تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز كليد همه خوبی هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842206091




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ديپلماسي تدبيرگرايان؛ شيفته هويج، غافل از چماق


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ديپلماسي تدبيرگرايان؛ شيفته هويج، غافل از چماق
اظهارات و اقدامات يك هفته اخير از سوي آمريكا و متحدانش، نشان از باج‌خواهي و امتيازگيري‌هايي دارد كه نه خواست دولت يازدهم است و نه خواست مردم ايران، بنابراين وزارت خارجه و تيم هسته‌اي بايد به فكر سناريوهاي شكست توافق ژنو باشند.


به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس به نقل از سايت ديدبان، بعد از 10 سال مقاومت مردمي مقابل زياده‌خواهي‌هاي غرب و آمريكا مبني بر چشم‌پوشي جمهوري اسلامي ايران از حق طبيعي خود در بهره‌مندي از فناوري هسته‌اي، با تلاش دولت يازدهم با تكيه بر تئوري مذاكره با كدخدا و اينكه كليد حل مشكلات داخلي در سياست خارجي ساخته مي‌شود، توافق ژنو 3 به نتيجه رسيد و دولت با خوشحالي غير قابل وصفي و با تبليغات پرحجم با كمك رسانه‌هاي داخلي اينگونه پيروزي تيم هسته‌اي در ژنو 3 را در صدر گزارش صد روزه قرار داد و رئيس دولت اين دستاورد را اينگونه به مقام معظم رهبري توضيح دادند: "فرزندان انقلابي شما توانستند در مذاكراتي دشوار و پيچيده، حقانيت ملت ايران در فعاليت‌هاي هسته‌اي را در صحنه بين‌المللي اثبات كنند و گام نخست را به گونه‌اي پيش برند كه حقوق هسته‌اي و حق غني‌سازي ملت ايران مورد اذعان قدرت‌هاي جهاني ـ كه سال‌ها سعي بر انكار آن داشتند ـ قرار گيرد و راه براي گام‌هاي بلند بعدي در حراست از پيشرفت‌هاي فني و اقتصادي كشور گشوده شود."

نيش و دندان نشان دادن هاي پس از توافق

محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ژنو نيز بعد از عقد توافق ژنو در نشست خبري گفت: توافق امروز چند حوزه مهم دارد مهم تر از همه اين است كه برنامه غني سازي ايران به رسميت شناخته شده است. مراكز غني سازي تعطيل نخواهد شد، برنامه آب سنگين ما با همين وضعيت كنوني ادامه پيدا مي كند و هيچ ماده اي از كشور خارج نخواهد شد. در عين اينكه تحريم ها كاهش مي يابد و منابع مالي ايران كه از دستيابي به آن جلوگيري شده بود، برمي گردد.اين برنامه ادامه خواهد داشت.

ديدبان معتقد است فارغ از اينكه آيا اين نتيجه در توافق ژنو ديده مي‌شود يا خير و با تمام ابهامات فراوان آن، سند ژنو 3 - كه به تدريج در حال تبيين توسط نخبگان و متخصصين امر است - غرور و زياده‌خواهي طرف غربي را به دنبال داشته كه در اين خصوص نياز به موضع محكم و رسمي جمهوري اسلامي ايران از طريق وزارت امور خارجه است.

هفته گذشته وزارت خزانه‌داري آمريكا بر خلاف توافق صورت گرفته ليست 19 شركت و شخصيت را با ادعاي ارتباط با پرونده هسته‌اي جمهوري اسلامي منتشر كرد و در ليست تحريم قرار داد.

وزارت خزانه داري آمريكا در اطلاعيه‌اي اعلام كرد: آمريكا و شركاي ما در گروه 1+5 يك در حال بررسي احتمال دستيابي به راه حلي جامع و بلند مدت با ايران هستند تا اين اعتماد بوجود بيايد كه برنامه هسته اي ايران صرفا صلح آميز است. در عين حال، ما همچنان به اجراي قاطعانه رژيم تحريم هاي خود و نيز فاش كردن تلاش هاي دولت ايران براي استفاده از اقدامات فريبكارانه و تشكيل شركت‌هاي صوري براي پيشبرد برنامه هسته‌اي‌اش متعهد هستيم.

نابر اعلام سي‌اسپن (C-SPAN)، در جلسه گفت و شنود شرمن و سناتورهاي آمريكايي، شرمن در پاسخ به سوال "سناتور كوركر" مبني بر اينكه آيا در مذاكرات هسته‌اي تحريم‌هاي مربوط به حقوق بشر و حمايت از تروريست ايران نيز مورد بحث قرار خواهند گرفت يا خير گفت:

"ما به طور شفاف به ايراني‌ها گفته‌ايم كه مذاكرات تنها درباره برنامه هسته‌اي و تحريم‌هاي مرتبط با فعاليت‌هاي هسته‌اي اين كشور بوده و اينكه تحريم‌هاي مربوط به حقوق بشر، فعاليت‌هاي تروريستي آن‌ها هنوز روي ميز است".

