واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در همايش ماهانه پژوهشكده پولي و بانكي اعلام شدطراحي گزارش اندازهگيري خدمات توليد شده توسط خانوارهاي كشور
اندازهگيري و ارزشگذاري خدمات توليد شده توسط خانوارهاي كشور بر اساس استانداردهاي حسابهاي اقماري خانوار در پژوهشكده پولي و بانكي بانك مركزي بررسي شد.
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران، ابوالفضل خاورينژاد، با بررسي، اندازهگيري و ارزشگذاري فعاليتهاي خانگي كه عمدتا توسط زنان خانهدار انجام ميشود علاوه بر ارائه تصويري كمي از خدمات خانگي كشور براي سال 1388، يك چارچوب نظاممند و قابل تكرار را در اين زمينه ارائه كرد.
وي در خصوص مدل مطرح شده اظهار داشت: بر اساس اين چارچوب، ميتوان در فواصل چند ساله با تجديد محاسبات بر مبناي آمارهاي پايه به هنگام، تحولات و پوياييخدمات خانگي را مورد بررسي و پيگيري مستمر قرار داد.
خاورينژاد، در پاسخ به نياز محاسبه خدمات خانوار در حسابهاي ملي گفت: طراحان نظام حسابهاي ملي، در كنار چارچوب مركزي نظام حسابهاي ملي (SNA)، اقدام به تدوين و استاندارد كردن تجربيات مربوطه كردند و حاصل اين تلاشها، انتشار كتاب راهنماي دو جلدي« حسابهاي خانوار» از سوي سازمان ملل متحد است كه بخشي از آن به ارزشگذاري كار خانگي ميپردازد.
وي در ادامه تشريح روش پژوهش خود ادامه داد: در اين مدل، بر مبناي استانداردهاي ارائه شده و نيز با نگاهي به ساير تجربيات مرتبط، از روش نهاده استفاده شده است و بر اساس روش هزينه توليد، ستانده خدمات خانگي غيربازاري را برآورد خواهد كرد.
وي ادامه داد: به عبارت ديگر، بر خلاف مطالعاتي كه تاكنون در ايران صورت گرفته و عمدتا بر «دستمزد» متمركز بوده است، در اين پژوهش؛ ارزشستانده خدمات خانگي به تفكيك مصرف واسطه، جبران خدمات، مصرف سرمايه ثابت و خالص ماليات بر توليد ارائه ميشود.
اين كارشناس اقتصادي در خصوص برآورد ارزش خدمات خانگي عنوان كرد: هر يك از اقلام توليد، به تفكيك براي فعاليتهاي امور مسكن و اقامت، تهيه غذا و ساخت و نگهداري پوشاك، مراقبت از كودكان و بزرگسالان ناتوان و حمل و نقل برآورد و با جمع اين ارقام، رقم كل خدمات خانگي محاسبه شده است.
وي همچنين برآورد موجودي سرمايه ثابت خانوارها را از دستاوردهاي جانبي اين چارچوب محاسباتي عنوان كرد و افزود: اين برآورد براي اولين بار در كشور ارائه خواهد شد.
در اين كنفرانس كه با حضور كارشناسان و مقامات بانكي و بانك مركزي برگزار شد، فرهاد نيلي، رئيس پژوهشكده پولي و بانكي ضمن مهم دانستن اين موضوعات و اهميت پرداختن به اين مهم، عنوان كرد: با وجود آگاهي گسترده نسبت به اهميت اجتماعي و اقتصادي كار خانگي و به ويژه كار زنان در خانه و اثرات غير قابل انكار آنان در رشد، توسعه و رفاه كشورها، معمولا كار خانگي به عنوان يك فعاليت اقتصادي قلمداد نشده و آنچه در اين حوزه انجام ميشود در نتايج حسابهاي ملي مرسوم ثبت نميشود.
بر اساس اين گزارش پژوهشكده پولي و بانكي ماهانه همايشهايي را به منظور بررسي چالشها و افقهاي پيشروي نظام پولي و بانكي برگزار ميكند.
علاقهمندان ميتوانند اصل فايل را در اينجا مشاهده كنند.
انتهاي پيام/م
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]