واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كارشناس مسائل سياسي: لبنان حرارت سنج منطقه است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/10/01
كارشناس امور غرب آسيا در باره موقعيت و شرايط لبنان گفت: لبنان حرارت سنج منطقه است اگر حرارت منطقه بالا رود در لبنان نمود پيدا مي كند و اگر به نوعي اشتي منطقه اي به وجود بيايد باز در لبنان اثرش پديدار مي شود.
رويوران در برنامه گفتگوي ويژه خبري شنبه شب شبكه دو سيما، افزود: لبنان كشور كوچكي است كه جمعيت آن حدود 18 ميليون نفر است كه از اين تعداد 14 ميليون نفر خارج از لبنان هستند.
وي با بيان اينكه لبنان از 18 گروه و اقليت تشكيل شده است گفت: ناهمگوني ساختار اجتماعي و مذهبي دراين كشور موجب شده است همپيماني بخشهاي مختلف لبنان با ديگر كشورها پديد بيايد و اين عامل، تنش هاي منطقه و آثار تحولات منطقه را به لبنان سرايت مي دهد.
رويوران افزود: توان ارتش لبنان محدود است و بدون توافق گروههاي سياسي اصلي امكان برقراري امنيت وجود ندارد.
وي گفت: شرايط جغرافياي سياسي و تداخل جمعيتي لبنان نيز از ديگر عوامل ايجاد نا امني است ضمن اينكه بخشي از خاك لبنان مورد استفاده مخالفان سوري است.
اين كارشناس با بيان اينكه لبنان دچار شكاف مذهبي است گفت: مقاومت اسلامي دنبال ايجاد فرآيند ملت سازي و وفاداري ملي است درحالي كه برخي گروهها به دنبال جلب منافع طايفه اي هستند حزب الله علاوه بر آزاد سازي زمين بدنبال ازاد سازي افكار و نگرش هاست تا نگاه طايفه اي را به نگاه ملي در لبنان تبديل كند.
رويوران گفت: نيروهايي كه در كنار حزب الله باور داشتند لبنان يك هويت دارد در قالب 8 مارس جمع شدند.
وي افزود: صهيونيست ها رفيق حريري را ترور كردند و آن را به گردن حزب الله و سوريه انداختند برخي موضع طايفه اي گرفتند و بدنبال حفظ وضع موجود بودند در حاليكه حزب الله به دنبال تغيير وضع موجود بود.
رويوران به طرح دشمنان سوريه اشاره و خاطر نشان كرد: دشمنان سوريه خواستند با پول انقلاب ايجاد كنند در حاليكه انقلاب به باور اجتماعي نياز دارد حدود 80 هزار تروريست خارجي از 38 كشور دنيا با پول عربستان در سوريه جنايات مي كنند و 1400 گروه درسوريه شكل گرفته است كه حقوق بگير عربستان هستند.
وي گفت: دو نيرو در سوريه به دفاع مي پردازند يكي ارتش و ديگري نيروي دفاع مردمي در حاليكه نيروهاي دشمن سوريه با يكديگر درگيرند دولت سوريه برتري پيدا كرده است و زماني كه نيروهاي مردمي وارد شدند پيروزيهاي بيشتري را نصيب خود كرده است.
رويوران افزود: غرب نيز با توجه به وضع موجود تا حدي عقب نشيني كرده است وعربستان به تنهايي از تروريست ها حمايت مي كند .
اين كارشناس مسائل سياسي علت موفق نبودن ژنو يك را جمع نشدن همه بازيگران و ضمانت اجرايي نداشتن توافقات آن دانست.
سيد افقهي ديگر كارشناس امور غرب آسيا يكي از عوامل اصلي شكل گيري مقاومت را انقلاب اسلامي دانست و گفت: از سال 1982 اولين نيروهايي كه در مقابل اشغالگري صهيونيست ها بود نيروي مقاومت اسلامي بود كه روز به روز از حمايت مردم و نيز جمهوري اسلامي ايران برخوردار شد.
افقهي افزود: شكل طايفه اي ساختار حكومت لبنان باعث ايجاد حساسيت بين طوايف مي كند هر طايفه اي سعي دارد حداكثر منافع را به نفع طايفه خود جلب كند كه اين عامل باعث نفاق در لبنان مي شود و تا به امروز اين شكل طايفه اي عليرغم تمام تلاشهايي كه شده است اصلاح نگرديده است .
افقهي گفت: جريان مقاومت بدور از اختلافات طايفه اي راه خود را به سوي جنوب لبنان و رژيم صهيونيستي پيش گرفت وتوانست در اوج پيروزيهايش اولين بار رژيم صهيونيستي را وادار به عقب نشيني كند .
وي افزود: جريان مقاومت در سه محور خلاصه مي شود يكي ارتش ديگري مردم لبنان و سوم جريان مقاومت كه مكمل هم هستند.
سيد افقهي در ادامه سوريه را عمق استراتژيك مقاومت اسلامي برشمرد و تاكيد كرد: حزب الله نمي تواند بي تفاوت بنشيند تا سوريه را سرنگون كنند در حاليكه دشمنان سوريه براي حزب الله نيز چاقو تيز مي كنند و اعلام مواضع شفاف نصرالله بنا به گفته وي مسئله وجود وعدم وجود حزب الله است زيرا اگر تكفيري ها و وهابي ها در سوريه حاكم شوند خشونتها را به لبنان نيز تسري مي دهند.
وي گفت: قلمرو سوريه، لبنان وفلسطين يك قلمرو است از اين رو هر نقطه كه آسيب ببيند در دو نقطه ديگر اثر مي گذارد .
افقهي درپايان افزود: اينكه مذاكرات ژنو دو به نتيجه موثري برسد بسيار مورد شك است زيرا اين جريان و روند مذاكرات يك برنامه مشخص و سقف زماني معيني ندارد.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]