واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ورود يك داروي ايراني پرمصرف ناباروري/ رقابت با تنها برند خارجي در دنيا
اخيرا يك قلم داروي ايراني در عرصه ناباروري وارد بازار دارويي كشور شده كه به عنوان يكي از داروهاي حساس و پرمصرف در زمينه درمان ناباروري، با تنها برند خارجي در دنيا رقابت مي كند.
دكتر هاله حامدي فر مديرعامل شركت دارويي سيناژن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: شركت دارويي سيناژن به عنوان يك توليد كننده داروهاي بيوتكنولوژي و پروتئينهاي نوتركيب دارويي، از چهار سال قبل پروژه توليد داروهاي درمان ناباروري را در دستور كار قرار داده است. چون سيناژن يك شركت دانش بنيان است، بنابراين توليد مواد اوليه در اختيار خودمان است و هيچگونه وابستگي به ماده اوليه توليد اين داروها نداريم.
وي به توليد دو قلم داروي پرمصرف درمان ناباروي در سيناژن اشاره كرد و افزود: اولين داروي ما، "بوسرلين استات" تحت نام تجاري "سينافكت" است كه از 3 سال قبل وارد بازار دارويي كشور شده است.
حامدي فر به داروي دوم اين شركت دارويي براي درمان ناباروري اشاره كرد و گفت: داروي بعدي ما، يكي از داروهاي با تكنولوژي خيلي بالايي است كه تنها در دنيا يك توليد كننده اصلي برند دارد كه سوئيسي است و داروهاي ژنريك يا بيوژنريك آن نيز در دنيا خيلي معدود است. ولي ما توانستيم تكنولوژي آن را در ايران توسعه دهيم.
به گفته وي، داروي دوم شركت سيناژن در زمينه درمان ناباروري، "فوليتروپين" نام دارد كه نام تجاري آن نيز "سينال اف"، است.
مديرعامل شركت دارويي سيناژن در توضيح اهميت داروي دوم در عرصه درمان ناباروري، اظهارداشت: فوليتروپين، يكي از داروهاي حساس و پرمصرف در ناباروري است كه با توجه به سياستهاي كلي نظام در زمينه ازدياد جمعيت، فكر مي كنيم كه بايد از اين قبيل داروها حمايت شود تا افرادي كه براي تهيه و استفاده از داروهاي ناباروري دچار مشكل هستند، بتوانند به راحتي اين داروها را تهيه كنند.
حامدي فر با اشاره به هزينه هاي سنگين درمان ناباروري براي اغلب زوجين كه از توان مالي مناسبي برخوردار نيستند، تاكيد كرد: يكي از مشكلات زوجين جوان در مسير درمان ناباروري، هزينه هاي خيلي زياد دارويي و غيردارويي است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه داروهاي ناباروري تحت پوشش بيمه ها نيستند و از سوي ديگر، افرادي كه درگير اين مشكل هستند، غير از هزينه داروها، ساير هزينه هاي درماني را بايد تقبل كنند. بنابراين، بايد به نوعي، اين افراد از طريق بيمه ها و پرداخت يارانه دارويي، حمايت شوند.
حامدي فر به سياستهاي دولت يازدهم در حمايت بيمه ها از داروهاي گران قيمت اشاره كرد و افزود: خوشبختانه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در مديريت جديد، برنامه هايي دارند كه بتوانند پوشش بيمه اي در اين زمينه ارائه بدهند كه فكر مي كنيم بزودي، افرادي كه مشكل تهيه اين قبيل داروها را دارند، بتوانند از طريق بيمه ها و يارانه اي كه به اين داروها اختصاص داده مي شود، از داروهاي ناباروري استفاده كنند.
مديرعامل شركت دارويي سيناژن در ادامه به وضعيت دو قلم داروي درمان ناباروري در بازار دارويي كشور اشاره كرد و گفت: داروي بوسرلين استات، تقريبا 50 درصد بازار اين دارو را در اختيار دارد و بقيه نياز كشور نيز از نمونه هاي اروپايي تامين مي شود. در اين مدت، استقبال خوبي شده و متخصصين ناباروري كه آن را تجويز كرده اند، راضي بوده اند.
وي به داروي دوم كه همان فوليتروپين است، اشاره كرد و افزود: اين دارو به تازگي و در حدود يك ماه و نيم است كه وارد بازار دارويي كشور شده است. و در مرحله معرفي دارو به متخصصين هستيم.
حامدي فر همچنين به انجام مطالعات باليني داروي فوليتروپين توسط دانشگاه علوم پزشكي تهران، به صورت مقايسه اي با نمونه اروپايي آن اشاره كرد و گفت: نتايج مطالعات چه از نظر عوارض جانبي و اثربخشي، نشان داده كه هيچ تفاوتي با نمونه اروپايي ندارد.
وي با اعلام اينكه ما همواره از برندهاي خارجي در بازار دارويي كشور استقبال كرده ايم، افزود: ما مي خواهيم با داروهاي توليد خودمان، نشان بدهيم كه كيفيت و مزيت داروهاي ما برابر و بالاتر از نوع خارجي است.
مديرعامل شركت دارويي سيناژن به قيمت داروي فوليتروپين كه يك آمپول است، اشاره كرد و گفت: يك عدد آمپول خارجي يا همان سوئيسي فوليتروپين در بازار داخلي، 52 هزار تومان است اما داروي ايراني سينال اف، 32 هزار تومان است كه قطعا بعد از پوشش بيمه اي، خيلي ارزانتر خواهد بود.
كد خبر: 2196457
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۱:۲۱
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]