واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بدهكاري سنگين دانشگاهها به افراد حقيقي و حقوقي/ آموزش عالي داراي بدترين وضعيت بودجه
معاون اداري مالي وزارت علوم با اشاره به بدهي سنگين دانشگاهها به افراد حقيقي و حقوقي، از علت افزايش و كاهش بودجه دانشگاهها، بدهكاري مراكز آموزش عالي به پيمانكاران و كسري بودجه دانشگاهها، گفت.
محمد حسين اميد - عضو هيأت علمي دانشگاه تهران و معاون اداري، مالي و مديريت منابع وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در دفتر كار خود پاسخگوي سوالات خبرنگار خبرگزاري مهر شد.
وي در بخش نخست اين گفتگو به آخرين وضعيت مالي و بودجه اي دانشگاهها و همچنين بدهكاري آنان به افراد حقوقي و حقيقي اشاره كرد.
معاون اداري مالي وزارت علوم با بيان اينكه سالي كه به پايان آن نزديك مي شويم براي آموزش عالي كشور از نظر اعتبارات مالي سال بسيار بدي بود، ادامه داد: البته ما در جريان مشكلات دولت هستيم، متاسفانه سال گذشته هم براي دانشگاهها سال بدي بود و فكر مي كنم آموزش عالي در ميان دستگاههاي دولتي بدترين وضعيت را داشت؛ تخصيص اعتبارات آموزش عالي در سال گذشته زير 64 درصد و در واقع از تمام دستگاهها بدتر بود. از همين رو، دانشگاهها سال 91 را با سختي و بدهي به پايان بردند و سال 92 را هم با سختي و با تخصيص هاي پايين آغاز كردند.
وي نتيجه اين تجميع و مشكلات مالي را بدهي سنگين دانشگاهها به افراد حقيقي و حقوقي اعلام كرد و گفت: در هزينه هاي جاري، دانشگاهها نزديك به يك هزار ميليارد تومان به افراد حقيقي و حقوقي، دستگاهها، آب، برق، گاز و شركتهاي طرف قراردادشان بدهكار هستند. در بخش عمراني هم سال گذشته تخصيص ها در حد 10 درصد بود و پروژه ها راكد شد و دانشگاهها مبلغ 300 ميليارد تومان به پيمانكاران بدهكار هستند.
به گفته اميد، 90 درصد اين كسري بودجه مربوط به سال 91 و 10 درصد آن مربوط به سال 90 است.
اين مقام مسئول وزارت علوم، درباره شرايط مالي سه ماهه آخر امسال دانشگاهها، اظهار داشت: امسال حدود 20 تا 30 درصد به بدهي دانشگاهها افزوده مي شود و در سه ماهه سوم نيز به جاي اينكه 75 درصد بودجه خود را دريافت كنند تاكنون 60 درصد بودجه به دانشگاهها اختصاص يافته و در واقع هنوز 15 درصد عقب هستند.
اميد با بيان اينكه رشدي كه دانشگاهها دارند آن چيزي نيست كه بر اساس اختصاص سرانه باشد، تاكيد كرد: اين رشد بر اساس نظر معاونت نظارت راهبردي و برنامه ريزي (سازمان مديريت و برنامه ريزي) است و بر اساس صلاحديد خودشان به يك بخشي رشد 25 درصد و به بخش ديگر رشد 15 درصد داده اند؛ بنابراين تفاوت رشدي كه در بودجه دانشگاهها وجود دارد به علت نظر كارشناسي اين سازمان بود و آن فرمولي كه ما براي بودجه سرانه داشتيم نشان مي دهد بسياري از دانشگاهها كمتر يا بيشتر از حقشان دريافت مي كنند.
كد خبر: 2196361
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۰۸:۵۵
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]