تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):باعلما همنشینی کن تا سعادتمند شوی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832467433




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحليلي از رئيس مركز مطالعات و ابتكارات سياست خارجه روسيه«رياض» و «تل‌آويو»، متحدان پايدار واشنگتن در منطقه/سياست‌هاي ضدروسي رژيم صهيونيستي ادامه مي‌يابد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تحليلي از رئيس مركز مطالعات و ابتكارات سياست خارجه روسيه«رياض» و «تل‌آويو»، متحدان پايدار واشنگتن در منطقه/سياست‌هاي ضدروسي رژيم صهيونيستي ادامه مي‌يابد
تحليلگر روس با اذعان به تداوم سياست‌هاي ضدروسي رژيم‌صهيونيستي در آينده، بر تداوم سياست دو قطبي در رقابت‌هاي جهاني براساس محور واشنگتن- رياض- تل‌آويو از يك سو و محور مسكو- پكن-تهران از سوي ديگر، تأكيد كرد.


به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌اي فارس در دوشنبه، «ايگور پانكراتينكو» مشاور رئيس مركز مطالعات و ابتكارات سياست خارجه روسيه با انتشار مقاله‌اي در سايت «اينويسين.رو» ضمن اشاره به تلاش‌هاي تل‌آويو براي جلوگيري از همكاري نزديك ايران و روسيه، بر تداوم سياست ضدروسي رژيم صهيونيستي تأكيد كرد.

بخش دوم اين مقاله به شرح ذيل مي‌باشد.

وعده‌هاي واهي تل‌آويو به مسكو

در دوران رياست جمهوري مدودف تلاش‌هايي براي نزديكي با اسرائيل آغاز شد و نتايجي براي تل‌آويو در پي داشت.

زيرا مسكو به درخواست اسرائيل از قرارداد فروش سيستم ضدموشكي «اس- 300» به ايران منصرف شد. در زمان مدودف در اقدام ديگري مسكو حتي از فروش تسليحات نظامي به سوريه نيز تحت تأثير نزديكي با اسرائيل خودداري كرد.

تمامي اين موارد نشان مي‌دهد كه عملا مسكو تحت تأثير تل‌آويو قرار داشت و به طور يك‌جانبه آماده گذشت به نفع اسرائيل در قبال مسائل مهم همكاري با ايران و سوريه بود. ولي عملا اين موارد به زيان مسكو و به نفع اسرائيل تمام شد و روسيه به غير از باخت چيزي ديگري به دست نياورد.

به طور همزمان، اميدهاي مسكو براي گسترش همكاري نظامي با اسرائيل كه در دوران رياست جمهوري مدودف وجود داشت، بر باد رفت. به اين دليل كه اسرائيل قصد نداشت فناوري‌هاي جديد نظامي خود را در اختيار روسيه قرار دهد.

در اين مورد مي‌شود سخنان ژنرال مستعفي «آموس گيلاد» مدير اداره امور سياسي وزارت جنگ اسرائيل را مثال زد كه گفته بود: «تنها چيزي كه ما به روس‌ها فروختيم، هواپيماي بدون‌سرنشين از نوع «سيرچير» با فناوري 30 سال قبل بود و اسرائيل به درخواست روسيه در زمينه راه‌اندازي ساخت پهپادهاي جديد، سيستم‌هاي كهنه و از رده خارج شده را پيشنهاد كرد. زيرا ما در هيچ شرايطي حاضر به تحويل فناوري‌هاي جديد نظامي به روسيه نيستيم».

رقابت مسكو- تل‌آويو در عرصه فروش تسليحات

از سوي ديگر، ماجراي اخراج سرهنگ «واديم ليدرمان» وابسته نظامي سفارت اسرائيل در روسيه به اتهام جاسوسي از تأسيسات صنعتي نشان داد كه تل‌آويو درصدد تخريب صنايع نظامي روسيه مي‌باشد و مي‌خواهد كه مسكو از نگاه تسليحات و تجهيزات جنگي وابسته به كشورهاي خارجي باشد.

البته اسرائيل از اين برنامه 2 هدف عمده را دنبال مي‌كند كه نخست، رقيب جدي خود يعني روسيه را از بازار جهاني تسليحات نظامي كنار بزند و دوم، از توان مسكو براي ارسال اسلحه به كشورهايي كه اسرائيل را دشمن خود مي‌دانند، جلوگيري كند.

مثال آشكار ديگر، نيرنگ اسرائيل كه موجب انصراف روسيه از قرارداد فروش سيستم ضدموشكي «اس- 300» به ايران در دوران رياست جمهوري مدودف شد، وعده دروغين بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل به روسيه بود.

تكاپوي تل‌آويو براي كنترل بازار گاز اروپا

زيرا وي قول داده بود كه در صورت لغو توافق‌نامه فروش سيستم ضدموشكي «اس- 300» به ايران، اسرائيل شركت «گازپروم» روسي را براي استخراج نفت و گاز از ميادين جديد در درياي مديترانه دعوت خواهد كرد.

اين درحالي است كه علاوه براين سيستم، روسيه قرار بود به ايران جنگنده‌ها، خودروهاي زرهي، بالگردهاي نظامي و ناوهاي پيشرفته بفروشد. تنها مبلغ قرارداد خريد سيستم ضدموشكي «اس- 300» مبلغ 800 ميليون دلار بود و براساس توافق ايران و روسيه، تهران مي‌بايست مبلغ چهار ميليارد و200 ميليون دلار از روسيه تجهيزات نظامي خريداري كند.

نكته قابل‌تأمل اين است كه اسرائيل به هيچ يك از قول‌هاي داده شده خود در قبال روسيه عمل نكرد.

