واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اينديپندنت:سياست انگليس و آمريكا در سوريه شكست خورده/اغلب مخالفان اسد اعضاي القاعده هستند
«پاتريك كوكبرن» با انتشار يادداشتي در روزنامه اينديپندنت به انتقاد از سياستهاي غرب در سوريه پرداخته و نوشته است اكنون مخالفان نظام سوريه گروههاي متفرقي هستند كه اكثريت آنها را وابستگان به القاعده تشكيل ميدهند.
به گزارش خبرگزاري فارس، «پاتريك كاكبرن» ستوننويس روزنامه اينديپندنت روز يكشنبه با انتشار يادداشتي در اين روزنامه به انتقاد از سياستهاي دولت اين كشور در سوريه پرداخته و نوشته است اين سياستها عملا با شكست كامل مواجه شده است.
كاكبرن در ابتداي اين يادداشت نوشته است: شكست آخر سياست آمريكا و بريتانيا در سوريه 10 روز قبل زماني اتفاق افتاد كه گروه جهادي «جبهه الاسلام» كه تحت حمايت عربستان است، توانست مراكز فرماندهي شوراي عالي نظامي ارتش آزاد سوريه در «بابالهوا» در مرز تركيه را به تصرف خود درآورد. حالا «ارتش آزاد سوريه» و «شوراي ملي سوريه» كه ايالات متحده و بريتانيا چند سال است آنها را مورد حمايت خود قرار دادهاند، بياعتبار شدهاند. باقيماندههاي نفرات ارتش آزاد يا در حال فرار هستند، يا تغيير موضع دادهاند و يا براي جان به در بردن از حملات گروههاي جهادي و وابستگان القاعده دست و پا ميزنند.
وي با اشاره به تبعات اين اتفاق، از جمله توقف ارسال كمكهاي آمريكا و انگليس به منطقه «بابالهوا»، فرار ژنرال «سليم ادريس» فرمانده ارتش آزاد سوريه به قطر و تركيه و همچنين بسته شدن مرز تركيه به روي مخالفان، نوشته است با وجود تمام اين موارد و ضعف شوراي عالي نظامي مخالفان سوري، كشورهاي غربي همچنان بر لزوم حضور آنها در نشست صلح سوريه موسوم به «ژنو 2» تأكيد دارند.
نويسنده اين يادداشت ميافزايد: اما برندگان اين وضعيت چه كساني هستند؟ يكي از آنها اسد است، چراكه مخالفان او حالا به جنبشي تبديل شدهاند كه به شدت متفرق بوده و اكثريت آنها را گروههاي وابسته به القاعده از جمله «داعش» و «جبهه النصره» همچنين «جبهه الاسلام» تشكيل ميدهد. «جبهه الاسلام» خود تشكيل شده از 6 يا 7 گروه بزرگ از رزمجويان است كه تعداد آنها تا 50 هزار نفر تخمين زده ميشود و نقطه مشترك و اتحاد همه اين گروهها پولهاي سعودي و ايدئولوژياي افراطياي مشابه نسخه سعودي از اسلام، است.
وي ادامه ميدهد: سعوديها معتقدند اين ائتلاف (جبهه الاسلام) ميتواند هم با نيروهاي حامي اسد و هم «داعش» و «جبههالنصره» بجنگد. البته مخالفت رياض با گروههاي ديگر (داعش و جبههالاسلام) برآمده از اين است كه اين كشور كنترلي بر آنها ندارد، نه به خاطر كشتار و قتلعامي كه اين گروهها عليه شيعيان، علويها، مسيحيان، ارمنيها، كردهها، تركمنها و يا حتي مخالفان سني به راه انداختهاند.
كاكبرن با اشاره به گسترش بيسابقه نقش عربستان در حمايت از گروههاي تندرو فعال در سوريه در يك سال گذشته و بعد از كنار كشيدن نسبي قطر و تركيه از ميدان سوريه، نوشته است: بسيار بعيد است كه پولهاي سعودي براي ساقط كردن يا حتي تضعيف شديد اسد كافي باشد، اما قطعا براي تداوم جنگ تا چندين سال، كافي باشد.
وي در ادامه نوشته است اكنون كشورهاي غربي از حمله ايالات متحده، بريتانيا و فرانسه گزينهاي ندارند مگر اينكه گروههاي تندرو جهادي داخل سوريه را به نحوي كنترل كنند. به گفته كاكبرن تركيه احتمالا از اينكه مرزهاي خود را براي نيروهاي جهادي كه عازم سوريه ميشدند باز گذاشت، پشيمان باشد. اقدامي كه حالا موجب به حاشيه رانده شدن ائتلاف نيروهاي ميانهرو در سوريه شده است.
در پايان اين يادداشت آمده است: نتيجه اشتباهات محاسباتي ايالات متحده، انگليس و فرانسه در سوريه، اين شده كه حالا افغانستان دهه 1980 در حال تكرار است و وضعيتي به وجود آمده كه تبعات اسفناك آن در آينده بيشتر مشخص ميشود. جهاديها هرچه بيشتر پي ببرند كه در سوريه احتمال پيروزي ندارند، بيشتر به حمله به اهدافي كه در كشورهاي خود در دسترس است، فكر خواهند كرد.
انتهاي پيام/ص
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]