واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يادداشت/ وطن امروزكدخدا وفا ندارد!
ديپلماسي ايراني تا زماني كه برآمده از تئوري پردازيهاي دانشكدههاي روابط بين الملل آمريكايي و انگليسي باشد نسخه ضد آن همزمان با نمايش بينالمللي از جانب غرب به اجرا گذاشته خواهد شد.
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، مجتبي اصغري امروز دوشنبه 25/09/92 طي يادداشتي در روزنامه وطن امروز نوشت: قبيلهگرايي سياسي، صفتي برآمده از بيتقوايي حزبي است. فرد فرد يك حزب يا يك گروه سياسي كه اجتماعي با هدف قبيلهگرايي تشكيل ميدهند بايد آلوده به صفت بيتقوايي باشند تا به واسطه اين همگرايي شيطاني از خطاي هم قبيله خويش «دفاع» كرده و حتي در اين راه ناقدان و دلسوزان را نيز بينصيب از بيانصافي برآمده از بيتقوايي خويش نگذارند. در مقابل مشي و منش حافظان و ياوران امام و امت در حكومت اسلامي اكيدا چنين نيست. اميرالمؤمنين عليهالسلام ميفرمايد: «وقتي در ميدان جنگ ديدي رفيق تو ضعيفتر است، به شكرانه نعمت شجاعت، به كمك او بشتاب.» با تمسك به سنت الهي و سيره علوي به نقد پرونده ملي نقض يكجانبه توافق هستهاي كشورمان با غرب از جانب دولت آمريكا ورود ميكنيم. برخلاف همه تشنجآفرينيهاي چند ماه گذشته از جانب رسانههاي موسوم به زنجيرهاي آنچه توافق نهچندان شيرين ژنو را با مرگي زودهنگام روبهرو ساخت نه تحليلهاي جبهه حاميان انقلاب اسلامي بود كه درشتگويي، بدعهدي و خيانتپيشگي غربيها را از رسانههاي جهاني رصد ميكردند و نه پيشبينيهاي رسانههاي خيرخواه وطني!
پيش از اين در همين ستون نوشتيم نخستين نتيجه تكيه بر تحليل غلط از جامعه سياسي آمريكا و اسرائيل، سياستورزي اشتباه در عرصه جهاني است. وقتي وزير خارجه كشورمان با تاكيد بر ترويج تحليل مندرآوردي يك جوجه فراماسون سوئدي – آمريكايي- ايراني، اوباما و جان كري را «ضدصهيونيست» ميخواند و طرح دوگانهسازي قدرت ميان آمريكا و سايه خاورميانهاياش را صادقانه باور ميكند اجبارا پس از عهدشكني عمدي «دولت» آمريكا – نه كنگره وابسته به آيپك!- ناچار به توضيحدهي به بچههاي انقلاب است. اكنون دكتر ظريف بايد به ملت و رسانهها توضيح دهد در چنين شرايطي اوباما و جان كري در دسته صهيونيستهاي باهوش طبقهبندي ميشوند يا گونهاي جديد به نام «شبهصهيونيست» يا مثلا «صهيونيستنما» به تحليلهاي دستگاه سياست خارجي كشورمان اضافه خواهد شد؟!
توجه به اين نكته ضروري است كه هدف از بازكردن مجدد پرونده تحليلهاي سه ماه گذشته خداي ناكرده نواختن ديپلماتهاي ايراني به چوب بيوفايي و بدعهدي نيست. وقتي تيمي از جانب يك ملت براي ماموريتي ويژه انتخاب ميشود همگي در نتيجه نيز سهيم هستيم حال چه سهممان «برد-برد» باشد چه «باخت – برد»! آنچه بسيار مهم است اصلاح تحليلهايي است كه بنياد تصميمات دستكم 4 سال آينده دستگاه ديپلماسي كشور بر آنها گذارده ميشود. به قول شهيد حسن باقري در كليپ مشهور سرزنش فرماندهان گردانهاي خودي پس از شكست عمليات «تصور اينكه چون حق با ما است پس خدا ما را بدون شناسايي دقيق و زحمت كشيدن پيروز ميكند از اساس باطل است! نميشود كه دشمن زحمت بكشد و ما بدون تلاش پيروز شويم؛ اين برخلاف سنتهاي الهي است!»
برژينسكي سالها عمليات شناسايي در مرزهاي فكري ايرانيان را مديريت كرد آقاي وزير امور خارجه! دستكم خود جنابعالي ساعتها با شاگردان وي در سمت نماينده ايران در سازمان ملل گفتوگو داشتهايد. اگر ما به نام ديپلماسي عمومي در فيسبوك، يك صفحه فارسي با مخاطب ايراني را ماهها با هدف برچسب زدن و صهيونيست خواندن منتقدان باز نگه ميداريم بد نيست گاهي هم بياد بياوريم اين همان طرح 50 و چند ساله وزارت خارجه آمريكاست كه امروز حاصل تحليلها و برآوردهاي دقيقش تا اينجاي كار ايران و ايراني را بازنده ميدان ديپلماسي ساخته است! نشست و برخاست «بي اجازه يا با اجازه» در هزار انديشكده آمريكايي- اسرائيلي نه تنها يك خط به تحليلسازي درست دستگاه سياست خارجي ما كمك نكرد بلكه تصويري دقيق از فضاي فكري وزارت امورخارجه ايران و ديپلماتهاي وطني به آمريكا و اسرائيل بخشيد. اينگونه ميشود كه تريتا پارسي گستاخانه از تصوير كتابخانه پشت صحنه پيام ويدئويي وزير امور خارجه ايران براي تبليغ كتاب خود در فيس بوك بهره ميبرد و در عين حال به شوراي روابط خارجي آمريكا پيشنهاد ميكند براي نشاندن ايران بر سر ميز مذاكره از فرصت ميان تاثيرگذاري حداكثري تحريمهاي گذشته و ترس از تصويب تحريمهاي جديد پيش رو در كنگره بهره ببرند! عجبا از اندازه ايراني بودن ديپلماسي كه برآمده از تز دكتراي پارسي به رهبري فوكوياما و برژينسكي و سيك و رمضاني است و با بودجه بنياد برادران راكفلر كتاب ميشود! با كدام حقيقتسنج صحت چنين تحليلهايي را بسنجيم تا باورمان شود آيپك با آن همه قدرت اجازه رئيسجمهور شدن اوباماي آنتيصهيون(!) را با شعار «آخرين منجي يهود» زيرسبيلي صادر كرده است!
