واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ظریف در مصاحبه با واشنگتن پست: هر نوع تلاشی برای تضعیف توافق ژنو باید متوقف شود/ برخی مخالفان توافقنامه خواهان برکناری من شدند
وزیر خارجه کشورمان، در گفتوگو با «دیوید ایگناتیوس» خبرنگار روزنامه «واشنگتنپست» آمریکا به سؤالات وی درباره موضوعاتی همچون سیاست خارجی ایران و تحولات منطقه پاسخ داد.
به گزارش نامهنیوز، ظریف در پاسخ به نخستین سوال ایگناتیوس درباره توقف مذاکرات وین پس از تحریم های آمریکا و سخنان عباس عراقچی درباره اینکه تحریم های جدید مخالف روح توافق ژنو است و ایران در حال بررسی «واکنش مناسبی» به آمریکا است، گفت : ما متعهد به اطمینان از این امر هستیم که فرایند شروع شده – که برای نیل به آن شجاعت زیادی از جانب ما صرف شد – منجر به یک نتیجه رضایتبخش خواهد شد که به الزامات مندرج در توافقنامه پاسخ میدهد – یعنی، برخورداری از یک برنامه غنیسازی در ایران و در همین حین رفع نگرانیها و نیز محدودهای تحمیل شده توسط جامعه بینالمللی. هدف این است.
وی تاکید کرد: از آنجایی که ما باور داریم برنامهمان کاملا صلحآمیز است، تمایلی به اینکه ابهامی درباره ماهیت کاملا صلحآمیز آن باقی بماند، نداریم. بنابراین، ما اعتقاد داریم که دستیابی به یک توافقنامه بسیار آسان است. البته نیل به این توافق نیاز به اراده سیاسی جدی و نیز حسن نیات است.
ظریف با بیان اینکه هماکنون اظهاراتی از جانب واشنگتن به گوش میرسد، افزود: ما میفهمیم که تهران و واشنگتن، همچنین بسیاری دیگر از اعضای 1+5 دارای جوامع و عرصه سیاسی یکپارچه نیستند. ما در ایران دیدگاههای مختلفی داریم. برخی از این دیدگاهها به صورت کاملا صادقانه و با حرارت زیاد توسط مخالفین توافقنامه مطرح شد تا جایی که برخی خواهان برکناری من شدند. من اعتقاد دارم در یک جامعه دموکراتیک که نیروها و دیدگاههای سیاسی مختلف و نیز قوای مختلف حکومتی برای تنظیم و موازنه اعمال قدرت سیاسی وجود دارند، این امر طبیعی است. در آمریکا نیز چنین امری شایع است. به نظر من نگرانی قانونگذاران آمریکایی طبیعی است.
ظریف افزود : ما امیدواریم که مخالفین ما و همچنین مخالفین در آمریکا ابتدا و پیش از همه چیز منافع ملی را در نظر داشته باشند. من این را درباره هر دو کشور میگویم و تنها بر روی یک کشور تأکید ندارم. اما اعتقاد من بر این است که مسائل سیاسی مرتبط با بحث حوزههای انتخابی در آمریکا برخی اوقات منجر به سردرگمی درباره منافع ملی میشود. اما ابراز نظر در این باره بر عهده من نیست. این امر مسألهای داخلی بوده و من معتقدم که مردم و دولت آمریکا کاملا قادر به مدیریت آن هستند.
وزیر امورخارجه ادامه داد: اما زمانی که صداهایی از داخل خود دولت آمریکا به گوش میرسد که اصل وجودی این مذاکرات را زیر سؤال میبرند این مسأله غیرقابل تحمل میشود – چه این اظهارات و اقدامات در معنای دقیق کلمه به مثابه نقش برنامه اقدام ژنو باشد یا نه. اما اگر اظهاراتی در داخل دولت به زبان رانده شوند که در تقابل با هدف مذاکرات باشند، این مسأله به شدت زیانآور خواهد بود. بنابراین ما نیاز داریم که این مسأله را با عباراتی بسیار قوی به اطلاع طرفهای مذاکره کننده برسانیم و فکر میکنیم که این کار را کردهایم. این امر بدین معنا نیست که مذاکرات متوقف شدهاند. بلکه مذاکرات به مانع برخورده است.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین به اعتقاد من باید درباره اینکه چگونه میخواهیم فرایند را ادامه دهیم ارزیابی دوبارهای را انجام دهیم – همه باید این کار را انجام دهند– با دیدگاهی برای رفع این موانع و حرکت به جلو باید به میز مذاکرات بازگشت. نیت ما این است. ما این کار را با حسن نیت انجام میدهیم، ما این کار را با اراده و عزمی سیاسی انجام میدهیم تا نه تنها گام اول را به ثمر برسانیم بلکه در کمترین زمان ممکن به توافق نهایی دست یابیم، توافقی که انتظار داریم به نفع همه باشد، و هر نوع تلاشی برای تضعیف آن باید متوقف شود زیرا زیانده خواهند بود.
این گفتگو کامل میشود
1392/9/25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]