واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اصول و روش صحيح غذا خوردن در طب سنتي
رعايت اصول و روش صحيح غذاخوردن از موضوعاتي است كه نه تنها در متون طب سنتي، مورد توجه اطباء و حكما بوده بلكه به استناد احاديث و رواياتي كه از معصومين و ائمه اطهار (ع) نقل شده، در آموزههاي ديني نيز بر رعايت اين اصول تأكيد شده است.
متخصص طب سنتي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كوير، گفت: رعايت اين اصول، علاوه بر حفظ سلامتي فرد در پيشگيري از بروز بسياري از بيماريها و همچنين لذت بردن از غذاخوردن نيز موثر است.
دكتر "هاله تاج الديني"، افزود: امروزه ثابت شده ريشه بسياري از بيماريها در عادات غذايي ناصحيح دارد.
وي بيان كرد: متاسفانه بر خلاف اهميت اين موضوع ، در طب جديد آنگونه كه بايد و شايد به آن توجه نشده و تاحدودي از آن نيز غفلت شده است.
وي در مورد اصول صحيح غذا خوردن نيز گفت: هرگز با شكم سير غذا نخوريد، برخلاف عادات غلط و رايجي كه با رسيدن وقت غذا، بايد غذا خورد، بهترين زمان غذاخوردن، زماني است كه فرد احساس گرسنگي و ميل به غذاخوردن داشته باشد.
اين متخصص طب سنتي، با بيان اينكه قورت دادن لقمه غذا با آب و مايعات اشتباه است، گفت: بايد ضمن اعتدال در مصرف آب و نوشيدني همراه با غذا، تا حد امكان از خوردن مايعات از نيم ساعت قبل از غذا و تا دو ساعت پس از غذا خودداري كرد.
وي تاكيد كرد: فراموش نكنيد كه مصرف نوشيدنيهاي غيرطبيعي و غيربهداشتي مانند انواع نوشابههاي گازدار ممنوع است.
تاجالديني با تاكيد بر اينكه افراد بايد لقمه غذا را كوچك بگيرند و از برداشتن لقمه بزرگ خودداري كنند، گفت: با لقمه بزرگ، فرآيند جويدن كامل نخواهد بود، طعم غذا به خوبي احساس نميشود، استعداد به چاقي افزايش يافته و احتمال ابتلاء به بيماريهاي گوارشي و سوء هاضمه بيشتر خواهد شد.
وي افزود: وجود بزاق و مخلوط شدن كامل لقمه غذا با آن براي هضم كامل غذا ضروري است و اينكار تنها با جويدن كامل غذا امكانپذير ميشود كه اگر به هر دليلي احساس ميكنيد ميزان بزاق دهان شما كافي نيست، حتماً آن را با پزشكتان در ميان بگذاريد.
اين متخصص طب سنتي گفت: پس از آنكه لقمه را داخل دهان گذاشته و مشغول جويدن شديد، قاشق را بر زمين بگذاريد و به فكر تدارك و آماده سازي لقمه بعدي نباشيد؛ با اينكار بدون عجله كردن در فروبردن لقمه غذا، آن را بطور كامل جويده و از غذاخوردن لذت بيشتري خواهيد برد.
وي اضافه كرد: موقع غذاخوردن بيش از آنكه به سفره و محتويات آن فكر كرده و ذهنتان به آنها مشغول شود، به لقمهاي كه در دهان گذاشته و آن را ميجويد، فكر كنيد.
تاجالديني گفت: بهترين زمان براي قورت دادن لقمه غذا، زماني است كه آن را بطور كامل جويده و با بزاق كافي مخلوط كرده و به مايعي نسبتاً رقيق تبديل شده باشد و بلع آن آسان باشد.
اين متخصص طب سنتي توصيه كرد: در زمان خوردن غذاهاي رقيق و آبكي، از قاشق كوچكتري استفاده كنيد و قبل از قورت دادن، آنها را خوب در دهان بچرخانيد تا علاوه بر مخلوط شدن با بزاق، دماي آن نيز تعديل و به دماي دهان و لوله گوارش نزديك شود.
وي ادامه داد: اگر با گرسنگي كامل به غذاخوردن مشغول شده و اصول بالا را رعايت كنيد، معمولاً 20 تا 30 دقيقه براي سيري كافي خواهدبود و احساس لذت بخشي از غذاخوردن و سيرشدن به شما دست خواهد داد.
تاج الديني گفت: اين درحالي است كه از نظر كميت و ميزان، با رعايت اصول صحيح غذاخوردن، غذاي خورده شده، بسيار كمتر ( گاه تا يك چهارم ) از زماني است كه اين اصول رعايت نميشوند كه اين موضوع در افراد چاق و پرخور، مهم است.
اين متخصص طب سنتي با بيان اينكه نوع نشستن سر سفره غذا و يا ميز غذاخوري نيز مهم است، گفت: نشستن ناصحيح علاوه بر ايجاد دردهاي مزمن در ناحيه پشت و كمر، افزايش گودي كمر، افزايش قوز پشت، ايجاد خستگي و كاهش لذت از غذاخوردن ميتواند باعث بلع بياختيار و زودهنگام لقمه غذا شود.
وي توصيه كرد: بهتر است زمان غذاخوردن سر و شانه را كمي جلو بگيريد.
اين متخصص طب سنتي همچنين تاكيد كرد: يادتان نرود با احساس سيري و حتي چند لقمه قبل از آن، دست از غذا خوردن كشيده و ادامه ندهيد. بيشتر خوردن، باري اضافي است براي معده و سيستم گوارش شما كه بايد منتظر عواقب ناگوار آن باشيد.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]