تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832637744




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سستي در اقامه نماز تأسف بار است/ چرا امام رضا(ع) مناظره با عمران صابي را نيمه تمام گذاشت


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سستي در اقامه نماز تأسف بار است/ چرا امام رضا(ع) مناظره با "عمران صابي" را نيمه تمام گذاشت
رئيس مؤسسه معارف وحي و خرد با اشاره به اينكه پيامبر(ص) طوري بودند كه وقتي صداي اذان بلند مي شد ديگر خانواده و آشنايانش را نمي شناختند و مي فرمود بايد براي صحبت با خدا بروم گفت: حالا چرا اينقدر ضعف در اقامه نماز آنهم در مراكز ديني و مذهبي ما مشاهده مي شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن قرائتي روز 19 آذرماه در جمع فرماندهان پايگاه هاي مقاومت سپاه تهران گفت: در كشور ما وضع نماز مطلوب نيست و نياز به يك نهضت و تبليغات وسيع دارد. كشورهايي كه ما شايد قبولشان هم نداريم در اين مورد به ما خرده مي گيرند كه چرا نماز در جمهوري اسلامي ايران بايد اين چنين وضعي داشته باشد و حتي اذان حلقومي در ايران نادر باشد.

حجت الاسلام "علي نصيري" رئيس مؤسسه معارف وحي و خرد در مورد اينكه چرا شاهد وضعيت نامطلوب نماز در جامعه هستيم به خبرنگار مهر گفت: اولاً بايد توجه داشت كه نماز نماد دين و شريعت است. همانطور كه گفته مي شود پرچم و سرود ملي يك كشور نشاندهنده هويت آن كشور است. نماز را هم وقتي نگاه مي كنيم جزو بزرگترين شعائر ديني اسلام است.

وي افزود: عجيب اين است كه از قرآن و روايات بدست مي آيد كه نماز فقط اختصاص به اسلام نداشته بلكه تمام اديان الهي و آسماني از يهوديت و مسيحيت و زرتشتي نماز داشته اند. در آيين زرتشت 5 نوبت نماز داريم البته با تفاوتي كه در نوع ارائه و اقامه آن است. به قرآن هم كه بر مي گرديم اصلاً عبارت نماز خواندن را نياورده است بلكه صحبت از اقامه نماز است و مكرر صحبت از محافظت و مداومت و خشيت و خشوع در نماز است. اينكه به ياد پروردگار باشيد و از غفلت و بي توجهي گله دارد. اين مسئله نشان مي دهد كه جايگاه نماز چقدر رفيع است.

رئيس مؤسسه معارف وحي و خرد تصريح كرد: وقتي در روايات آمده الصلاة عمود الدين يعني نماز ستون خيمه دين است يعني اگر ستون درست پابرجا شود بقيه اركان دين هم درست پابرجا مي شوند. يا برخي از روايات داريم نماز معيار و ميزان ارزشگذاري فرد، باور فرد، دينداري فرد است روايتي است كه بين كفر و ايمان، نماز فاصله است يا روايتي ديگر است كه اگر از روي عمد نماز را ترك كنيد كافر شده ايد. حالا كفر مراتبي دارد كه مرحوم مجلسي آن را در بحار آورده است.

نصيري اظهار كرد: نماز تشكر از خداست. نمي توانم بپذيرم كه كسي در روز دو ركعت نماز نخواند. بر اساس آمارها از 75 سال زندگي 35 سال در خواب هستيم 11 سال وقت پرت ما مثل غذا خوردن و مسواك زدن است و 29 سال مي ماند از اين 29 سال حساب كرديم اگر نيم ساعت در روز نماز بخوانيد 280 روز كافي است يعني كل نماز خواندن يك مومن در طول عمرش يكسال را در بر نمي گيرد. آنوقت در برابر اينهمه لطف و فيض الهي كه مي گويد همه شبانه روز مال خودتان فقط نيم ساعتش را به من اختصاص دهيد چرا كوتاهي مي كنيم.

وي افزود: به نظر مي رسد مسئله نماز جمعه را هم به غفلت برگزار كرده ايم. به وجود واجب عيني نماز جمعه معتقدم. اين مسئله كه در فقه مطرح شده و نماز جمعه را واجب تخييري معرفي كرده با همه احترامي كه به فقها دارم اين مسئله باعث شده كه نماز جمعه تضعيف بشود و از حيز انتفاع خارج شود. در حاليكه قرآن كريم يك سوره را درباره نماز جمعه دارد و روايات فراواني در اهميت آن داريم. شهيد ثاني خيلي گله مي كند از اين موضوع كه فقها چطور اينطور فتوايي دادند كه باعث تضعيف مسئله به اين مهمي شد. در تمام روستاهاي اهل سنت نماز جمعه برگزار مي شود ولي در كشور ما در شهرها آنهم با غربت برگزار مي شود.

اين محقق و پژوهشگر حوزه علوم اسلامي يادآور شد: : علي(ع) در نهج البلاغه تأكيد مي كند كه هيچ عبادتي انجام نمي گيرد مگر با زحمت و هيچ شهوتي انجام نمي شود مگر در لذت. به تعبير ديگر بندگي پروردگار و اعمال صالح مثل حركت در سربالايي است. وقتي از كوهي مي خواهيد بالا برويد چقدر زحمت مي خواهد و انرژي بر است ولي حركت به سوي شهوت و كنار گذاشتن ارزشهاي الهي مثل سرازيري است. وقتي انسان نماز صحيح خواند حجابش را هم رعايت مي كند ترك غيبت و ربا خواري و رشوه خواري هم به دنبالش است. لذا نماز «ان الصلاه تنهي عن الفحشاء و المنكر و لذكر الله اكبر والله يعلم ما تصنعون» مي شود. بنابراين اين يك بخشش را بايد دردرون رفتارها و رويه هاي افراد پيدا كرد و اينكه طعم دينداري در طول تاريخ خيلي هم متاعي نبوده كه بگوييم فوق العاده بوده است. خداوند گله مي كند كه "قليل من عبادي الشكور" يعني بندگان شاكرش كم هستند.

نصيري تصريح كرد: آقاي قرائتي در يك مصاحبه اي شايد 10 سال قبل از وضع نماز يك مركز ديني انتقاد كرد من اسم آن مركز را نمي آورم. گفت در آنجا كه كار تفسيرقرآن بود 900 نفر ارتزاق مي كردند اذان كه شد تنها 9 نفر به نماز آمدند. قرائتي مي گفت اينها كه بر سر يك كلمه فكندندي يا افكندي بحث مي كردند چطور بر سر يك مسئله مهم كه قرآن تأكيد كرده است و پيامش اقامه نماز است التفاتي ندارند.

رئيس مؤسسه معارف وحي و خرد تصريح كرد: بنده خودم در چندماه قبل در تالار علامه اميني دانشگاه تهران به همايشي درباره امام رضا(ع) دعوت بودم. من كه رسيدم اذان شد من رفتم و نماز خواندم اما همايش تا 20 دقيقه بعد از نماز ادامه يافت و بعد از اتمام مراسم صبح جمعيت به جاي اينكه به نماز خانه بروند به سمت سلف سرويس ها و ناهار خوري رفتند. آنجا يك مسئله را نقد كردم كه امام رضا(ع) هنگام مناظره با عمران صابي وقتي ديگر داشت مجابش مي كرد اذان بلند شد حضرت فرمود تعطيل كنيد يارانش گفتند مناظره داشت تمام مي شد آقا گفت نماز واجب تر است. من گفتم نكند ما دور يك حوض جمع شده ايم اما از آب آن بي بهره مانده ايم.

نصيري اظهار كرد: پيامبر(ص) طوري بودند كه وقتي صداي اذان بلند مي شد ديگر خانواده و آشنايانش را نمي شناختند و مي فرمود بايد براي صحبت با خدا بروم. حالا چرا اينقدر ضعف در اقامه نماز آنهم در مراكز ديني و مذهبي ما مشاهده مي شود.

اين محقق و پژوهشگر حوزه علوم اسلامي يادآور شد: نكته بعد انطباق نماز با اعمال افراد است. نكند اين تصور به جوانان ايجاد شود كه كساني كه نماز مي خوانند نماز هيچ گونه ظهور و بروزي در رفتارشان ندارند يا مثل امثال خاوري و يا ماجراي بذل و بخشش هاي آنچناني سازمان تأمين اجتماعي افراد يقه ها را تا آخر مي بندند و در صف اول نماز جماعت هم حاضر مي شوند ولي بعد از نماز هر كاري كه خواستند مي كنند. متدينان اين ضعف را از شخصيت افراد مي بينند اما آنهايي كه ضعيف الايمان هستند اين مسائل را به حساب دين مي گذارند.

نصيري تصريح كرد: بايد از ديانت و تقواي بزرگانمان مثل ميرزا جواد آقا تهراني يا خود امام خميني (ره) درس بگيريم و اينها الگوي جوانان ما باشند.

كد خبر: 2195925

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۰۸:۴۵

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن