محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832441534
ابراهيمي: اعزام انسان به فضا تا 5 سال آينده/ فاضلي: تاكنون هيچگونه تخطي از قطعنامهها را نداشتهايم
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ابراهيمي: اعزام انسان به فضا تا 5 سال آينده/ فاضلي: تاكنون هيچگونه تخطي از قطعنامهها را نداشتهايم
دستاوردهاي جديد دانشمندان ايراني در حوزه فضايي با حضور قائم مقام سازمان فضايي كشور و رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي بررسي شد.
به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران؛ دستاوردهاي جديد دانشمندان ايراني در حوزه فضايي شنبه شب (24 آذر ماه) در برنامه گفتگوي ويژه خبري با حضور "حميد فاضلي" قائم مقام سازمان فضايي كشور و "محمد ابراهيمي" رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
فاضلي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چگونه دانشمندان ايراني توانستند شعار ما ميتوانيم را در عرصه عمل نشان دهند؟ گفت: در اولين روز هفته پژوهش همكاران ما در سازمان فضايي و ديگر عزيزان و دانشمندان فضايي كشور موفق شدند دومين ميمون فضانورد ايراني را به فضا پرتاب كنند به طوري كه برگ زرين ديگري بر افتخارات علمي و پژوهشي كشور اضافه شد.
قائم مقام سازمان فضايي كشور با اشاره به اينكه اين پرتاب در ادامه مسير راهبردي برنامهريزي شده براي انجام فعاليتهاي زيستمحيطي صورت گرفت، افزود: در اين اقدام ارزشمند توانستيم فناوريهايي را كه در اين زمينه پيشبيني كرده بوديم را تثبيت كنيم.
وي با بيان اينكه ما به دستاوردهاي با ارزشي در اين زمينه دست يافتهايم، خاطرنشان ساخت: خوشبختانه اعتماد به نفس بسيار بالايي، با قابليت اطمينان بيشتر در ميان دانشمندان فضايي كشور بوجود آمد، به طوري كه انشاءالله استوارتر و مستحكمتر و همچنين با سرعت بيشتر گام برخواهيم داشت.
فاضلي با اشاره به اينكه فعاليتهاي كاوشي و كاوشگرها از سال 85 در پژوهشكده سامانه فضانوردي آغاز شد، ادامه داد: خوشبختانه چند پرتاب موفق فضايي انجام شد تا اينكه تصميم بر اين گرفته شد تا در حوزه زيستفناوري فضايي وارد عمل شويم.
*نخستين كپسول زيستي در سال 88 به فضا پرتاب شد
قائم مقام سازمان فضايي كشور با بيان اينكه نخستين كپسول زيستي در سال 88 به فضا پرتاب شد، اضافه كرد: پس از اين مرحله تلاش كرديم تا قويتر وارد عمل شويم به طوري كه قطر محمولهها و حجم كپسولها را بيشتر و از نيروي قويتري استفاده كرديم تا اينكه توانستيم به فضاي ماوراي جو دست پيدا كنيم.
وي با اشاره به اينكه اولين اقدام موفقيتآميز ما در اين عرصه در سال 89 صورت گرفت، گفت: در آن زمان به جاي موجود زنده از يك عروسك شبيهسازي شده در كپسول زيستي استفاده كرديم.
فاضلي با بيان اينكه از سال 91 اولين ميمون فضانورد به نام "پيشگام" را در پژوهشگر به فضا پرتاب كرديم، افزود: براي بار دوم ميمون "فرگام" را براي تثبيت فناوري و افزايش قابليت اطمينان در روز شنبه به فضا پرتاب كرديم كه خوشبختانه با موفقيت روبرو بوديم.
قائم مقام سازمان فضايي كشور با اشاره به اينكه موجود زنده با خودروي زيستي به كنار سكو حمل شد، گفت: يك كاور خيلي مجهز با يك آسانسور موجود زنده حمل شد به طوري كه در حالت قائم قرار داشت و با يك نظم مشخصي موجود زنده جا گذاري شد.
*تصويربرداري از محموله هنگام ورود به زمين براي اولين بار
وي با اشاره به اينكه كنترل موجود زنده بايد به صورت هدايت شده صورت ميگرفت تا بدانيم اين كاوشگر در كجاي زمين فرود خواهد آمد، تصريح كرد: لحظهاي كه محموله با چتر به زمين آمد براي اولين بار مورد تصويربرداري قرار گرفت.
فاضلي با اشاره به اينكه دماي ناشي از اصطكاك بسيار بالا سبب سوخته شدن رنگ كپسول شده بود، اظهار داشت:به طور قطع در مرحله بعدي گامهاي اساسي را در جهت كنترل جو غليظ خواهيم برداشت.
قائم مقام سازمان فضايي كشور گفت: سيستم كاهنده سرعت متشكل از دو چتر اصلي است به طوري كه يك چتر مربوط به چتر كمكي ميشود. موجود زنده در تمام مدت ضربان قلب منظمي را داشت، ضربان قلب فرگام 160 بود كه بسيار طبيعي به نظر ميرسيد. اين موجود زنده كاملا به شرايط عادت داشت و احساس خيلي بدي نداشت.
قائم مقام سازمان فضايي كشور با اشاره به اينكه اين حاملها دستاورد جديدي محسوب نميشود زيرا سالهاست در كشور توسعه يافته است، افزود: اين حاملها در سازمان هوافضاي وزارت دفاع توسعه پيدا كردهاند به طوري كه ما از حاملهايي استفاده كردهايم كه بيش از 15 سال است كه در سيستم دفاع كشور وارد شده است.
*هيچگونه تخطي از قطعنامهها تاكنون نداشتهايم
وي با اشاره به اينكه ما از اين حاملها به عنوان پيشران استفاده كردهايم، ادامه داد: هيچگونه تخطي از قطعنامهها تاكنون نداشتهايم.
فاضلي با اشاره به نوع نگاه رسانههاي خارجي نسبت به ايران، اظهار داشت: ماموريت ما در اعزام موجود زنده و مطالعات زيست فناوري به ارتقاي كيفيت زندگي بشر كمك بسيار زيادي خواهد كرد به طوري كه ما ميتوانيم از اين مسئله در حوزه پزشكي، درماني، گياهشناسي آن هم در شرايط كموزني، بيوزني و پروزني استفاده كنيم.
قائم مقام سازمان فضايي كشور با اشاره به اينكه كشورهاي پيشرفته غربي هم نيز همين اقدامات را در ايستگاههاي بينالمللي فضايي انجام ميدهند، خاطرنشان ساخت: ما هم خوشبختانه توانستهايم ايستگاه فضايي را به وجود آوريم كه تقريبا سه دقيقه شرايط بيوزني را تامين خواهيم كرد.
وي با اشاره به اينكه اين يك آزمايشگاه متحرك فضايي است، تصريح كرد: از همه پژوهشگران داخلي كشور در حوزههاي فيزيولوژيك، پزشكي، مهندسي و فني ميخواهيم كه بيايند كه از اين كپسول و آزمايشگاه سيار در شرايط بيوزني استفاده كنند، به طوري كه اهداف ما صلحجويانه است و در جهت ارتقاي زندگي بشر اقدام ميكنيم.
فاضلي با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران دو مورد از معاهدات پنجگانه بينالمللي را به امضا رسانده است، افزود: اين معاهدات به تصويب و تاييد مجلس شوراي اسلامي رسيده است، به طوري كه در تلاش هستيم كارگروهي را در نظر بگيريم و مسير تصويب آن را در دولت و سپس در مجلس را پيش خواهيم گرفت.
قائم مقام سازمان فضايي كشور گفت: جمهوري اسلامي ايران معاهده ثبت اشياء پرتاب شده به فضاي ماوراء جو را به صورت كامل به تصويب مجلس رسانده، به طوري كه هرگونه نگرانيها را از خود به دور رانده است.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه در زمينه پرتاب انسان به فضا در چه مرحلهاي هستيم، افزود: ما اكنون در مرحله پرتابهاي زيرمداري قرار داريم، به طوري كه اين موضوع خودش يك رخداد فضايي براي كشور محسوب ميشود يعني اگر هر شيئي بتواند از ارتفاع بين 8 تا 100 كيلومتر به فضاي ماوراء جو دست پيدا كند ما توانستيم به فضاي ماوراء جوي ورود پيدا كنيم و موجود زنده را فضانورد اعلام سازيم.
فاضلي با اشاره به اينكه با وجود دانشمندان ارزشمند و تجارب بسيار گرانقيمت پرتابهاي ما موفقيتآميز بود، ادامه داد: خوشبختانه توانستهايم با حداقل هزينهها به اين مهم دست يابيم.
*زيرساختهاي تجهيزات ارتباطي موجود است
قائم مقام سازمان فضايي كشور با اشاره به اينكه از دوستان مجموعه سازمان فضايي وزارت دفاع درخواست كرديم تا هزينهها را در اختيارمان قرار دهند، اظهار داشت: بسياري از پايگاهها و تجهيزات ارتباطي زيرساختهايش موجود است.
وي با اشاره به اينكه دوستان ما اين كپسول را در پژوهشكده سامانههاي فضانوردي طراحي كردند تا بتوانيم توانمان را توسعه دهيم، خاطرنشان ساخت: ما به راحتي با هزينه كم توانستيم كارهاي ارزشمندي را انجام دهيم.
فاضلي گفت: در آمريكا براي پرتاب فضانورد از شانپانزه استفاده كردند زيرا اين موجود به لحاظ وزن، آناتومي و بسياري ديگر از ويژگيهاي فيزيولوژيك به انسان بسيار نزديك است به طوري كه مي توانيم اين مسئله را جزء برنامههايمان در آينده پيشبيني كنيم.
قائم مقام سازمان فضايي كشور با اشاره به اينكه بايد به ارتفاعات بيشتري دست يابيم، خاطرنشان ساخت: بايد كنترلهاي بهتري را بر روي حاملها و محموله داشته باشيم، زيرا در برگشت اين برنامه را داريم تا اعوجاجاتي را كه موجود زنده متحمل ميشود را كم كنيم.
وي با بيان اينكه خوشبختانه توانستهايم بسياري از فناوريها را توسعه دهيم، افزود: انشاءالله به قابليت اعتماد فني بالاتري دست خواهيم يافت.
*هند چهارمين قدرت فضايي است
فاضلي با اشاره به اينكه سه كشور در دنيا در زمينه مدارگري موفق عمل كردهاند، اظهار داشت: هند براي سال 2015 اين اقدام را انجام خواهد داد به طوري كه اين كشور چهارمين قدرت فضايي محسوب خواهد شد، به گونهاي كه كشورهايي كه در مدار قرار ميگيرند به قدرت فضايي معروف ميشوند.
قائم مقام سازمان فضايي كشور گفت: براي اينكه مدارگري داشته باشيم بايد محمولهاي در ارتفاع حدود سرعت مماس دور زمين يعني 7600 متر بر ثانيه و يا حدود 28 هزار كيلومتر بر ثانيه بايد داشته باشد، اين در حالي است كه ما در برگشت از جو با مشكلات بسيار زيادي در اين زمينه مواجه خواهيم بود.
وي خاطرنشان ساخت: در آنجا چندين مرحله سيستمهاي كاهش سرعت و مافوق صوت و همچنين باز شدن چرخها صورت ميگيرد، به گونهاي كه اين فناوريها بسيار پيچيده به نظر ميرسد.
*بايد گلوگاههاي فناورانه را به كمك دانشمندان برطرف كرد
فاضلي با بيان اينكه بايد اين گلوگاههاي فناوري را با كمك دانشمندان در سازمان فضايي و در دانشگاهها برطرف كرد، اظهار داشت: بايد از همه ظرفيتها براي بهرهگيري استفاده كنيم.
قائم مقام سازمان فضايي كشور افزود: بايد از همه ظرفيتهاي كشور در خصوص زيرساختهاي حاملهاي سنگين استفاده كنيم و اين امر نيازمند مشاركت و همكاري وزارتخانههاي دفاع و ارتباطات، صدا و سيما و سازمان فضايي كشور است.
در ادامه "محمد ابراهيمي" رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران در پاسخ به سوال اول مجري برنامه مبني بر اينكه دومين ميمون فضانورد با ميمون پيشگام چه تفاوتي دارد، گفت: كاوشگر جديدي كه در آزمايش چند روز پيش مورد استفاده قرار گرفت تفاوتهاي بنياديني با كاوشگر قبلي داشت.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران افزود: عملا كاوشگر پژوهش توانايي اين را دارد كه ما بتوانيم با اين كاوشگر آزمايشهاي علمي را در حوزه زيست فضايي دنبال كنيم.
وي با اشاره به اينكه با اين كاوشگر قابليت اطمينان كافي به اجزا و سامانهها بوجود آمد، اظهار داشت: خوشبختانه ما توانستيم يك بستر آزمايشي مناسب را توسعه دهيم.
ابراهيمي با بيان اينكه تعداد موسسههاي علمي كه توان انجام اين كار را دارند بسيار كم است، افزود: اين موسسات علمي حاضر نيستند به راحتي آزمايشات خود را در اختيار ديگران قرار دهند.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با بيان اينكه ما توانستيم اين كار را در كشور خود به خوبي انجام دهيم، خاطرنشان ساخت: فرستادن "فرگام" و بازگشت سالم آن به ما اين كمك را ميكند تا قدمهاي برداري را با آزمايشات پيچيدهتر و با كارهاي علمي دقيقتر انجام دهيم.
وي با اشاره به اينكه دانش مربوط به توسعه كپسولهاي فضايي و توسعه سيستمهاي بازيابي در كشور به خوبي وجود دارد، گفت: با قدمهاي عميقتر و دقيقتري توانستيم اين كار را به مرحله اجرا برسانيم.
ابراهيمي با اشاره به اينكه دفعه قبلي كاوشگر با زمين برخورد شديدي داشت كه سبب تكان خوردن موجود زنده شد، افزود: همين موضوع دستمايهاي شد تا بتوانيم پروژه جانبي ديگري را در كنار كاوشگر انجام دهيم.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با بيان اينكه ما توانستيم ضربهگيري را طراحي كنيم تا برخورد كاوشگر به زمين شاهد تكان كمتري باشيم، تصريح كرد: تاكنون چنين ضربهگيري براي سامانههاي فضايي كشور وجود نداشت به طوري كه اين ضربهگير را از مرحله صفر با آزمايشات زياد به 100 رسانديم تا بتوانيم آنرا در كاوشگر مورد بهرهبرداري قرار دهيم.
وي با اشاره به اينكه خوشبختانه توانستيم اجزاء مربوط به سقف صوت محيط را در فضا براي اولين بار در كشور توسعه بدهيم، گفت: ما با اين اقدام خود توانستيم به اين مهم دست پيدا كنيم كه در هر فرايندي از پرتاب چه مقدار صوت به گوش موجود زنده ميرسد.
ابراهيمي با بيان اينكه اين موضوع به ارتباطاتي كه فضانورد در صدد برقراري آن است كمك بسزايي ميكند، خاطرنشان ساخت: تكتك اين فناوريها اگر در كنار يكديگر جمع شوند ميتوانند سامانه پيچيدهاي را شكل دهند به طوري كه برخي از آنها فقط استفاده زيستفضايي دارد و برخي ديگر در همه برنامههاي فضايي مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با بيان اينكه اين كاوشگر از نظر شكل ظاهري تغييرات ديگري هم پيدا كرد، ادامه داد: سعي كرديم در حد توان فني از نظر آرايش داخلي و بيروني كپسول را شكيلتر كنيم كه اين خود ميتواند در ارائه دستاوردهاي فني بسيار مهم باشد.
* موفقيت اخير ما ميتواند راه را براي آزمايشات عملي گستردهتر باز كند
وي با اشاره به اينكه موفقيت اخير ما ميتواند راه را براي آزمايشات عملي گستردهتر باز كند، گفت: اين پروژه سبب شد تا اطلاعات جديدي به ساير اطلاعات دانشمندان فضايي كشور اضافه شود.
