تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826104019




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزير خارجه روسيه: توافقات ژنو بايد اجرا شود؛ به‌خصوص لغو تحريم‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير خارجه روسيه: توافقات ژنو بايد اجرا شود؛ به‌خصوص لغو تحريم‌ها
وزير امور خارجه روسيه گفت: ايران و روسيه براي برگزاري نشست همكاري‌هاي مشترك اقتصادي دو كشور توافق كردند و كميته‌هاي پيگيري آن را نهايي كرده‌اند.

به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه كه به منظور ديدار با مقامات كشورمان به تهران سفر كرده است ظهر چهارشنبه در كنفرانس مطبوعاتي مشترك خود با وزير خارجه كشورمان گفت: مذاكراتش با ظريف بسيار مفيد و سازنده بوده است و دو كشور براي توسعه روابط در همه زمينه‌ها تاكيد دارند. رييسان كميته‌ها براي برگزاري نشست كميسيون مشترك همكاري اقتصادي را مشخص كرده‌ايم و قرار شد رييسان آن‌ها هر چه زودتر با يكديگر ديدار داشته باشند و تاريخ و محتواي اجلاس بعدي كميسيون مشترك را مورد توافق قرار دهند.

او با بيان اين كه توافقات ميان مدت و طولاني مدت اقتصادي و تجاري در اين نشست مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد، اضافه كرد: خوشحال هستيم كه بين وزارت‌خانه‌هاي انرژي و اقتصاد دو طرف ارتباطات بسيار خوبي برقرار است و آن‌ها مصمم به توسعه روابط هستند.

وي سفر معاون نخست‌وزير روسيه به تهران را بسيار مثبت ارزيابي كرد و بر ضرورت توسعه روابط فرهنگي بين دو كشور تاكيد كرد.

يكي از نتايج مذاكرات ژنو حق غني‌سازي ايران بود

وزير خارجه روسيه هم‌چنين با اشاره به همكاري‌هاي تهران و مسكو درباره مسائل منطقه‌يي اضافه كرد: نتايج نشست "ژنو 3" را مورد بررسي قرار داديم كه در آن درباره حل و فصل مرحله به مرحله مساله هسته‌اي ايران توافق شده بود. نتايج آن را بررسي كرديم كه يكي از آن‌ها حق ايران براي استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي از جمله حق غني‌سازي بوده است و البته حل شدن تمام مسائلي كه آژانس درباره ايران دارد نيز از جمله آن‌ها بود و اين كه برنامه ايران كاملا تحت نظر آژانس ادامه يابد.

وي ادامه داد: ما درك مشتركي درباره سند ژنو داريم و اين كه اين سند بايد توسط طرف‌ها به اجرا گذاشته شود و سعي مي‌كنيم اين گونه شود. بسيار فشرده و هدفمند كار خواهيم كرد تا به مرحله بعدي حل و فصل و عادي‌سازي مساله هسته‌اي ايران و نتيجه نهايي كه اجازه دهد اين مساله به طور كامل حل و فصل شود برسيم.

وزير خارجه روسيه گفت: گاهي اين پرسش مطرح مي‌شود كه چه زماني توافقات ژنو نهايي خواهد شد؟ كه بايد به آن پاسخ داد اين مساله بستگي به شرايط مختلف دارد.

وي موضوع سوريه و تحولات شمال آفريقا را از ديگر موضوعات مورد بحث و گفت‌وگو با وزير خارجه كشورمان عنوان كرد و گفت: در سال‌هاي اخير شرايط در اين منطقه تغيير كرده است. بايد تاكيد كرد استفاده از زور براي حل و فصل مسائل به هيچ عنوان پذيرفتني نيست. ما بسيار نگران مسائل در اين منطقه هستيم و از توقف خونريزي در سوريه حمايت مي‌كنيم. استقلال تماميت عرضي و حاكميت اين كشور بايد حفظ شود و تمام فرقه‌ها،‌گروه‌ها و مذاهب بايد داراي حقوق برابر باشند و احساس امنيت كنند و در پروسه سياسي در اين كشور حضور يابند.

لاوروف اضافه كرد: تمام طيف‌هاي مختلف سوري و بازيگران خارجي بايد در نشست "ژنو 2" حضور داشته باشند و كساني كه مي‌توانند به سهم خود كمك كنند بايد در اين زمينه فعال باشند.

وزير خارجه روسيه موضوع افغانستان را از ديگر موضوعات مورد مذاكره در تهران عنوان كرد و گفت: علاقه‌مند هستيم افغانستان بتواند مشكلات خود را پشت سر بگذارد. تهديدات تروريستي در افغانستان كم‌تر نشده است. بايد به عنوان همسايگان اين كشور كمك كنيم تا اين تهديدات برطرف شود.

روسيه و ايران روابط‌شان را درباره عراق افزايش مي‌دهند

او هم‌چنين گفت كه در مذاكراتش با ظريف درباره موضوع عراق نيز رايزني كرده است و افزود: درصدد هستيم روابط و همكاري‌مان را درباره مسائل عراق توسعه دهيم تا اين همكاري‌ها كمك كند ثبات در اين كشور به وجود آيد. اتفاقات تروريستي كه در اين كشور وجود دارد بسيار نگران‌كننده است. در سال جاري هفت هزار نفر در اثر عمليات تروريستي در اين كشور كشته شده‌اند كه بسيار بيش‌تر از تعداد افرادي است كه در افغانستان كشته‌ شده‌اند.

وي همچنين گفت: درباره همكاري‌ها در چارچوب درياي خزر، بررسي‌هايي با ايران انجام داده‌ايم. اجلاس سران كشورهاي حاشيه درياي خزر را براي تعيين رژيم حقوقي آن در سال آينده در آستاراخان پيش رو داريم و قبل از آن اجلاس وزيران خارجه نيز برگزار خواهد شد.

لاوروف گفت: ايران و روسيه همكاري‌هايي براساس منافع و اقدام متقابل در چارچوب قوانين بين‌المللي دارند و همكاري ما عليه هيچ كشوري نيست.

توافقات ژنو بايد اجرا شود به‌خصوص لغو تحريم‌ها

وزير امور خارجه روسيه هم‌چنين با اشاره به توافق ايران و 1+5 در ژنو گفت: زمان زيادي براي انجام اين مذاكرات و رسيدن به توافق صرف شده است. توافقاتي انجام شده است كه دو طرف بايد آن را اجرا كنند؛ به خصوص درباره تحريم‌هايي كه در خارج از چارچوب شوراي امنيت عليه ايران وضع شده‌اند و اين كار آغاز شده است. بازرسانان آژانس سفري به تهران داشته‌اند و بازديدهاي خود را در چارچوب توافقاتي كه در ژنو صورت گرفته ادامه خواهند داد. كميته‌اي كه در چارچوب نشست 1+5 با حضور ايران و آژانس شكل مي‌گيرد به اين پروسه كمك مي‌كند و مسلما رايزني‌هاي كه بين ايران و آژانس در جريان است به حل و فصل مسائلي كه در آژانس وجود دارد كمك مي‌كند.

نبايد تفسير دوباره‌اي به توافقات ژنو داد

وي اضافه كرد: مهم‌ترين مساله اين است كه توافقات اجرايي شود و آن‌ها را عملي كنيم و تفسير دوباره‌اي به آن‌ها ندهيم و البته به موازات آن لازم است رايزني‌هاي آغاز شود تا بتوانيم به توافق نهايي در اين باره برسيم و نقطه پاياني به سوالاتي كه در اين باره وجود دارد بگذاريم.

خبرنگاري درباره برگزاري نشست "ژنو 2" و اين كه عربستان تهديد كرده است اگر اسد بخواهد در انتخابات شركت كند اقدام جدي انجام خواهد داد؟ گفت: من چنين اظهار نظري از طرف مقامات عربستان نشنيده‌ام؛ اما ابتكار "ژنو 2" مورد حمايت جامعه بين‌المللي قرار گرفته است و در قطعنامه 2118 شوراي امنيت هم مورد حمايت قرار گرفته كه با اجماع هم بوده است و همه اعضاي جامعه بين‌المللي موظف به اجراي آن هستند.

وي گفت: گاه مي‌شنويم كه يك كشور راضي نيست و يا درباره برگزاري اين نشست رضايت كامل ندارد اما بايد گفت به هر حال اين كنفرانس بايد انجام شود؛ شايد برخي بر اين باور باشند كه از طريق توسل به زور بشود اين مساله را حل كرد اما هيچ‌گاه از كسي تاييديه اين مساله را نشنيدم و بايد بگويم هر كشوري كه مسووليت‌پذير باشد بايد تمام تلاش خود را بكند كه اين ابتكار عمل به نتيجه برسد و هر سعي و تلاشي براي اين كه اين رخداد برگزار نشود پايبند نبودن به خواست جامعه بين‌الملل خواهد بود.

وزير امور خارجه روسيه در ادامه درباره برگزاري نشست "ژنو 2" درباره سوريه و نيز حضور ايران در اين كنفرانس گفت: براي نتيجه‌بخش بودن كنفرانس ژنو بايد همه كساني كه مي‌توانند تاثيرگذار باشند در اين نشست حضور داشته باشند و بايد بتوانيم همه را در يك ميز گرد آوريم و به نتيجه مثبت درباره سوريه برسيم و خونريزي را در اين كشور متوقف كنيم. ايران هم بدون شك كشوري است كه مي‌تواند در روندهاي سوريه تاثير زياد و مثبتي داشته باشد؛ در عين حال صرفا سوري‌ها هستند كه مي‌توانند در تعيين سرنوشت خود موثر باشند. ديگران فقط مي‌توانند به آن‌ها كمك كنند. اما نبايد در گفت‌وگوي سوري‌ها دخالت كرد اين اصل مهمي است كه در اعلاميه "ژنو 1" هم اعلام شده است. تصميم‌گيري درباره اين كه ادامه امور در سوريه چگونه خواهد بود بايد بين سوري‌ها مورد توافق قرار گيرد و كليد حل و فصل مساله در اين است.

لاوروف اضافه كرد: "ژنو 2" بر روي تحقق اعلاميه "ژنو 1" برگزار مي‌شود و اين اصل مركزي است. ما در ارتباطات با همكاران غربي و منطقه‌يي در خاورميانه و شمال آفريقا هستيم و درك آن‌ها را درباره لزوم دعوت همه كشورها از جمله ايران احساس مي‌كنيم و در اين باره با اخضر ابراهيمي و نمايندگان سازمان ملل هم صحبت كرده‌اند. اميدوارم ايران هم با عنوان يكي از بازيگران اصلي در اين نشست حضور يابد.

او هم‌چنين در پاسخ به اين پرسش كه آيا ايران و روسيه درباره موضوع هسته‌اي با يكديگر همكاري خواهند داشت؟ گفت: ما علاقه‌مند هستيم همكاري‌مان را با ايران در زمينه توسعه انرژي صلح‌آميز هسته‌اي ادامه دهيم. در واقع طرح‌هاي ايران را براي احداث بلوك‌هاي جديد شبيه نيروگاه بوشهر كه با آب سبك كار مي‌كنند مي‌دانيم و تاكيد مي‌كنم كه هيچ قطعنامه شوراي امنيت هم چنين نيروگاهي را منع نكرده است.

انتهاي پيام

چهارشنبه 20 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن