واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله اراكي:اقوام به كمالات خود افتخار كنند نه عصيبتهاي قومي
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي با اشاره به لزوم توجه علما به فرمايش پيامبر(ص) گفت: آنچه ايرانيان را از ساير قومها جدا ميكند، دين، عمل و ايمان است و افتخار ميكنيم ايران پرچمدار ولايت در جهان كنوني است.
به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس، به مناسبت هفته پژوهش مراسم رونمايي از 110 اثر فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي پيش از ظهر امروز (دوشنبه 25 آذر ماه) در حسينيه الزهراي اين سازمان با حضور آيتالله محسن اراكي دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، غلامعلي حدادعادل رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي، محمدباقر خرمشاد رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و پژوهشگران اين سازمان برگزار شد، همچنين ياد و خاطره شهيد حجتالاسلام ابراهيم انصاري رايزن فرهنگي ايران در لبنان با حضور فرزند اين بزرگوار گرامي داشته شد.
*تصريح پيامبر(ص) به نقش ايرانيان در جهان اسلام
آيتالله محسن اراكي دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي به عنوان آخرين سخنران اين مراسم با اشاره به توجه ايرانيان به سه مقوله دين، علم و ايمان ابراز داشت: وقتـي كه سـوره جمعه بر پيامبـر اكرم(ص) نازل شد و آن حضرت اين آيه «وَآخَرِينَ مِنْهُمْ لَمَّا يَلْحَقُوا بِهِمْ» را خواند، شخصي پرسيد: اي پيامبر خدا مراد ايـن آيه چه كساني است؟ راوي ميگويد: سلمان فارسي ميان ما بود كه پيامبراكرم (ص) دستـش را روي دوش او گذاشت و فرمـود: «لو كان الدين عند الثريا لذهب به رجل من فارس حتي يتناوله»، اگر دين به ستاره ثريا رسد، هر آينه مردي از سرزمين فارس به آن دست خواهند يافت.
وي با بيان اينكه هنگامي كه آياتي از قرآن در نكوهش قوم عرب به جهت عدم ثبات و پايداري در ايمان و تهديد به جايگزيني قوم ديگر به جاي آنها آمده است، افزود: در تفسير اين آيات و روايات وارده كه در حد تواتر و مورد قبول شيعه و سني است، به نقش ايرانيان به صراحت اشاره شده است، مانند اين آيه «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكافِرينَ يُجاهِدُونَ في سَبيلِ اللَّهِ وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ ذلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتيهِ مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَليمٌ»، اى كسانى كه ايمان آوردهايد! هر كس از شما از آيين خود باز گردد، خداوند در آينده جمعيتى را مىآورد كه آنها را دوست دارد و آنها نيز خدا را دوست دارند، در برابر مؤمنان متواضع و در برابر كافران نيرومند و شكست ناپذيرند، مردانى كه در راه خدا جهاد مىكنند و هرگز از سرزنش كنندگان هراسى به خود راه نمىدهند.
*سه ويژگي خاص ايرانيان در برابر ساير ملل/گ وهري كه ايرانيان آن را پيدا كردند
آيتالله اراكي بيان داشت: هنگامي كه اصحاب از پيامبر اكرم(ص) پرسيدند: اين گروهى كه خداوند در اين آيات به آنها اشاره كرده است، چه كساني هستند؟! در اين هنگام كه سلمان در كنار پيامبر(ص) بود، پيامبر(ص) دست بر پاى سلمان زد و فرمود: منظور اين مرد و قوم اوست، سوگند به آن كس كه جانم به دست اوست، اگر ايمان در ثريا باشد گروهى از مردان فارس آن را به دست مىآورند.
وي با بيان اينكه علماي اسلام بايد اين فرمايش پيامبر اكرم(ص) راجع به جايگاه ايرانيان را به ياد بياورند، ادامه داد: اميرالمؤمنين در خطبه قاصعه خود بحث عصبيتهاي مليگرا را مطرح كرده است و با اشاره به اينكه هر قومي بايد به كمالات خود افتخار كند نه عصيبتهاي قومي! بنابراين آنچه ايرانيان را از ساير قومها جدا ميكند، همان دين، عمل و ايمان است و افتخار ميكنيم ايران پرچمدار ولايت در جهان كنوني است.
دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي اظهار داشت: جبران خليل جبران نويسنده و انديشمند مسيحي لبناني اين چنين به نقش ايرانيان اشاره ميكند: علي(ع) شهيد عظمت خويش شد؛ مردم عرب، حقيقت مقام او را درك نكردند، اما گروهي از مردم كشور همسايه آنها (ايران) اين گوهر گرانبها را شناختند و بين گوهر و سنگريزه فرق نهادند.
*رونمايي از 110 دستاورد پژوهشي سازمان و فرهنگ ارتباطات اسلامي
در ابتداي اين مراسم محمدرضا دهشيري معاون پژوهشي و آموزشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، محمدباقر خرمشاد به ارائه گزارشهايي درباره فعاليتهاي انجام شده در خصوص پژوهشهاي درون سازماني خود پرداختند و حجتالاسلام سعيد معزالدين، رئيس خانه فرهنگ ايران در لاهور پاكستان به اقدامهاي انجام شده در فضاي مجازي براي نشر فرهنگ و معارف اسلامي به ايراد سخن پرداخت.
همچنين در حاشيه اين مراسم از 110 اثر و دستاوردهاي پژوهشي سازمان و فرهنگ ارتباطات اسلامي رونمايي شد كه از جمله آنها ميتوان به كتابهاي جامعه و فرهنگ چين، روسيه، لبنان و نيجر، كتابهاي دانستنيهاي يك رايزن (5 عنوان)، كتابهاي تاريخ شفاهي رايزنان فرهنگي(بيش از 20 عنوان)، كتابهاي تصوف در آسياي ميانه، فرهنگ سنتي چين، فرهنگ و تمدن در آفريقا، علويگري و بكتاشيگري در آناتولي، گردونه افعال زبان فارسي، نخستين شماره نشريه علمي و پژوهشي اسلام سياسي و بيش از 20 عنوان گزارش پژوهشي با موضوعاتي از جمله بوميان استراليا، جريانهاي فكري عليه تشيع در جهان اسلام، ميراث معنوي و پديده جهاني شدن، اقليتهاي مذهبي استراليا، يهوديت در ايتاليا، خشونت عليه زنان در غرب و ... اشاره كرد.
انتهاي پيام/ك
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]