واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: در نشست جشنواره هنر براي صلح مطرح شد: روز 30 شهريور؛ جايزه بزرگ صلح و نشان حاميان صلح اهدا ميشود
ملت ايران هميشه در طول تاريخ با موضوع صلح آشنا بوده و عليرغم آنكه به خاطر جنگهاي زياد دچار بيشترين صدمات شده اما همواره ملتي صلح دوست بوده است. در نشست جشنواره هنر براي صلح مطرح شد: روز 30 شهريور؛ جايزه بزرگ صلح و نشان حاميان صلح اهدا ميشود
ايلنا: نشست خبري نمايشگاه و جشنواره هنر براي صلح؛ صبح امروز(25 آذر) درحالي برگزار شد كه برگزاركنندگان آن معتقدند بسياري از نهادها نه تنها حمايتي از برگزاري جشنوارهها براي صلح نميكنند بلكه از برگزاركنندگان درخواست پول نيز دارند.
به گزارش خبرنگار ايلنا، مجيد سرسنگي با اشاره به وضعيت امروز جهان گفت: ملت ايران هميشه در طول تاريخ با موضوع صلح آشنا بوده و عليرغم آنكه به خاطر جنگهاي زياد دچار بيشترين صدمات شده اما همواره ملتي صلح دوست بوده است.
مديرعامل خانه هنرمندان ادامه داد: در طول سالها برنامههاي مختلف هنري درباره صلح اجرا شده است و خانه هنرمندان نيز قصد دارد در شهريور ماه 93 نمايشگاهي را با عنوان هنر براي صلح برگزار كند. ما با برگزاري اين نمايشگاه ضمن ارسال پيام صلح و دوستي ايرانيان كه همواره در ادبيات ما وجود داشته است، كشورهاي غربي را كه در طول سالها پروسهي اسلامستيزي و ايرانيستيزي را در دستور كار داشتند؛ به چالش ميكشيم.
مستكين(معاون فرهنگي يونسكو) نيز در اين نشست گفت: بشر امروز بينهايت تشنهي گفتگو؛ مفاهمه؛ همدلي و همزباني است و برگزاري اين نمايشگاه فضايي را براي اين همدلي فراهم ميكند.
وي با اشاره به اهميت فرهنگ گفت: اگر ما به دنبال روان تندرست هسيتم بايد همه زير چتر فرهنگ جمع شويم زيرا امروز آرامش جهان در گروي مفاهيمي همچون صلح و فرهنگ است و بهبود وضعيت هزاره سوم با پايان جنگ و خونريزي و تقويت فرهنگ امكان پذير است.
صحرا نورد(مدير اجرايي پروژه جهاني هنر براي صلح) با اشاره با تاريخچه اين پروژه گفت: هنر در طول تاريخ در خدمت جنگ بوده و از حدود 400 سال پيش با حضور هنرمنداني همچون پيكاسو؛ جريان هنر دربرابر جنگ به وجود آمد و جرياناتي در هنر به وجود آمد كه از آن به عنوان ابزاري براي دستيابي به صلح استفاده ميكند.
وي ادامه داد: از سال 1904 به ابتكار يك معلم نقاش؛ پروژه جهاني هنر براي صلح راهاندازي شد و تاكنون 115 هزار هنرمند در اين برنامه مشاركت كردهاند.
فريدون فربد(مدير هماهنگي اين پروژه) نيز گفت: هر ساله روز 16 نوامبر برابر با 25 آبان؛ روز جهاني مدارا و 21 ستامبر برابر با 30 شهريور؛ روز جهاني صلح است و هر ساله برنامههايي در اين روزها در جهان اجرا ميشود اما ايران تنها كشوري بود كه در سالهاي گذشته برنامه هنر براي صلح را برگزار نميكرد.
وي ادامه داد: اردبيهشت سال آينده فراخواني منتشر ميشود تا هنرمنداني كه علاقمند هستند در رشتههايي همچون موسيقي؛ تئاتر؛ سينما و ساير هنرهاي تجسمي در اين جشنواره شركت كنند، آثارشان را ارسال كنند. اين جشنواره شامل بخشهاي نمايشگاهي، نمايش فيلم؛ تئاتر و موسيفي است كه افتتاحيه آن روز 30 شهريور برگزار ميشود.
وي ادامه داد: اهداي جايزه بزرگ صلح، اهداي نشان حاميان صلح، فروش آثار و راهاندازي سايت هنر براي صلح ازجمله اهداف اين جشنواره است.
فربد با اشاره به حضور بيش از 90 هنرمند در ابتداي انتشار فراخوان اين جشنواره گفت: متاسفانه سازمانها و نهادهاي دولتي از اين جشنواره حمايت نكردند و اعلام كردند كه ما از جشنواره حمايت معنوي ميكنيم حتي بعصي از آنها از برگزاركنندگان طلب پول و مسائل مالي نيز داشتند.
فربود ادامه داد: ما تلاش داريم كه آثار را در خارج از كشور نيز نمايش دهيم.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]