واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كارشناس سياسي لبناني : توافق ژنو در مسائل سوريه و منطقه اي تاثير گذار بود
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/09/27
كارشناس سياسي لبناني، مذاكرات هسته اي ايران و گروه 5+1 و توافق ژنو را در تغيير معادلات منطقه و مسائل سوريه تاثير گذار دانست.
حكم امهز در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبكه دو سيما گفت : قطري ها گروهي را به ايران فرستادند كه از اين طريق با سوريه ارتباط برقرار كنند و تركيه نيز با فرستادن وزير امور خارجه اش به ايران به اين روند پيوسته است و موضع تركيه در قبال سوريه از بين رفته است.
وي افزود : غربي ها و سعودي 120 هزار تكفيري را وارد سوريه كردند اما نتوانستند نظام اين كشور را تغيير دهند.
وي گفت : آمريكايي ها اكنون مي خواهند وضع آرام باشد و به جاي منافع سعودي به فكر منافع خودشان هستند.
اين كارشناس مسائل سياسي با بيان اينكه تروريست ها مي خواهند شعله فتنه را از سوريه به لبنان بكشانند و حزب الله را تضعيف كنند گفت : حزب الله به اين توطئه ها آگاه است.
وي افزود : آل سعود مي خواهد با استفاده از تكفيري ها و حملات تروريستي كه نمونه آن حمله به سفارت جمهوري اسلامي ايران در لبنان و حمله به پايگاه حزب الله بود در ميان مردم سوريه رعب و وحشت ايجاد كند و به ايران و حزب الله فشار بياورد.
حكم امهز با بيان اينكه آمريكايي ها هميشه در پي رفع نگراني صهيونيست ها بوده اند گفت : تغييرات منطقه اي به نفع محور مقاومت است و صهيونيست ها محاصره شده اند.
وي گفت : عربستان سعودي نفس هاي سياسي آخر خود را در منطقه مي كشد و ديگر نمي تواند نقش خود را در منطقه بازي كند.
وي گفت : آينده منطقه از آن سوريه و محور مقاومت است.
هادي محمدي كارشناس مسائل غرب آسيا هم در اين برنامه با تشريح وضع كنوني سوريه افزود : شكست تروريست ها ،آينده اين كشور را قابل پيش بيني كرده است.
وي گفت : پيامد شكست تروريست ها و پيروزي نظام سوريه محدود به مرزهاي اين كشور نمي شود بلكه آثار بين المللي دارد و جايگاه كشورها را در منطقه تغيير مي دهد .
محمدي گفت : تركيه ناچار است خود را به ايران نزديك كند همانگونه كه برخي كشورهاي عربي اين كار را انجام مي دهند .
اين كارشناس مسائل سياسي غرب آسيا افزود : مقامات امنيتي عربستان در پي وادار كردن آمريكا به برخورد فعال تر در سوريه هستند.
وي گفت : عربستان مي خواهد تروريست ها را متحد كند سپس مذاكرات ژنو برگزار شود تا آنها با وضع كنوني وارد اين مذاكرات نشوند.
اين كارشناس مسائل سياسي با بيان اينكه عربستان از جريان داعش كه جزو القاعده است در سوريه و عراق حمايت مي كند گفت : بيشتر تروريست ها در حادثه 11 سپتامبر عربستاني بودند اما به علت اينكه اين كشور 10 ميليون بشكه نفت را به بازار آمريكا و غرب مي ريزد آمريكايي ها با آن برخورد نكردند.
وي گفت : اكنون غربي ها نگران بازگشت تروريست ها از سوريه به كشورهايشان هستند.
محمدي گفت : آنچه كه در سوريه اتفاق مي افتد بخشي از امنيت ملي ماست و پيروزي نظام سوريه ائتلاف مقاومتي را در منطقه شكل مي دهد كه ادبيات جديدي به همراه دارد و از كج فهمي هاي يكي دو سال اخير جلوگيري مي كند.
وي گفت : پيروزي نظام سوريه برخي كشورهاي منطقه را منزوي خواهد كرد و منطقه نظم جديدي را مي يابد.
وي افزود : پيروزي سوريه در نبرد با تروريست ها نوع نگاه آمريكا و غرب و حتي چين و روسيه را به جمهوري اسلامي ايران تغيير مي دهد.
وي افزود : اين پيروزي، جريان هاي افراطي را در رژيم صهيونيستي به حاشيه مي برد و جريان هاي حامي گفتگو روي كار مي آيند.
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]