي رخ مي‌داد، مشاهده كرد كه اين آثار در 36 كتاب گردآوري شده است. اسناد روابط ميان ايران و نهادهاي سازماني كشورهاي مختلف هم در اين ميان ديده مي‌شود كه از ميان آنها مي‌توان به روابط دوستانه ميان دو ملت پي برد.

به گفته رئيس آرشيو دولتي آنكارا در اين اداره اسناد مربوط به جنگ جهاني اول، حضور انگليسي‌ها و روس‌ها در ايران و ارتباطات ميان ايران و عثماني و مكاتبات بين دو دولت نگهداري مي‌شود. حضور عثماني‌ها در دوره‌اي كه عراق امروزي جزيي از امپراتوري عثماني بود، اقدام ايراني‌ها براي زيارت و دفن امواتشان در اماكن متبركه‌اي مانند كربلا، نجف و كاظمين، در لابلاي اين اسناد آشكار است.

وانلي اوغلو ادامه داد: در آرشيو عثماني بيش از 25 هزار پرونده درباره مسائل ايران نگهداري مي‌شود و در آرشيو جمهوري تركيه هم 3 هزار پرونده كه مجموعا مي‌توان گفت كه حدود 30 هزار پرونده درباره روابط ايران با عثماني در اين روابط وجود دارد كه البته متاسفانه تعداد اسناد فارسي آنها كم است.

وي همچنين گفت: در مجموعه آرشيوهاي تركيه بيش از 100 ميليون سند تاريخي نگهداري مي‌شود كه بخشي از آنها ديجيتال‌سازي شده است. اداره آرشيو دولتي آنكارا زير نظر نخست وزير فعاليت مي‌كند و مقر آرشيو عثماني هم شهر استانبول است.

در اين برنامه همچنين فريد احمد، معاون آرشيو هند در سخناني با ابراز خوشبختي از تمايل مسئولان ايراني براي حفظ اسناد اين كشور در جاي جاي دنيا گفت: اگر اسناد موجود در هند را كنار هم رديف كنيد، شايد طول آنها به 60 كيلومتر برسد. از سال 1997 كار جمع‌آوري اسناد دولتي هند در مراكز مختلف شروع شد.

وي با بيان اينكه حفظ اسناد به مثابه حفظ ميراث فرهنگي يك كشور است، تاكيد كرد: آرشيو هند در حوزه ديجتال‌سازي پيشرو است كه يكي از آنها مركز آرشيوي كلكته است.

به گفته معاون آرشيو هند، رئيس آرشيو ملي اين كشور در فرايند انتقال اسناد به اين مركز نقش مهمي دارد و آرشيو ملي هند تاكنون دوره‌هاي آموزشي متعددي با هف آشنايي پژوهشگران با اسناد برگزار كرده است.

در ادامه اين برنامه، محمد نظير رئيس آرشيو ملي پاكستان، روابط كشورش با ايران را در دهه‌هاي اخير رو به رشد خواند و گفت: ما از سال 1900 كار جمع‌آوري اسناد را با اولويت بخشي به اسناد فارس آغاز كرديم. همچنين يكي از فعاليت‌هاي مهم ما راه‌اندازي مركز زبان فارسي است كه اين مركز توانسته است ارتباط ما را با ايران براي جمع آوري اين اسناد تقويت كند.

در ادامه اين برنامه، مارتين تورس سفير مكزيك در ايران با ابراز خشنودي از برپايي نمايشگاه عكس آمريكاي لاتين در كتابخانه ملي به نمايندگي از كشورهاي بوليوي، اكوادور، كوبا، ونزوئلا و كشور خودش مكزيك به كتابخانه ملي ايران پيشنهاد كرد تا با برگزاري كنفرانس‌هاي مشابه اسناد ايراني در اين كشورها، گامي در جهت آشنايي مردم آمريكاي لاتين با هويت تاريخي ايران بردارد.

كد خبر: 2196905

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۵:۵۸

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن