واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت جوانان:نرخ بيكاري جوانان دو برابر ميانگين جهاني است
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت جوانان از رشد ۲۲ درصدي بودجه پژوهشي جوانان در سال ۹۳ خبر داد.
به گزارش خبرنگار جامعه فارس، محمدتقي حسنزاده در نشست خبري كه امروز در محل وزارتخانه ورزش و جوانان به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد گفت: ما هم اكنون در دورهاي هستيم كه عصر ارتباطات و دانش و اطلاعات را گذراندهايم و بشر براي نجات خود نيازمند تفكر و ايدهپردازي است.
وي ادامه داد: قدرت تجزيه و تحليل مسائل به عنوان عنصر جديدي در عصر ايدهپردازي مطرح ميشود و امروزه پيشرفت بدون انجام كارشناسي و پژوهشي بر روي مسائل محقق نميشود.
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان خاطر نشان كرد: موضوع جوانان از مقولات اساسي است كه تمام اقشار جامعه با آن روبرو هستند خصوصاً سرمايههاي اجتماعي كه به عنوان مؤلفههاي كارآمدي جامعه جمهوري اسلامي ايران در دو بعد داخلي و بينالمللي ميتوان از آنها نام برد.
* امروزه علم و پژوهش در غربت به سر ميبرد
وي با بيان اينكه امروز علم و پژوهش در غربت به سر ميبرد در كشور ما ظرفيتهاي بسيار زيادي وجود كه از آنها غافل شدهايم و متأسفانه افراد به دليل اينكه ميخواهند كارهاي زودبازده انجام دهند به مقوله پژوهش بيتوجهي ميكنند.
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت جوانان ادامه داد: بهرهمندي از تفكر و دانش تخصصي نيازمند انجام مأموريتهاي متعددي در حوزه جوانان است و ما بايد يافتههاي پژوهشي را با رويكرد نويني انجام دهيم.
حسنزاده اظهار داشت: امروز يكي از چالشهاي فراروي جوامع بحث سلامت در ابعاد چند گانه رواني، اجتماعي و اخلاقي است بحث فرار از مسائل كار جمعي و جمعگرايي و حركت به سمت فرديت يكي ديگر از مشكلاتي است كه در جوامع امروزه با آن مواجه هستيم.
وي با بيان اينكه جوانان ما از هويتهاي ديني خوبي برخوردار هستند اظهار داشت: عمده مسائل جوانان ما مسائل هنجاري و رفتاري است كه ميشود با برنامهريزي و مديريت چالشهاي فراروي جوانان را حل كرد كه البته نيازمند يك استراتژيك قوي است.
وي با اشاره به برنامههاي 13گانه حوزه جوانان گفت: بايد سازوكارهايي براي اجرايي و عملياتي كردن برنامههاي حوزه جوانان تدوين كرد چرا كه هم اكنون براساس تعريفهاي سازمانهاي جهاني از جمعيت جوان، در كشور ما جمعيت اندكي نيستند و اين تعداد نيازمند برنامهريزي دقيق است.
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت جوانان افزود: براساس تعريف سازمانهاي جهاني سن جواني را از 10 تا 24 سال ميدانند و در كشور ما شوراي عالي جوانان سن جواني را از 15 تا 29 سال بيان كردهاند.
* نرخ بيكاري ما دو برابر ميانگين جهاني است
حسنزاده افزود: براساس مطالعات انجام شده يكي از مهمترين چالشهاي فراروي جوانان اشتغال است و در كشور ما با توجه به آمارها 25 درصد از جوانان بيكار هستند كه اين آمار دو برابر آمارهاي ميانگين جهاني است.
وي يكي ديگر از دغدغههاي جوانان را ازدواج عنوان كرد و افزود: نبايد به سمتي حركت كنيم كه ازدواج به سمت دولتي شدن سوق داده شود. همچنين نگراني در سن ازدواج وجود دارد كه ناشي از تغيير نگرش در ميان خانوادهها است.
حسنزاده افزود: بايد اين هشدار را به پدرها و مادرها داد كه با تصور اينكه فرزندان آنها وارد دانشگاه شدهاند از آنها دوري نكنند. در صورتي كه جوانان در پژوهشهاي انجام شده نظرات والدين را از اولويتهاي اصلي خود در انتخاب همسر عنوان ميكنند.
وي ادامه داد: بايد تلاش كنيم روند افزايش طلاق را كنترل كنيم و افزايش ازدواج را توسعه دهيم همچنين اوقات فراغت، سطح زندگي و تفريحات سالم نيز نيازمند برنامه ريزي دقيق است.
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت جوانان اظهار داشت: خوشبختانه جمعيت جوان كشور در بحث معنويت و هويت مشكلي ندارد و ما درگيريهايي كه در ساير كشورها وجود دارد مانند درگيريهاي قوميتي شاهد نيستيم و جوانان ما از كمترين امكانات قانع هستند.
* تدوين منشور ملي حقوق جوانان
حسنزاده افزود: بايد با همكاري دستگاههاي مسئول و نگاه آسيبشناسانه برنامهريزي و ساختارهاي كارآمد مديريتي سعي كنيم منشور ملي حقوق جوانان را تدوين كنيم.
وي ادامه داد: مشكل اصلي ما ناكارآمدي نظام اقتصادي و سوء مديريت است كه نيازمند اصلاح مديريتي با نگاه علمي هستيم.
حسن زاده اظهار داشت: يكي از مهمترين اقدامات انجام شده شاخصهاي ساماندهي حوزه جوانان است كه در سال گذشته اين برنامه تدوين شد و هم اكنون بايد بسترسازيها براي توانمند سازي جوانان و غنيسازي اوقات فراغت آنها و همچنين تقويت هويت ديني، ملي و انقلابي اقدامات اساسي انجام گيرد.
وي افزود: شاخصهاي ساماندهي ميتواند به عنوان يك نقشه راه در حوزه عملياتي مطرح شود ما امروز در حوزه جوانان خلاء برنامه نداريم و تمام دستگاههاي مسئول جايگاه و نقششان تبيين شده است.
وي اظهار داشت: براساس آمارگيريهاي انجام شده در سال 90 ، 23 ميليون و 694 هزار و 194 نفر جمعيت جوان در كشور وجود دارد كه نسبت به سرشماري سال 85 چهار درصد كاهش جمعيت جوان را داشتهايم.
* رشد 22 درصدي بودجه پژوهشي در سال 93
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت جوانان گفت: خوشبختانه امسال شاهد هستيم كه بودجه حوزه پژوهش جوانان براي سال آينده حدود يك تا سه درصد از بودجه اجرايي دستگاهها تعريف شده است كه بر اين اساس شاهد رشد 22 درصدي بودجه خواهيم بود.
* حمايت از رسالههاي دكتري در وزارت ورزش و جوانان
حسنزاده افزود: شرايط ويژهاي براي حمايت از رسالههاي دكتري براساس نيازسنجي فراهم شده است ما در سال گذشته تا سقف 5 ميليون تومان از اين رسالهها حمايت ميكرديم و امسال ميتوانيم 2 تا 3 برابر اين مبلغ را به حمايت از رسالهها اختصاص دهيم.
* تفكيك ورزش از جوانان امكانپذير نيست
وي در خصوص اتاق فكر جوانان از گذشته ايده اتاق فكر در وزارتخانه وجود داشت و ما تلاش كرديم بانك اطلاعاتي را تشكيل دهيم و در مجموع تاكنون اتاق فكر جوانان 20 جلسه را برگزار كرده است كه از اين 20 جلسه 5 جلسه آن به موضوع تفكيك ورزش از جوانان پرداخته است.
وي ادامه داد: براساس نتايج اين جلسات امروز ساختار شكلي نياز جوانان را حل نميكند بلكه فعالسازي ستاد ملي جوانان، شوراي عالي جوانان و نظارت بر عملكرد دستگاههاي مسئول ميتواند بيشتري كمك را به حوزه جوانان كند.
حسنزاده اظهار داشت: در شرايط فعلي تفكيك حوزه ورزش از جوانان امكانپذير نيست و اين وزارتخانه ميتواند سياستگذار باشد و بقيه دستگاهها بايد اجراييكردن آن را برعهده بگيرد.
* تشكيل مركز افكار سنجي جوانان
رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان افزود: متأسفانه هم اكنون مركزي براي افكار سنجي در حوزه جوانان وجود ندارد و هم اكنون يكي از برنامههايي كه در دستور كار ما قرار دارد تشكيل مركز افكار سنجي جوانان است تا بتوانيم بهتر از عقايد و نظرات جوانان در حوزههاي مختلف آگاه شويم و از آنها در برنامهريزي هاي خود استفاده كنيم.
انتهاي پيام/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]