واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تاثير توافق ژنو در مبارزه با موادمخدر
جانشين رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بيان اينكه ايران در مبارزه با مواد مخدر تنها است، گفت: ما بيشتر نيازمند برقراري ارتباطات و همكاري متقابل با كشورهاي جهان هستيم چرا كه اين همكاري ها تاثيرگذار تر از واگذاري تجهيزات و امكانات است.
به گزارش ايسنا، سردار مرتضي ميرزايي روز يكشنبه در ديدار با روساي روابط ايران و رييس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا گفت: سالانه مقادير زيادي مرفين كه به مقصد اروپا از كشور ما ترانزيت مي شود توسط پليس جمهوري اسلامي ايران كشف مي شود و قطعا همكاري و تعامل بين اتحاديه اروپا و جمهوري اسلامي ايران منجر به افزايش كشفيات بيشتري از مواد مخدري مي شود كه به سمت اروپا در حال ترانزيت است.
جانشين رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اقدامات پليس مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي ايران، افزود: تلاشهاي ما منجر شده تا مسير ترانزيت مواد مخدر از خشكي به سمت دريا تغيير كند؛ اما متاسفانه ما در اين مبارزه خود را تنها احساس ميكنيم.
ميرزايي تاكيد كرد: مواد مخدري نظير مرفين و هروئين در كشور ما مصرف ندارند و تنها براي ترانزيت به سمت اروپا وارد ايران مي شود.
وي بر افزايش تعاملات بين ايران و اروپا به خصوص در بخش تجهيزات تاكيد كرد و افزود: البته ما به توان خود اعتقاد داريم و موفقيتهاي زيادي را در مبارزه با مواد مخدر به خصوص در تربيت و پرورش سگهاي موادياب بدست آوردهايم.
به گفته جانشين رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا، با توجه به تغيير الگوي مصرف و نياز به كسب علم روز، ايران به دنبال افزايش تعاملات با كشورهاي جهان در حوزه مبارزه با مواد مخدر است.
ميرزايي يادآور شد: عليرغم تمامي مشكلات، پليس جمهوري اسلامي ايران مصمم است تا با تمام توان به مبارزه بي امان با مواد مخدر ادامه دهد و اميدواريم بخشي از اين مشكلات از سوي شما به پارلمان اروپا اعلام شود.
تاثير توافق ژنو در مبارزه با موادمخدر
به گزارش ايسنا، به نوشته پليس در ادامه يكي از نمايندگان پارلماني اروپا گفت: اين هيأت در تلاش است تا روابط خود را با پارلمان ايران به خصوص در بحث مبارزه با مواد مخدر گسترش دهد؛ مبارزه با مواد مخدر كار آساني نيست، اما ما قطعا تلاشهاي جمهوري اسلامي ايران را به سازمان ملل منعكس خواهيم كرد.
وي افزود: بعد از نشست ژنو و عقد توافقنامه، همكاري بين غرب و ايران به خصوص در زمينه مبارزه با مواد مخدر افزايش خواهد داشت.
ميرزايي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا كمك هاي مالي از سازمان ملل به ايران كافي است، اظهاركرد: ما بيشتر نيازمند برقراري ارتباطات و همكاريهاي متقابل با كشورهاي جهان هستيم چرا كه اين همكاري ها تاثيرگذارتر از واگذاري تجهيزات و امكانات است.
جانشين رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا در خصوص افزايش كشت مواد مخدر با ورود نيروهاي ناتو در افغانستان گفت: در سال 2013 بالغ بر 5 هزار و 500 تن مواد مخدر در افغانستان توليد شد كه اين رقم نسبت به سال 2012 به دو برابر افزايش يافته است، اما ما تنها قادر به كشف بخشي از اين مواد مخدر هستيم و بخش ديگري از مواد نيز از مسيرهاي ديگر به سمت اروپا ترانزيت مي شود.
وي ادامه داد: در سالي كه نيروهاي ناتو به افغانستان حمله كردند ما شاهد پايين ترين سطح كشت مواد مخدر بوديم اما هم اكنون بعد از گذشت سال ها سطح زير كشت قابل مقايسه با گذشته نيست.
ميرزايي تصريح كرد: قطعا اگر كشت مواد مخدر در افغانستان متوقف شود مبارزه براي ما و شما ساده تر خواهد بود و مبارزه هزينههاي كمتري به دنبال خواهد داشت به شرطي كه تمام دنيا در اين مبارزه با هم متحد باشند و به يكديگر كمك كنند.
جانشين رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اينكه ممنوعيت منجر به كنجكاوي بيشتر جوانان مي شود، افزود : در جمهوري اسلامي ايران شبكههاي سازمان يافته همانند كشورهاي اروپايي وجود ندارد و شبكههاي قاچاق به صورت جزيرهاي عمل مي كنند.
وي در خصوص همكاريهاي بينالمللي با دولت افغانستان نيز اظهار كرد: ايران علاوه بر همكاري متقابل، در عملياتهاي مشترك با كشور افغانستان شركت مي كند اما اين كافي نيست چرا كه بايد جلوي كشت مواد مخدر در اين كشور گرفته شود.
جانشين رييس پليس مواد مخدر ناجا در پاسخ به اين سئوال كه آيا آماري از زنان معتاد در كشورتان داريد، گفت: در فرهنگ ما، زنان كمتر به سمت اعتياد كشيده ميشوند از طرفي ما اعتياد را جرم نميدانيم و به معتاد به عنوان يك بيمار نگاه ميكنيم مگر اينكه مرتكب جرم شوند و مراكزي نيز به منظور ترك اعتياد براي آنان در كشور راهاندازي شده است.
ميرزايي در پاسخ به سوال يكي از اعضاي پارلمان اروپا مبني بر اينكه آيا تحريمها در گرايش مردم ايران به اعتياد نقش داشته است گفت : قطعاً لغو تحريمها و واگذاري تجهيزات در كاهش ورود مواد مخدر بسيار تاثير گذار است چرا كه اگر عرضه كمتر شود با تقاضا بيشتر ميتوان به مقابله پرداخت.
در پايان رييس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا ضمن قدرداني از تلاش جمهوري اسلامي ايران در امر مبارزه با مواد مخدر گفت: در پارلمان اروپا بخشي به نام مبارزه با جرائم سازمان يافته و پولشوئي وجود دارد كه اهم اقدامات اين بخش ، مبارزه با مواد مخدر است و اين كميته قطعاً پارلمان اروپا را از اقدامات جمهوري اسلامي ايران مطلع خواهد كرد.
وي افزود: در راهبردي كه قرار است بين ايران و اتحاديه اروپا تنظيم شود، قطعاً تلاش جمهوري اسلامي ايران مد نظر قرار خواهد گرفت و ما نيز همانند شما نگران افزايش توليد و كشت مواد مخدر در سالهاي آتي در افغانستان هستيم.
نماينده پارلمان هلند يادآور شد: متاسفانه در اروپا اقدامات در حوزه مواد مخدر يكسان نيست و لازم است كه همگي ما به يك ارزيابي مشترك در اين مبارزه برسيم.
ميرزايي در پايان از نماينده كشور هلند به دليل كمك به جمهوري اسلامي ايران در موضوع سگهاي موادياب تشكر كرد و افزود: بخشي از موفقيتهاي ما مديون همكاري بين دو كشور ايران و هلند است و اميدواريم اين همكاري ادامه داشته باشد.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]