واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: سوريهرويترز: كشورهاي غربي به مخالفان گفته اند كه هدف ژنو2 بركناري اسد نيست
سيد محمد اسلامي - خبرگزاري رويترز خبر داده است كه دولت هاي غربي به مخالفان دولت دمشق گفته اند مذاكرات صلح سوريه الزاما به كناره گيري رئيس جمهوري سوريه منتهي نمي شود و اقليت علويان سوري همچنان جزو اصلي هر دولت انتقالي خواهند بود. به گزارش ايسنا، رويترز نوشت: «اين پيام به اعضاي ارشد ائتلاف ملي سوريه در نشست دوستان سوريه در لندن و هفته قبل ارسال شد.» رويترز ادامه داده است كه اين پيام در حالي اعلام شده كه فعاليت القاعده و ساير گروه هاي شبه نظامي در سوريه افزايش يافته و آن ها به انبارهاي تسليحاتي در نواحي مرزي سوريه با تركيه متعلق به گروه ميانه روي "ارتش آزاد سوريه" دست يافته اند. تغيير در اولويت هاي غرب به ويژه آمريكا و انگليس در از ميان برداشتن اسد و مقابله با شبه نظاميان باعث بروز اختلاف ميان قدرت هاي بين المللي حامي درگيري هاي 3 ساله اخير در سوريه شده است. بر خلاف مداخله آمريكا در ليبي در سال 2011 ميلادي، غرب مداخله نظامي در سوريه را رد كرده است و باعث شده تا شبه نظاميان مرتبط با القاعده به عنوان مخوف ترين نيروي شورشي در منطقه آشكار شوند و اين نگراني را براي واشنگتن و متحدانش به وجود آورند كه سوريه به مركز تروريسم جهاني بدل شده است. با وجود بروز اختلافات با واشنگتن، فعالان مخالف سوري اعلام كرده اند كه تركيه اجازه عبور و ارسال تجهيزات نظامي را از مرزهاي خود براي ائتلاف "جبهه اسلامي" داده است؛ گروهي كه هفته قبل به انبار تجهيزات ارتش آزاد مخالفان دولت در مرز باب الهوي حمله و آن را تصرف كرد.
يك ديپلمات غربي: ممكن است اسد رئيس جمهور بماند
مذاكرات صلح قرار است 22 ژانويه سال آتي ميلادي در سوئيس برگزار شود. ائتلاف ملي سوريه نيز توافق كرده به اين مذاكرات برود در حالي كه همچنان تاكيد دارد اسد بايد بركنار شود. اما يك ديپلمات حوزه خاورميانه اعلام كرده كه رهبران مخالفان سوري بايد در تاكتيك هاي خود خلاقانه تر عمل و توافق كنند كه در انجام تمهيدات براي دولت انتقالي حضور يابند. اين ديپلمات گفت: «اسد شايد به عنوان رئيس جمهوري باقي بماند يا نماند اما دستكم قدرتش ضعيف خواهد شد. اگر مخالفان اين چنين معاهده اي را نپذيرند غرب را از دست خواهند داد و تنها عربستان، ليبي و تركيه برايشان باقي مي ماند.»
11 هزار تبعه خارجي از 70 كشور جهان در سوريه
در همين حال مركز بين المللي مطالعات راديكاليستي لندن در گزارشي اعلام كرد از اواخر سال 2011 تا 10 دسامبر سال جاري حدود 3 هزار و 300 تا 11 هزار جنگجوي خارجي از 70 كشور جهان به سوريه رفتند تا در درگيري ها در اين كشور مشاركت كنند. در اين گزارش آمده است كه بيش از 80 درصد از اين افراد از كشورهاي عربي و اروپايي به سوريه رفته اند و ساير آن ها از جنوب شرق آسيا، آفريقا، آمريكاي شمالي، بالكان و جمهوري هاي جدا شده از اتحاد جماهير شوروي هستند.
براساس اطلاعات ارائه شده از سوي اين مركز، حدود 18 درصد از افراد مسلح خارجي در سوريه از اروپاي غربي هستند.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]