واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: ابتلا به سرطان مثانه در سيگاريها 2 تا 4 برابر بيشتر است
يك جراح كليه و مجاري ادراري با تاكيد بر اينكه مصرف دخانيات از مهمترين عوامل خطرساز در سرطان مثانه است، گفت: در نيمي از موارد سرطانهاي مثانه سابقه مصرف دخانيات به ويژه سيگار ديده ميشود.
دكتر سيمين وحيدي با بيان اينكه سرطانهاي مثانه جزو شايعترين موارد بيماريهاي بدخيم به ويژه در مردان است، گفت: وقوع اين سرطان در جوامع پيشرفته بيشتر ديده ميشود.وي گفت: 75 درصد تومورهاي مثانه از نوع غيرمهاجم ولي با خصوصيت عود كننده هستند، در مقابل حدود يك چهارم از تومورهاي مثانه در هنگام مراجعه و تشخيص اوليه ماهيتي مهاجم دارند.اين جراح كليه و مجاري ادراري افزود: در تومورهاي غيرمهاجم، بيمار متحمل استرس و هزينههاي سنگين درماني ميشود ولي در انواع تهاجمي نيز بيماران در معرض خطر مرگ و مير قرارميگيرند.وحيدي عوامل مؤثر در بروز سرطان مثانه را دو گروه ژنتيكي و عوامل خارجي برشمرد و گفت: اين عوامل به نوعي ممكن است روي هم اثرگذار باشند به اين مفهوم كه ژنهاي مؤثر در بروز سرطان مثانه در مواجهه با عوامل خارجي (كارسينوژنها) فعال شده و شرايط سلولي را به سمت سرطاني شدن هدايت ميكنند.وي با تاكيد بر اينكه مصرف دخانيات از مهمترين عوامل خطرساز درسرطان مثانه است، گفت: در نيمي از موارد سرطانهاي مثانه سابقه مصرف دخانيات (سيگار) ديده ميشود. سيگاريها 2 تا 4 برابر بيشتر درمعرض ابتلا به اين بيماري هستند.وحيدي يادآور شد: مصرف طولانيتر سيگار احتمال ابتلا به سرطان مثانه را افزايش ميدهد. شايد به همين علت باشد كه بروز سرطان مثانه در زنان كمتراست، زيرا مصرف دخانيات درجمعيت زنان به ميزان مردان نيست.وي تاكيد كرد: افراد سيگاري را بايد تشويق به ترك عادت نمود. درسطح كشوري بهتر است اين هشدارها از مدارس شروع شود.
غربالگري منظم در گروههاي ويژه ضرورت دارد
وحيدي گفت: افراد شاغل در مراكز صنعتي توليد رنگ، فلزات، محصولات پتروشيمي، صنعت چاپ درمعرض خطر بيشتري هستند. كارگران شاغل دراين صنايع پرخطر بايد به طور منظم غربالگري شوند.اين جراح كليه و مجاري ادراري گفت: هرچند مصرف زياد مايعات و آب ممكن است از غلظتهاي مواد سرطانزا بكاهد، ولي چنانچه خود آب حاوي تركيبات ارسنيك و ساير مواد مضر بيشتر از حد مجاز باشد ممكن است به ايجاد سرطان كمك كند.وي با اشاره به اينكه مصرف ويتامينها نقشي در جلوگيري از بروز سرطان مثانه ندارند، گفت: انسدادهاي مزمن سيستم ادراري، تورم و التهاب مزمن در مثانه اثرات پرتودرماني، مصرف بعضي از داروها مانند سيكلوفسفامايد و بيماري ديابت ممكن است در بروز سرطان مثانه نقش داشته باشند.وحيدي در پايان تصريح كرد: براي كاهش وقوع سرطان مثانه بايد درخصوص خطرات ناشي از مصرف دخانيات فرهنگ سازي وسيعي در جامعه انجام شده و در افرادي كه درگروه پرخطر قراردارند غربالگري ادواري صورت پذيرد.
ارسال نظر
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]