ابراهيمي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه چه اطلاعاتي از بابت اين پروژه به دانشمندان فضايي كشور اضافه شد؟ ادامه داد: آزمايشاتي كه در قالب اين كاوشگر انجام شد شامل دادهبرداري از جو غليظ است كه به دادههاي هواشناختي معروف است به طوري كه شامل دادهبرداري از شرايط محيط كاوشگر مانند ارتعاشات، شتابها و صوت است كه مورد ثبت قرار گرفت.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با اشاره به اينكه در داخل كپسول سنسورهاي متعددي وجود دارد كه ضربان قلب موجود زنده را ثبت ميكند، تصريح كرد: دما در دو قسمت متفاوت مورد ثبت قرار ميگيرد.
وي با بيان اينكه توسط يك دستگاه نوار قلب موجود زنده به صورت لحظهاي مورد ملاحظه قرار ميگيرد، ادامه داد: اين آزمايشات بعدا مورد آناليز قرار ميگيرد به طوري كه انرا با فازهاي مختلف مورد تطبيق قرار ميدهيم.
ابراهيمي افزود: اثرات هر يك از پالسهاي پرتاب فضايي را بر روي فيزيولوژي موجود زنده مورد مطالعه قرار خواهيم داد.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با اشاره به اينكه ما به خوبي ميدانيم كه چگونه شرايط داخل كپسول در طي فرايند فضايي تغيير پيدا ميكند، خاطرنشان ساخت: وقتي هر پرواز فضايي انجام ميشود بايد به اطلاعاتي كه در طول مسير دريافت ميشود توجه ويژهاي صورت گيرد.
وي با اشاره به اينكه لحظهاي كه شتاب توسط حامل انجام ميشود موجود به تدريج ضربان قلبش افزايش مييابد، اظهار داشت: اين افزايش ضربان قلب را ميتوان به رفتار بالستيك عمومي مرتبط كرد.
ابراهيمي با بيان اينكه وقتي از جو غليظ خارج ميشويم، ارتفاع زياد، به طوري كه در حدود 3 الي 4 دقيقه شرايط بيوزني ايجاد ميشود، گفت: به طور قطع گردش خون موجود زنده از آن چيزي كه بر روي زمين است متفاوت خواهد بود به طوري كه نوع متفاوت گردش خون موجود زنده بر روي ضربان قلب ميتواند تاثيرگذار باشد.
*بستر آزمايشات متعدد زيستي ايجاد شده است
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با اشاره به اينكه همه اين مسائل در كنار هم ما را به سمت آزمايشگاه فضايي پيش ميبرد، تصريح كرد: خوشبختانه ما توانستهايم بستر آزمايشات متعدد زيستي را ايجاد كنيم.
وي با اشاره به اينكه دما در بيرون از اين كپسول منفي 50 درجه افت كرده است، خاطرنشان ساخت: هيچگاه امكان حيات حتي در چندين ثانيه براي هيچ موجودي فراهم نيست.
ابراهيمي با اشاره به اينكه در درون كپسول شرايط كاملا نرمال زيستي وجود دارد، گفت: در داخل كپسول اكسيژن فراواني وجود دارد و دما مورد كنترل قرار گرفته است.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با اشاره به اينكه نوع رشد گياه در داخل شرايط فضايي كاملا متفاوت است، اظهار داشت: ما ميتوانيم گياهان را در فضا در حالتهاي حجمي به راحتي توسعه دهيم در حالي كه در روي سطح زمين همه ابعاد و جهتها براي گياه يكسان نيست.
وي با بيان اينكه كشاورزيهاي خاص در داخل محيط فضاپيما قابل توسعه است، تصريح كرد: همه اين مسائل كمك ميكند تا بتوانيم بذرهايي را با نوع باردهي بهتر بوجود آوريم.
ابراهيمي با اشاره به اينكه اصلاح ژنتيك در جاذبه ناچيز ميتواند انجام شود، گفت: توسعه دارويي را ميتوان در جاذبه ناچيز دنبال كرد به طوري كه همه اين مسائل نيازمند توسعه ابزار مطالعه فضايي است.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با اشاره به اينكه براي رسيدن به شكل فضاپيمايي ميتوان ابعاد بزرگتري از محموله را به همراه كاوشگر به فضا پرتاب كرد، گفت: به احتمال زياد قطري بيش از يك متر را كاوشگر در بر خواهد داشت به طوري كه در حالت فعلي ميزان قطر 60 سانتيمتر است.
وي با اشاره به اينكه آزمايش اصلي زماني صورت خواهد گرفت كه شرايط زيستي و شرايط برگشت به جو را ما در يك شكل شبيه به فضاپيما آزمايش كنيم، تصريح كرد: با افزايش ابعاد ميتوانيم سفينهاي را به زير مدار بفرستيم؛ اين در حالي است كه ابتدا ممكن است اين اقدام را با يك شبيهساز آزمايش كنيم و سپس زماني كه مطمئن شديم فضانورد را به فضا بفرستيم.
ابراهيمي با بيان اينكه دو گام محوري براي پرتاب انسان به فضا وجود دارد، ولي در هر كدام چندين كار بايد صورت گيرد، خاطرنشان ساخت: بايد گلوگاههاي فني را رفع كنيم.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با بيان اينكه براي اعزام به فضانورد به زير مدار بيش از چهار، پنج سال وقت نياز نيست، افزود: در صورتي كه آزمايشات با مشكل خاصي مواجه نشود و حمايتهاي مالي صورت گيرد به فعاليتهايمان ادامه خواهيم داد.
*حدود پنج سال آينده فضانورد به فضا اعزام خواهيم كرد
وي با بيان اينكه حدود چهار، پنج سال آينده فضانورد را به زير مدار آن هم در حدود 20 الي 30 دقيقه به فضا اعزام خواهيم كرد، عنوان داشت: انشاءالله فضانورد با موفقيت به زمين باز خواهد گشت.
ابراهيمي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه در حال حاضر چه زيرساختهايي در كشور فراهم است، تصريح كرد: در دو موضوع مختلف زيرمداري و مدارگر اوضاع بسيار متفاوت است به طوري كه در بحث زيرمداري تقريبا هيچ زيرساخت عمدهاي نيست كه آنرا نداشته باشيم.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با اشاره به اينكه در بعضي از آزمايشگاههاي خاص در تعليم فضانورد دچار ضعف هستيم، افزود: انشاءالله با مشاركتهايي كه در بخش تعليم خلبانان صورت خواهد گرفت به اين مهم نيز دست خواهيم يافت.
وي با بيان اينكه بسياري از زيرساختها براي تعليم خلبانان نياز است، ادامه داد: زيرساختهاي خلبانان براي زير مدار كافي است.
ابراهيمي با اشاره به اينكه پايگاه پرتاب لازم براي انجام اين كار مهيا است، خاطرنشان ساخت: تجهيزات هدايت كنترل و ناوبري در كشور به خوبي موجود است.
رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با اشاره به اينكه ايستگاههاي دريافت و ارتباط با فضانورد موجود است، تصريح كرد: بايد سپرهاي حرارتي بازگشت را مورد تقويت قرار دهيم.
وي با بيان اينكه در مورد فضاپيماي مدارگر 20 الي 30 درصد زيرساختها فراهم است، گفت: بايد به توسعه فضاپيماي مخابراتي و سنجش از راه دور اقدام كنيم.
انتهاي پيام/
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]
صفحات پیشنهادی
فاضلي: تاكنون هيچگونه تخطي از قطعنامهها را نداشتهايم / ابراهيمي: اعزام انسان به فضا تا 5 سال آينده
فاضلي تاكنون هيچگونه تخطي از قطعنامهها را نداشتهايم ابراهيمي اعزام انسان به فضا تا 5 سال آينده دستاوردهاي جديد دانشمندان ايراني در حوزه فضايي شب گذشته با حضور قائم مقام سازمان فضايي كشور و رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي بررسي شد به گزارش خبرنگار علمي باشگاهفاضلي: با اعزام دومين ميمون فضانورد برگ زرين ديگري بر افتخارات علمي كشور افزوده شد/ ابراهيمي: حدود 5 سال آينده
فاضلي با اعزام دومين ميمون فضانورد برگ زرين ديگري بر افتخارات علمي كشور افزوده شد ابراهيمي حدود 5 سال آينده فضانورد انسان به زير مدار اعزام خواهد شد دستاوردهاي جديد دانشمندان ايراني در حوزه فضايي شب گذشته با حضور قائم مقام سازمان فضايي كشور و رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردياعزام فضانورد ايراني به زير مدار تا ۵ سال آينده
اعزام فضانورد ايراني به زير مدار تا ۵ سال آينده رئيس پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي زمان مورد نياز براي اعزام فضانورد به زير مدار را بين ۴ تا ۵ سال ذكر كرد به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر در برنامه گفتگوي ويژه خبري يك شنبه شب شبكه دوم سيما آقاي حميد فاضلي قائم مقاماعزام فضانورد ایرانی به زیر مدار تا ۵ سال آینده
اعزام فضانورد ایرانی به زیر مدار تا ۵ سال آینده رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی زمان مورد نیاز برای اعزام فضانورد به زیر مدار را بین ۴ تا ۵ سال ذکر کرد آفتاب به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر در برنامه گفتگوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دوم سیما آقای حمید فاضلی قادومين ميمون فضايي كشور با موفقيت به زمين بازگشت/ نزديكتر شدن به اعزام انسان به فضا
دومين ميمون فضايي كشور با موفقيت به زمين بازگشت نزديكتر شدن به اعزام انسان به فضا دانشمندان و متخصصان فضايي جمهوري اسلامي ايران كاوشگر پژوهش كه حامل دومين ميمون فضايي بود را به منظور توسعه تحقيقات فضايي با موفقيت به فضا پرتاب و بازيابي كردند به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگرئيس پژوهشگاه سامانه هاي فضانوردي :كاوشگر بعدي ايران با شكل فضاپيما سال آينده پرتاب مي شود
رئيس پژوهشگاه سامانه هاي فضانوردي كاوشگر بعدي ايران با شكل فضاپيما سال آينده پرتاب مي شود رئيس پژوهشگاه سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي ايران گفت كاوشگر بعدي كشور مانند فضاپيماست كه در سال آينده پرتاب مي شود دكتر ابراهيمي در گفت و گو با ايرنا افزود شكل اين كاوشگر غيراستوانه ااعزام فضانورد به زير مدار تا 5 سال بعد + فيلم
اعزام فضانورد به زير مدار تا 5 سال بعد فيلم دستاوردهاي جديد دانشمندان ايراني در حوزه فضايي شب گذشته با حضور قائم مقام سازمان فضايي كشور و رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي بررسي شد به گزارش گروه چندرسانهاي باشگاه خبرنگاران دستاوردهاي جديد دانشمندان ايراني در حوزبازتاب خارجی ارسال موفقیتآمیز میمون به فضا/ ارسال «فرگام» بخشی از تلاشهای رو به جلو ایران برای ارس
بازتاب خارجی ارسال موفقیتآمیز میمون به فضا ارسال فرگام بخشی از تلاشهای رو به جلو ایران برای ارسال انسان به فضا است جول ارسال موفقیتآمیز یک میمون به فضا از سوی ایران بار دیگر به تیتر نخست رسانههای جهان تبدیل شده است به گزارش نامه نیوز روز گذشته خبر ارسال موفقیتآمیز دومین مجزئيات برنامه ايران براي اعزام انسان به فضا
جزئيات برنامه ايران براي اعزام انسان به فضا رئيس پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي ايران از ادامه فعاليتها براي دستيابي به هدف نهايي اعزام انسان به فضا خبر داد وگفت در اين راستا فاز اوليه طراحي فضاپيماي زيرمداري در يك كلاس جديد و پيچيده در دستور كار قرار گرفت مهر دكترايران يك گام ديگر به اعزام انسان به فضا نزديكتر شد
ايران يك گام ديگر به اعزام انسان به فضا نزديكتر شد كاوشگر پژوهش در نخستين روز ازهفته پژوهش با آخرين محموله زيستي حامل دومين ميمون فضايي با نام فرگام بامداد امروز توانست ماموريت زير مداري خود را با موفقيت كامل پشت سر بگذارد تا جمهوري اسلامي ايران يك گام ديگر به اعزام انسان به فضجزئیات برنامه ایران برای اعزام انسان به فضا
جزئیات برنامه ایران برای اعزام انسان به فضارئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران از ادامه فعالیتها برای دستیابی به هدف نهایی اعزام انسان به فضا خبر داد وگفت در این راستا فاز اولیه طراحی فضاپیمای زیرمداری در یک کلاس جدید و پیچیده در دستور کار قرار گرفت مهر دکتر محفاضلي: تاكنون هيچگونه تخطي از قطعنامهها را نداشتهايم / ابراهيمي: اعزام انسان به فضا تا 5 سال آينده
فاضلي تاكنون هيچگونه تخطي از قطعنامهها را نداشتهايم ابراهيمي اعزام انسان به فضا تا 5 سال آينده دستاوردهاي جديد دانشمندان ايراني در حوزه فضايي شب گذشته با حضور قائم مقام سازمان فضايي كشور و رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردي سازمان فضايي بررسي شد به گزارش خبرنگار علمي باشگاهفاضلي: با اعزام دومين ميمون فضانورد برگ زرين ديگري بر افتخارات علمي كشور افزوده شد/ ابراهيمي: حدود 5 سال آينده
فاضلي با اعزام دومين ميمون فضانورد برگ زرين ديگري بر افتخارات علمي كشور افزوده شد ابراهيمي حدود 5 سال آينده فضانورد انسان به زير مدار اعزام خواهد شد دستاوردهاي جديد دانشمندان ايراني در حوزه فضايي شب گذشته با حضور قائم مقام سازمان فضايي كشور و رئيس پژوهشكده سامانههاي فضانوردياعزام فضانورد ايراني به زير مدار تا ۵ سال آينده
اعزام فضانورد ايراني به زير مدار تا ۵ سال آينده رئيس پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي زمان مورد نياز براي اعزام فضانورد به زير مدار را بين ۴ تا ۵ سال ذكر كرد به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر در برنامه گفتگوي ويژه خبري يك شنبه شب شبكه دوم سيما آقاي حميد فاضلي قائم مقاماعزام فضانورد ایرانی به زیر مدار تا ۵ سال آینده
اعزام فضانورد ایرانی به زیر مدار تا ۵ سال آینده رئیس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی زمان مورد نیاز برای اعزام فضانورد به زیر مدار را بین ۴ تا ۵ سال ذکر کرد آفتاب به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر در برنامه گفتگوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دوم سیما آقای حمید فاضلی قادومين ميمون فضايي كشور با موفقيت به زمين بازگشت/ نزديكتر شدن به اعزام انسان به فضا
دومين ميمون فضايي كشور با موفقيت به زمين بازگشت نزديكتر شدن به اعزام انسان به فضا دانشمندان و متخصصان فضايي جمهوري اسلامي ايران كاوشگر پژوهش كه حامل دومين ميمون فضايي بود را به منظور توسعه تحقيقات فضايي با موفقيت به فضا پرتاب و بازيابي كردند به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگرئيس پژوهشگاه سامانه هاي فضانوردي :كاوشگر بعدي ايران با شكل فضاپيما سال آينده پرتاب مي شود
رئيس پژوهشگاه سامانه هاي فضانوردي كاوشگر بعدي ايران با شكل فضاپيما سال آينده پرتاب مي شود رئيس پژوهشگاه سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي ايران گفت كاوشگر بعدي كشور مانند فضاپيماست كه در سال آينده پرتاب مي شود دكتر ابراهيمي در گفت و گو با ايرنا افزود شكل اين كاوشگر غيراستوانه ا-
گوناگون
پربازدیدترینها