حال اين اوباماي نئوليبرال صلحطلب و ويليام برنز و وندي شرمن به اندازهاي در دستگاه سياست خارجي ايران «صداقتپيشه و قابل اعتماد» ارزيابي شدهاند كه ما همه تخم مرغهاي ديپلماسيمان را آسودهخاطر در سبد آنها ميگذاريم و پيش پيش فرمان جشن ملي نيز بابت امضاي توافقي آسماني صادر ميكنيم! بپذيريد ميان آمريكا و سگ هار خاورميانهاياش هيچ فاصلهاي نيست. آنچه در ظاهر به نمايش گذارده ميشود تنها براي خام كردن ملتهاي عرب است تا به واسطه رقيبآفريني در صحنه بينالملل مسير چاپيدن ماندگارشان هموارتر شود. بناست روي عربستان و قطر و امارات و اردن و بحرين كه در ماجراي سوريه گمان بيصاحبي برشان داشته بود كم شود اگرنه آن كه تصور ميكند آمريكا تولههاي نفتياش را زمين گذاشته تا آغوش خود را براي ايران هستهاي تا دندان مسلح با ديسيپلين ايدئولوژيك جهاني در مرحله ورود به باشگاه قدرت باز كند يا سياست نخوانده يا با لقمهگيريهاي عرصه روابط بينالملل بيگانه است. كليد سازشكار ساختن ملتهاي خاورميانه «به گمان» حرامخواران اقتصادي شوراي روابط خارجي آمريكا در دست دولت ايران است و با سوار كردن چند كلك ديپلماتيك هم از دست ايرانيان خارج ميشود و در جيب اسرائيل و نتانياهو گذارده خواهد شد. برآورد استراتژيك غلط كه فقط اختصاص به ما ندارد! اينجاي كار را دشمن غلط پنداشته است چون كليد نجات اسرائيل از موج بيداري اسلامي ملتهاي مسلمان منطقه را امام خميني(ره) سالها پيش نابود كردند و شاه كليدش نيز هرگز يافت نشد! لازمه ايجاد صلح جهاني، ورافتادن ظالمين و مستكبرين است و همهگيري عدالت جهاني! اگرنه سالهاست راكفلرها بخش عظيمي از بودجه نفتيشان را آشكارا خرج پروژه «peace building» -صلحسازي!- ميكنند. اتفاقا خيلي از همين مديران رسانههاي زنجيرهاي پيش و پس از اين سبيلشان با اين نرخهاي حرام چرب ميشود. سنت الهي ميگويد ظلم دوام نميآورد و حتي اگر همه ثروت قارونهاي غربي و شرقي خرج پروژه صلح خاورميانه شود... بيفايده باقي ميماند! حتي در حوزه فلسطين اشغالي! يا در پايگاه نظامي بحرين! از آن بدتر در باريكه غزه! در بلنديهاي جولان! سوريه كه ديگر روضه حضرت عباس است! بماند براي بعد!
يك كلام ختم كلام! ديپلماسي ايراني تا زماني كه برآمده از تئوريپردازيهاي دانشكدههاي روابط بينالملل آمريكايي و انگليسي باشد نسخه ضد آن همزمان با نمايش بينالمللي از جانب غرب به اجرا گذاشته خواهد شد. فراموش نكنيم همان دانشگاههايي كه از پذيرش دانشجويان ايراني در رشتههاي مرتبط با علوم تكنولوژي لب مرزي خودداري ميكنند آغوششان به روي ديپلماتها و دانشجويان نخبه ايراني در علوم انساني توأم با ارائه انواع بورس تحصيلي و كمكهزينههاي تشويقي گشوده است. به جاي رجوع به 10 يا 20 روز قبل از توافق گاهي لازم است حوادث بيست سال گذشته را مرور كنيم. با مرور حاصل جمع«تماس» با سرداران ديپلماسي عمومي آمريكا و اسرائيل كه اتفاقا خود را خسته از صهيونيسم نشان ميدادند، پرونده تاريخي گذشته را مرور كنيد. نطفه نخستين تحليلهاي غلط اندر غلط باند نيويوركيها درباره جامعه آمريكا و روابط دولتهاي ايالات متحده و رژيم صهيونيستي كي وكجا شكل گرفت؟ فراموش نكنيم هر شكست پلي براي دستيابي به موفقيتهاي آتي است. تكيه بر سرمايه و فكر ايراني در كنار بهكارگيري نسخههاي وطنپرستانه ديپلماسي ايراني قطعا در آينده نزديك به لطف خداوند متعال، گرهگشا خواهد بود. در مقابل نتيجه تلاش براي كاهش قدرت ملي به منظور گشادهدستي در معامله منافع يك ملت بر سر ميزه مذاكره بدنامي تاريخي به بار خواهد آورد كه اهداف حداقلي همقبيلهايها نيز در پس عواقب سهمگين آن برآورده نخواهد شد.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]