شرمن در ادامه ادعاهاي خود مبني بر عدم رعايت حقوق بشر در ايران و حمايت ايران از گروه‌هاي تروريستي تاكيد كرد؛ "اين يعني آن‌ها بايد در حوزه حقوق بشر پيشرفت‌هاي قابل توجهي داشته باشند. بايد دست از حمايت تروريسم برداشته و بايد اقدامات خود مبني بر بي‌ثبات كردن منطقه و ديگر بخش‌هاي جهان را متوقف كنند".

رئيس تيم مذاكره كننده آمريكايي همچنين در روزهاي گذشته اظهارنظر ديگري كرده كه قابل توجه است، شرمن درباره تحريم‌هاي آمريكا درباره ايران مي‌گويد: كنگره از نظر تئوريك مي تواند تحريم هاي جديدي را عليه اين كشور وضع كند.

شرمن در پاسخ به سوالي در كميته بانكي سنا در مورد امكان وضع تحريم‌هاي جديد عليه ايران به بهانه تروريسم خاطر نشان كرد: "ما بايد ببينيم ادبيات ويژه مورد استفاده در اين تحريم ها چيست".

شرمن افزود: "تنها تعهدي كه ما در اين توافق داده‌ايم اين است كه تحريم جديدي در ارتباط با پرونده هسته‌اي وضع نكنيم."

با توجه به اظهارات شرمن و بيانيه خزانه داري آمريكا، به نظر مي‌رسد ايالات متحده با زرنگي و هوشمندي خاصي به دنبال ادامه تحريم‌هاي هسته‌اي ايران است و حتي با اظهارات اخير شرمن، كنگره مي‌تواند بدون استفاده از كلمه هسته‌اي، تحريم‌هاي جديدتري عليه ايران در زمينه‌هاي ديگري همچون حقوق بشر و ... وضع كند.

با توجه به اظهارات متناقض مقامات آمريكايي، بهترين فرصت براي تيم مذاكره كننده و ولت يازدهم آن است كه به دنبال سناريوهاي بعد از شكست توافق باشند و نتيجه بدقولي آمريكا براي نقض تعهد خود را به صورت رسمي و قاطعانه پاسخ بدهند و تا فرصت از دست نرفته است، شكست توافق ژنو را اعلام كنند.

ديپلماسي دولت تدبير، شيفته هويج و غافل از چماق

بعد از سرعت بالاي تيم هسته‌اي دولت يازدهم براي اثبات حق ده ساله ايران در استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي، توافق ژنو 3 با ادعاي تيم هسته‌اي مبني بر پيروزي ملت ايران به نتيجه رسيد، توافقي داراي 4 صفحه كه به واسطه ابهامات فراوانش، آمريكا قابليت تفسير كاملا متناقضي را نسبت به برداشت سياستمداران ايراني داشت و بر خلاف شادماني و ادعاي مسؤولين دولت يازدهم در پيروزي بزرگ ديپلماتيك، مسؤولين آمريكايي همواره بر خلاف منافع ملي ايران و بر خلاف خواست اكثريت مردم مبني بر دفاع از حق هسته‌اي صحبت مي‌كنند، از سوي ديگر، سخنان و اظهارات باراك اوباما، جان كري، وندي شرمن و ديگر آمريكايي‌ها خبر از اين مي‌دهد كه در اين توافق ابهام‌آميز، فقط تحريم‌هاي مربوط به بحث هسته‌اي تعليق مي‌شود و تحريم هاي ديگر هيچ تغييري نخواهد كرد، حال آنكه بر خلاف اظهارات مقامات ايراني مبني بر شكاف در رژيم تحريم، نه تنهار رژيم تحريم شكافي برنمي دارد بلكه وزارت خزانه داري آمريكا به صورت طلب‌كارانه و گستاخانه تحريم‌هاي اخير را به نفع جامعه جهاني معرفي كرده و اعلام مي كند در راه جلوگيري از تلاش هسته‌اي ايران، از هيچ اقدامي فروگذار نخواهد كرد.

از سوي ديگر، پاسخ مقامات ايراني نيز در اين ماجرا قابل توجه است، عراقچي در مقابل طلب‌كاري آمريكا از ملت ايران و نظام اسلامي مي‌گويد: پس از توافقنامه ژنو با نوعي سردرگمي و عدم تصميم‌گيري و سياست‌هاي مشخص آمريكا مواجه بوده ايم.