درباره ماجراي مشاركت شركت «گازپروم» روسيه در استخراج نفت و گاز از ميادين جديد در درياي مديترانه كه عملي نشد، مديرعامل شركت استراليايي «وودسايد پتروليوم» چنين توضيح داده است: با تلاش «اوزي لانداو» وزير انرژي اسرائيل، اين شركت نفتي استراليايي برنده مناقصه استخراج گاز در ميدان «تامار» اعلام شد.

اين مقام اسرائيلي در ماه آوريل سال جاري (2013) فروش گاز از اين ميدان را به شركت‌هاي خارجي از جمله شركت «گازپروم» روسيه ممنوع كرده بود.

شايد در اين مورد سخنان «يعقوب كادمي» نويسنده و چهره سياسي اسرائيلي درست باشد كه گفته است: «در اسرائيل به دلايل سياسي تحت هيچ شرايطي به شركت «گازپروم» روسيه اجازه ورود نخواهند داد. تنها راه ورود اين شركت به اسرائيل در قالب برنامه مشترك يا كنسرسيوم با ديگر شركت‌هاي نفتي بزرگ اروپايي از جمله شركت‌هاي آلماني، انگليسي، فرانسوي و يا حداقل ايتاليايي امكان خواهد داشت».

از ديدگاه وي، اين اصول در اسرائيل غير قابل‌تغيير مي‌باشند و به همين دليل به هيچ وجه امكان ورود شركت «گازپروم» روسيه به بازار نفت و گاز اسرائيل وجود ندارد.

با اين حال، بايد ديد كه علت اصلي مخالفت اسرائيل با مشاركت شركت «گازپروم» روسيه به صنايع نفت و گاز اين كشور چه مي‌باشد؟

به نظر مي‌رسد كه اين موضوع به رقابت در بازار گاز اروپا برمي‌گردد. زيرا اسرائيل معتقد است كه در آينده مي‌تواند بازار گاز اروپا را تحت كنترل درآورد و شركت «گازپروم» روسيه را كه عمده‌ترين تأمين‌كننده گاز اين قاره مي‌باشد، از معاملات اين نوع سوخت در اروپا كنار بزند.

«آلكس سيل‌اسكي» مدير «كانون جهاني يهوديان روس‌زبان» در اين مورد مي‌گويد: «من معتقدم كه بحث اصلي در اين ماجرا به آينده تأمين گاز اروپا برمي‌گردد. زيرا در مناطقي از درياي مديترانه ذخاير گاز زيادي كشف شده است كه در درازمدت مي‌تواند ميان روسيه و اسرائيل براي كنترل بازار گاز اروپا رقابت شديدي ايجاد كند».

تلاش‌هاي ضدروسي اسرائيل در بحران سوريه

از سوي ديگر، ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه فراموش نكرده است كه اسرائيل در بحران سوريه تلاش زيادي به خرج داد كه در تابستان سال 2013 به منافع مسكو ضربه بزند.

در چارچوب اين برنامه در راه حركت ناوهاي رزمي روسيه در نزديكي سواحل سوريه تجهيزات جاسوسي نصب كرده بود. تل‌آويو تهديد كرده بود كه اگر روسيه به سوريه سيستم ضدموشكي «اس- 300» تحويل بدهد، اسرائيل وسايل نقليه حامل اين تجهيزات را بمباران خواهد كرد.

از اين رو، برنامه ديدار اخير بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل با ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه در مسكو از همان ابتدا با ناكامي مواجه شده بود. زيرا نتانياهو مدعي بود كه مي‌تواند رئيس جمهور روسيه را وادار به تغيير موضع مسكو بر سر برنامه هسته‌اي ايران كند.

از ديدگاه نخست وزير اسرائيل، مسكو مي‌بايست به اصطلاح «مطالبات جديدي» در قبال ايران مطرح مي‌كرد كه مذاكرات ژنو را به بن‌بست مي‌كشاند. اما مشخص نيست كه وي روي چه مواردي حساب باز كرده بود و به همين هدف راهي روسيه شد.

به اين دليل كه نخست وزير اسرائيل براي منصرف كردن مسكو از مواضع اين كشور در قبال بحث برنامه هسته‌اي ايران چيزي براي ارائه نداشت و از توان ارائه پيشنهادي هم كه موجب متقاعد نمودن روسيه شود، برخوردار نبود.

اختلافات تل‌آويو- مسكو در آينده تشديد مي‌شود

البته اسرائيل يك بازيگر تأثيرگذار در تحولات خاورميانه است. اما اين كشور براي توافق با روسيه تقريبا حرفي براي گفتن ندارد. زيرا مواضع تل‌آويو در قبال بحران خاورميانه بسيار سرسختانه مي‌باشد و مسكو بارها اين موضع را محكوم كرده است.

در برآورد اين بحث ما بر اين نكته تأكيد مي‌كنيم كه اختلاف‌نظر مسكو– تل‌آويو در آينده نيز افزايش خواهد يافت.

زيرا مقامات سياسي روسيه طرح عاري‌سازي خاورميانه از تسليحات كشتارجمعي را به شدت پيگيري خواهند كرد كه اين موضوع مغاير با منافع اسرائيل در منطقه مي‌باشد. به اين دليل كه اين طرح زرادخانه هسته‌اي اسرائيل را هدف قرار مي‌دهد.

از اين رو، به احتمال زياد فضاي عمومي منطقه خاورميانه در آينده نزديك در چارچوب سياست دوقطبي شدن رقابت‌هاي جهاني قرار خواهد گرفت كه به نفع اسرائيل نيست.

اما اين توازن با كمي تغيير نسبت به شرايط دوران جنگ سرد به اين شرح خواهد بود: واشنگتن- رياض- تل‌آويو از يك سو و مسكو- پكن- تهران از سوي ديگر.

انتهاي پيام

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن