واضح آرشیو وب فارسی:مهر: صنعت، معدن، كشاورزي و گردشگري از مزيت هاي مهم استان سمنان است/ خلاء جمعيت محسوس است
سمنان - خبرگزاري مهر: استاندار سمنان با اشاره به پتانسيل ها و مزيت هاي فراوان اين استان گفت: صنعت، معدن، كشاورزي و دامپروري، گردشگري و آموزش عالي از مزيت هاي مهم در استان است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد وكيلي شامگاه دوشنبه در حاشيه برگزاري جلسات استانداري سمنان در گفتگو با خبرنگاران ضمن اشاره به ظرفيت هاي بالقوه اين استان اظهار داشت: چهار محور صنعت، معدن، كشاورزي و دامپروري، گردشگري در استان يك موضوع بسيار مهم است و در كنار آنها دانشگاهي بودن استان مزيت قابل توجه اي است كه بايد مورد پيگيري و توجه قرار گيرد.
وي با اشاره به وضعيت صنعت و معدن و جايگاه آن در كشور تصريح كرد: در بخش صنعت و معدن و سرمايه گذاري ها بايد نگاه ديگري را بازبيني كنيم اگر صنعتگران ما مشكلاتي دارند اين مشكلات را بايد شناسايي و احصاء كرد تا در جهت رفع مشكلات آنها تلاش شود تا بتوانيم از ظرفيتهاي موجود استفاده كرده و آن را افزايش داد.
استاندار سمنان در خصوص افزايش ظرفيت هاي صنعت و معدن نيز گفت: اگر ما بتوانيم در اين بخش ظرفيت ها را از يك شيفت به دوشيفت و نهايتا به سه شيفت برسانيم از سرمايه موجود حداكثر استفاده را برده ايم.
وكيلي تصريح كرد: سرمايه گذاري جديد مي تواند در بخش اشتغال و ارزش افزوده توليد كمك شايان توجهي به رشد و توسعه استان داشته باشد.
ميراث فرهنگي و گردشگري نقش تعيين كننده در اقتصاد هر كشور دارد
استاندار سمنان بر نقش تعيين كننده ميراث فرهنگي و گردشگري در اقتصاد هر كشور تاكيد كرد و گفت: مديران بايد تلاش بيشتر كنند تا وابستگي از مركز را به حداقل برسانند و با توجه به پتانسيل ها و ظرفيت هاي موجود در استان بار مركز از درآمد ملي كمتر شود و نيازهاي منطقه در استان تامين شود.
وكيلي با اشاره به اينكه ايران جزء پنج كشور مطرح جهان است كه آثار تاريخي فراوان دارد، افزود: چرا ما امروز بايد مشكل عدم استفاده از ظرفيت ها را داشته باشيم.
وي با يادآوري اينكه استان سمنان در مسير زائران مشهد مقدس و قم قرار دارد اذعان داشت: ساليانه بيش از 30 ميليون نفر از اين استان عبور مي كنند و ما اگر بتوانيم با برنامه ريزي صحيح زمينه هاي توقف كوتاهي از مسافران در نقاط مختلف استان ايجاد كنيم مي توانيم درصد بالايي اشتغال فراهم كنيم.
ضرورت اصلاح قوانين و مقررات دست و پاگير كشور
عالي ترين مقام دولت در استان سمنان با بيان اينكه در بخش صنايع دستي و گردشگري برخي از قوانين و مقررات دست و پاگير هستند كه بايد اين قوانين و مقررات اصلاح شوند، افزود: ما مي توانيم در اين مسير با استفاده از بخش خصوصي كاروانسراها را احياء كنيم ولي قوانين و مقررات به ما اين اجازه را نمي دهند.
وكيلي خاطرنشان كرد: ما مي توانيم با برگزاري جشنواره هاي مختلف و با توجه به جاذبه هاي گردشگري موجود در استان درآمد قابل توجهي كسب كنيم و اين امر مي تواند در رونق اقتصاد استان بسيار مثمر ثمر باشد.
وي با تاكيد بر اينكه نگاه به ميراث فرهنگي بايد نگاه ملي باشد نه نگاه بخشي و با نگاه ملي مي توان رشد و توسعه را در اين بخش شاهد بود، اذعان داشت: سرمايه گذاري در بخش صنعت و معدن مطلوب بوده است و در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري هم بايد بخش خصوصي مشاركت داشته باشد.
وي تصريح كرد: ما ظرفيت هاي خوبي در بحث گردشگري و طبيعت گردي را در استان داريم ولي برنامه ريزي صحيحي براي توقف زائران و مسافران و شناسايي آثار تاريخي و باستاني و جاذبه هاي گردشگري نداشتيم كه بايد در اين خصوص اقدامات اساسي صورت پذيريد.
خلاء جمعيت در استان سمنان محسوس است
استاندار سمنان همچنين به حضور دو هزار واحد صنعتي و ظرفيت قابل توجه آموزش عالي در استان سمنان نيز اشاره داشت و افزود: از هر 600 هزار نفر، 100 هزار دانشجو كه 75 درصد آنها غير بومي و در حال تحصيل هستند از ظرفيت هاي بسيار مناسب است كه بايد استفاده شود.
وي كاهش آمار جمعيت در استان را يك مشكل جدي دانست و افزود: مشكل آب و اشتغال در استان باعث مهاجرت شده و بيشتر جمعيت استان را دانشجويان در بر مي گيرند كه با تعطيلي دانشگاه ها خلاء جمعيت در استان احساس مي شود.
وكيلي در خاتمه اضافه كرد: استان در پتانسيل گردشگري و طبيعت گردي آمار خوبي را به خود اختصاص داده است ولي برنامه ريزي مناسبي براي توقف زائران و مسافران وجود ندارد.
كد خبر: 2197168
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۰۹:۱۵
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]