معاون وزير امورخارجه و عضو تيم مذاكره‌ كننده هسته‌اي كشورمان با انتقاد از عملكرد دوگانه امريكا افزود: دولت امريكا از يك طرف اعلام كرد در كنگره تلاش مي‌كند كه جلوي تحريم‌هاي جديد بر ضد ايران را بگيرد و از طرفي ديگر با حركتي كه انجام شد، خزانه‌داري آمريكا شركت‌هاي جديدي را به فهرست تحريم‌ها اضافه كرده است.

وي تصريح كرد : اين بازي دوگانه يا سردرگمي كه مشاهده مي‌شود اصلاً به سود فضاي مذاكرات نيست و با روح توافقنامه ژنو نيز مغايرت دارد.

عراقچي در ادامه مي‌گويند: به هر حال از نظر ما در شرايط كنوني و در شرايطي كه قرار است در فضاي همكاري قرار داشته باشيم و در اين فضا حركت كنيم چنين اقدامي اصلاً سازنده نيست و ما به شدت به آن انتقاد داريم.

معاون وزير امور خارجه كشورمان اقدام جديد خزانه داري امريكا را رويكردي غير سازنده و خلاف حسن نيت دانست و تصريح كرد : در حال ارزيابي هستيم تا عكس العمل مناسب با اين اقدام انجام دهيم.

از سوي ديگر، وزير خارجه كشورمان نيز در عكس‌العمل به اين اقدام آمريكا مي‌گويد: در چند روز گذشته اقدامات نامناسبي از سوي آمريكايي ها صورت گرفت كه ما به شكل مقتضي و با در نظرگرفتن همه جوانب امر به آن پاسخ داديم. البته برخي دوستان كه از ابتدا دل خوشي از برنامه اقدام ژنو نداشتند مرگ زودرس آن را اعلام كرده اند كه بيشتر بيان خواست تا واقعيت است. ما با جديت مذاكرات ژنو را دنبال مي كنيم و البته در برابر هر اقدام نامناسب و غيرسازنده (حتي اگر نقض توافق هم نباشد) واكنش مناسب، حساب شده، هدفمند و هوشمندانه نشان خواهيم داد.

مذاكره و رسيدن به نتيجه كار دشواري است و حتما فراز و نشيب فراوان دارد. اين را هم از روز اول پيش بيني كرده بوديم.

با توجه به اظهارات وزير خارجه و رئيس تيم مذاكره كننده هسته‌اي، علامتي از برخورد قاطعانه با آمريكا ديده نمي‌شود و بر خلاف آن، لابلاي اظهارات مقامات ايراني شيفتگي خاصي براي اجراي توافق ديده مي‌شود و هيچكس نيست كه بگويد چرا آمريكا از يك سو در حال تحريم است و از سوي ديگر، به صورت طلبكارانه و علني و بدون هيچ ابهامي اعلام مي كند ايران حق غني سازي ندارد! به نظر مي‌رسد مسؤولين دولت يازدهم بايد نيم‌نگاهي هم به چماغ داشته باشد و تنها به فكر لذت هويج نباشند.

توافق ژنو، به "كرسنت سياسي" دولت يازدهم تبديل نشود

بعد از اظهارات گستاخانه مقامات آمريكايي درباره اينكه در توافق ژنو هيچ حقي درباره غني‌سازي به ايران نداده‌اند و تخلف وزارت خزانه‌داري آمريكا در اضافه كردن اسامي 19 شركت و شخص در رابطه با تحريم ايران و اظهارنظر درباره اينكه كنگره مي‌تواند تحريم‌هاي ايران را بدون ذكر كلمه هسته‌اي ادامه دهد، عكس‌العمل‌هاي متفاوتي از سوي نخبگان و مسؤولين دولتي در داخل شنيده شد و در كنار تمامي واكنش‌ها، اظهارات وزير خارجه در جواب به منتقدين نياز به تبيين بيشتري دارد.

محمد جواد ظريف در واكنش به اقدام اخير وزارت خزانه‌داري آمريكا و همچنين منتقدين داخلي مي‌گويد: وي با اشاره به وظيفه مهم تيم مذاكره كننده براي پيگيري منافع ملي تأكيد كرد: ضمناً دوستاني كه با استفاده از سكوت ضروري ما، مشغول خرده گيري از كنار گود هستند هم حتما مي‌دانند كه فرمايشاتشان همگي جواب دارد ولي تيم مذاكره كننده وظيفه مهمتري براي پيگيري منافع ملي دارد و پاسخ عمومي به برخي موارد را فعلا به مصلحت نمي‌داند و آماده است در برابر اتهامات ناروا و غيرمنصفانه بخاطر منافع ملي سكوت كند ولي در زمان مناسب به همه ايرادها و ابهامات پاسخ خواهيم داد.

