تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850976656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داوود هر میداس باوند : برای توافق ژنو تصویب مجلس لازم نیست


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: داوود هر میداس باوند : برای توافق ژنو تصویب مجلس لازم نیست
انعقاد توافق‌نامه مقدماتی پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در کنار آلمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ایران درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران نقطه عطفی در تاریخ دیپلماسی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات است که با آغاز کار دولت دکتر حسن روحانی و تدبیر دکتر محمد‌جواد ظریف وزیر امور خارجه امید به گشایش گره‌های سخت‌ سیاسی را با مذاکره و بهره‌مندی گروه متخصصین حقوقی و بین‌المللی ایران از دانش لازم در روابط بین‌المللی را واقعیت بخشید. درباره چگونگی و ماهیت این توافق با دکتر داود هرمیداس باوند استاد حقوق و متخصص روابط بین‌المللی به گفت‌وگو نشسته‌ایم که می‌خوانید.
آفتاب: آیا تغییری در استراتژی هسته‌ای ایران پدیده آمده است؟
حدود 7 یا 8 سال پیش استراتژی ایران در سیاست خارجی و از جمله مذاکرات مربوط به انرژی هسته‌ای تهاجمی مبتنی بر تهدید‌زدایی و نگاه به شرق بیان شد که نخستین بار در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح شد.

پیش از آن آخرین قطع‌نامه صادر تعلیق غنی‌سازی به صورت موقت و تا زمان احراز صلح‌جویانه بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را خواستار شده بود. با اعلام این استراتژی و شعار‌های دولت وقت شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با صدور قطعنامه‌ای سنگین خواستار توقف کامل و «تعلیق دائمی» فرآیند فعالیت‌های هسته‌‌ای ایران شد.

آیا آژانس می‌توانست ممنوعیت مطلق را بخواهد؟
پیمان NPT و پادمان و پروتکل الحاقی با هدف کنترل و نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای تدوین شده، اجرا می‌شوند. هر دو کشور دارنده و دریافت‌کننده انرژی هسته‌ای مکلف به اجرای آن هستند تا امکان دسترسی به سلاح هسته‌ای نیابند. اما قطعنامه شورای حکام آژانس تصمیمات فراتر از NPT با ادعای عدم اعلام برخی فعالیت‌های هسته‌ای ایران و بروز تردید و عدم اعتماد در گذشته را در بر می‌گرفت که در نهایت پرونده به شورای امنیت فرستاده شد.

عملکرد شورای امنیت در این باره چگونه بوده است؟
با شرایط پیش گفته شورای با صدور یک بیانیه و 4 قطعنامه از ایران خواست تا درخواست آژانس مبتنی بر توقف غنی‌سازی اورانیوم را بپذیرد. بدیهی است حیطه اختیار و تصمیم‌گیری شورای امنیت فراتر از NPT است که ناظر به انتقال تکنولوژی هسته‌ای است.

 گواینکه قطعنامه‌های شورای امنیت سیستم موشکی - که می‌تواند سلاح هسته‌ای را حمل کند- و سیستم‌های متعارف دفاعی را هم مشمول تحریم نمود. همچنین در قطعنامه‌های بعدی شورا بازرسی فرودگاه‌ها و بنادر و در قطعنامه چهارم بازرسی در دریای آزاد پیش‌بینی شد که این موضوع درباره کره‌شمالی با وتوی چین و موضع روسیه رخ نداده بود اما درباره ایران، چین و روسیه هم آن را تجویز و تأیید کردند. در واقع شورای امنیت برداشتن تحریم‌ها را مستلزم پذیرش درخواست‌های آژانس از ایران دانست.

در کنار این تحریم‌ها، تحریم‌های یکجانبه مضاعف آمریکا، اتحادیه اروپا، استرالیا، نیوزیلند و ژاپن هم آغاز و اعمال شد. حتی به یاد دارید که هنگامی که تحریم‌های مشهور به داماتو (سناتور آمریکایی) درباره انرژی و معاملات مربوط به آن سوی آمریکایی‌ها اجرا شد، اتحادیه اروپا آن را مغایر حقوق بین‌الملل، توافقات سازمان تجارت جهانی، فراسرزمینی و دخالت در امور داخلی کشور‌ها دانست. گواینکه توتال در ایران جانشین شرکتی آمریکایی شد و «رویال داچ شل» نیز به ایران آمد.

تحولات داخل ایران در تحقق چنین شرایطی و امضای توافق‌نامه تأثیر تعیین‌کننده داشت؟
رأی مردم به نامزدی که وعده تنش‌زدایی در سیاست خارجی و انجام گفت‌وگو‌‌های سازنده را با کشور‌ها در هر مکان و زمان داد، دیدگاه اکثریت مردم را بیان کرد.

نظام هم این واقعیت را می‌دانست و با نویدی که دکتر روحانی در اجلاس سازمان ملل متحد برای برون رفت از وضعیت پیشین :.7<اد ضمن گفت‌وگو با روسای جمهور و دیگر مقامات عالی کشور‌ها و از جمله انجام گفت‌وگوی تلفنی با رئیس‌‌جمهور آمریکا و برگزاری نشست وزرای خارجه پنج کشور عضو دائم شورای امنیت با وزیر امور خارجه ایران افق جدیدی ایجاد و به آغاز فرآیند مذاکرات ژنو منتهی شد و ادامه یافت.

خواسته شش کشور مذاکره‌کننده و اتحادیه اروپا چیست؟
درخواست مشخص آنها که از پیش هم اعلام شده بود، توقف غنی‌سازی 20 درصد و تبدیل ذخایر آن به میله‌های سوخت یا غلظت کمتر از 5 درصد و انتقال به سایت بوشهر، کاهش فعالیت‌ها در فردو و نطنز و شمار سانتر‌یفیوژ‌ها، تجدید‌نظر در تولید آب سنگین در اراک و احتمال تولید پلوتونیوم و در نهایت اعمال پادمان‌ها و نظارت بیشتر بر فعالیت‌ها بود و اینک در متنی با عنوان برنامه اقدام مشترک با تغییرات و در قالبی که ایران نیز در تدوین آن مشارکت جدی داشته است تعدیل و تبیین شده است.

آیا توصیف این سند و عنوان آن واجد اهمیت حقوقی هست؟
این بیانیه مشترک اعلام نیت و قصد برای تدوین یک پیمان است. بنابراین متن آن مهم است و نه عنوان. پس لازم به تصویب مرجعی مانند مجلس نیست بیانیه الجزایر میان ایران و آمریکا هم پس از ماجرای اشغال سفارت آمریکا در تهران تدوین و اجرا شد.




تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن