واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 6 گونه گياه شورپسند در استان سمنان شناسايي شد
سمنان - خبرگزاري مهر: رئيس مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سمنان از شناسايي پنج تا شش گونه شورپسند در حاشيه كوير اين استان خبر داد و گفت: اين گونه ها به حداقل آب نياز دارند و در مناطق كويري مقاوم هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، نصرت الله حسني صبح دوشنبه در نشست خبري خود به مناسبت هفته پژوهش در مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سمنان با اشاره به اينكه گونه هاي گياهي شورپسند شناسايي شده در استان سمنان كه توسط محققان مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام اين استان شناسايي شده اند در مناطق كويري با شرايط نامطلوب توان استقرار دارند افزود: همچنين گونه علوفه اي سكال در اراضي كم بازده داراي عملكرد بالايي است.
وي با بيان اينكه سرانه پژوهشي از ميانگين كشوري بالاتر است، تصريح كرد: محققان اين استان دو برابر محققان كشور به امر تحقيق و پژوهش مي پردازند.
رئيس مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سمنان سرانه پژوهشي هر محقق در اين مركز را چهار طرح ذكر كرد و افزود: در حاليكه اين سرانه در كشور 2.2 طرح است و محققان اين مركز دو برابر محققان كشور به امر تحقيق و پژوهش اشتغال دارند.
وي از فعاليت 16 محقق در مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سمنان خبر داد و افزود: اين پژوهشگران سالانه چهار طرح تحقيقاتي اجرا مي كند.
رئيس مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سمنان با اشاره به احداث كلكسيون انواع زرشك، توليد قارچ از اسانس گياه آويشن و ايجاد كلكسيون انواع گياهان دارويي اظهار داشت: اجراي اين پروژه هاي تحقيقاتي همراه با يك پروژه ديگر با همكاري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در حال انجام است.
حسني در خصوص كلكسيون زرشك اظهار داشت: اين كلكسيون پس از بيرجند دومين كلكسيون زرشك كشور است كه در قالب آن انواع زرشك موجود در استان جمع آوري و بر روي ارقام و گونه هاي مختلف تحقيق و پژوهش مي شود.
وي گفت: در كلكسيون گياهان داروئي نيز حداقل 30 نوع گياه داروئي از جمله آويشن، وشق، باريجه و ... جمع آوري و بر روي آنها مراحل تحقيقاتي انجام مي شود.
رئيس مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سمنان محور فعاليت هاي اين مركز را انجام طرح هاي تحقيقاتي كاربردي و بر مبناي مشتري مداري بيان كرد و گفت: در يك سال اخير 77 طرح تحقيقاتي در اين مركز انجام شده است.
حسني با بيان اينكه 70 درصد از اين طرح ها خاص استاني و 30 درصد ملي است و براي اجراي آنها بيش از يك ميليارد ريال هزينه شده است، گفت: در سالجاري 14 طرح قابليت تجاري شدن يافته است و از جمله اين طرح ها به طرح كاشت گياه در مناطق بياباني با كمترين نياز آبي را مي توان بيان كرد.
وي گفت: در اين روش با استفاده از مالچ در اطراف گياه، ميزان ماندگاري آب را افزايش داده و نياز آبي گياه كاهش مي يابد.
رئيس مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سمنان وسعت ايستگاه هاي اين مركز را چهار هزار و 65 هكتار عنوان كرد.
حسني گفت: در حال حاضر پنج ايستگاه تحقيقات منابع طبيعي سمنان، تحقيقات مديريت مرتع و دام جاشلوبار، تحقيقات بيابان گرمسار، تحقيقات پخش سيلاب در آبخوان قوشه دامغان و تحقيقات پخش سيلاب در آبخوان بيارجمند با وسعت چها ر هزار و 65 هكتار در استان سمنان مشغول به فعاليت هستند.
وي با اشاره به گرايش هاي تحقيقاتي اين ايستگاه ها اظهار داشت: گرايش منابع طبيعي و گياهان دارويي، دام و مرتع، آبخيز داري، بيابان زدايي، اقتصادي و اجتماعي از گرايش هاي تحقيقاتي اين ايستگاه ها است.
رئيس مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سمنان، مهار سيلاب ها و كاهش خسارات وسيع سيل، تبديل اراضي باير به مراتع مشجر و اراضي بارور كشاورزي، بهينه سازي محيط زيست، توسعه پايدار كشاورزي و منابع تجديد شونده، تقويت پوشش گياهي و افزايش توليد عرصه، اشتغال زايي و افزايش درآمد و رونق اقتصادي را از مهمترين اهداف ايستگاه هاي تحقيقاتي مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان سمنان عنوان كرد.
وي در خاتمه گفت: در هفته پژوهش سه طرح عمراني تحقيقاتي با هزينه 500 ميليون ريال در اين مركز به بهره برداري مي رسد.
كد خبر: 2196693
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۳:۲۶
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]