با توجه به جواب مبهم وزير خارجه نسبت به منتقدين، به نظر مي‌رسد مسؤولين ديپلماسي و مذاكره‌كنندگان هسته‌اي دولت يازدهم، بايد به اين مهم توجه داشته باشند كه سكوت برابر نخبگان و اكثريت مردم براي روشن شدن ابهامات توافق ژنو نه تنها به نفع دولت تدبير و اميد نخواهد بود بلكه ممكن است تبديل به عاملي در جهت تضعيف دولت شود.

دولت يازدهم بايد با مردم و نخبگان به روشني سخن بگويد و حتي اگر اشتباهي به سهو در توافق ژنو رخ داده است، صادقانه با مردم در ميان بگذارد تا خدايي نكرده، در تاريخ معاصر ايران، دومين پرونده كرسنت با نام "كرسنت توافق ژنو" ثبت نشود.

عاقل دو بار گزيده نمي شود

يادآوري هجوم گازانبري تروئيكا به علت ضعف تيم مذاكرات در 1383

يكي از انتقاداهايي كه به تيم هسته اي كنوني كشورمان صورت مي گيرد عدم همراهي كارشناسان قوي فني و حقوقي است. تقويت تيم مذاكره كننده باعث مي شود از هرگونه فريب احتمالي در مذاكرات و گنجاندن تله هاي انفجاري در محتواي توافق و تك تك واژگان به كاربرده شده جلوگيري شود. نبايد فراموش كرد كه در مذاكرات صورت گرفته از لفظ "جنگ واژگان" استفاده شد چرا كه بار حقوقي و فني هر يك از واژگان، عملا مسير راه آينده را ترسيم خواهد كرد.

در مذاكرات پاريس كه دكتر روحاني مسووليت تيم مذاكره كننده را بر عهده داشت و سه كشور اروپايي نيز در تهران حضور يافتند يكي از مصاديق غفلت از ابعاد فني و حقوقي رخ داد. در اين توافق، ايران به كشورهاي غربي متعهد شد "تضمين عيني" - OBJECTIVE GUARANTEE- بدهد كه به دنبال سلاح هسته اي نيست و در مقابل مقامات اروپايي به ايران "تضمين محكم" - FIRM GUARANTEE- مي سپردند كه پرونده هسته اي ايران روال عادي به خود بگيرد و از دستور كار شوراي حكام خارج شود. گذشته از اقدامات "اعتمادساز" كه به معني پيش دستي تيم مذاكره كننده در امتيازدهي بود، واژگان ذكر شده در ادامه به يك تله براي امتيازخواهي بيشتر از ايران تبديل شد.

در همان زمان به تفاوت بار حقوقي واژگان توجه نشد. تضمين عيني كه سه ماه بعد در اجلاس لندن از ايران درخواست شد، توقف كامل برنامه هسته اي با الگوي ليبي بود. نكته جالب توجه اين است كه وزير رژيم صهيونيستي چند روز پيش دقيقا همين مسئله را تكرار كرده است. يوفال اشتاينتس وزير امور استراتژيك رژيم صهيونيستي گفته است: "راه حل مسالمت آميز براي مسئله هسته اي ايران بايد شبيه به آن چيزي باشد كه در ليبي اتفاق افتاد يعني زيرساخت هاي هسته اي ليبي برچيده شد."

كار تمام نشده؛ تيم مذاكره كننده جبران كند

با توجه به اينكه روال مذاكرات در جريان است و هنوز امكان جبران ضعف هاي ميداني و كارشناسي وجود دارد از تيم مذاكره كننده و در رأس آن شخص وزير امور خارجه انتظار داريم ضمن استقبال از نقدهاي كارشناسان و متخصصان، در تقويت تيم مذاكره كننده بكوشد و ضمن پافشاري بر اصول و حقوق بتواند در ادامه از زياده خواهي طرف غربي بكاهد و در بندهاي اجرايي و جزيي آتي، طرف مقابل را به امتيازدهي وادار كند.

اينگونه كه پيداست آمريكا و ديگر پيروانش قصد دارند به واسطه پرونده هسته اي، مسائل حقوق بشر و موشكي را نيز به قطار خواسته هايشان اضافه كنند و به صورت كامل ابزار فشار حقوقي و سياسي را توأمان جلو ببرند.

بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي

انتهاي پيام/

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن