واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آمادگي نظام پزشكي براي مشاركت در تدوين پروتكل ملي مصرف منطقي خون
رئيس كل سازمان نظام پزشكي ايران از اعلام آمادگي اين سازمان براي مشاركت در تدوين پروتكل ملي مصرف منطقي خون خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر عليرضا زالي در مراسم روز پژوهش كه روز يكشنبه با محور "مديريت مصرف خون در بيمارستانها" برگزار شد، بر ضرورت طراحي فرآيندهاي پژوهشي انتقال خون مبتني بر شواهد تاكيد كرد و گفت: انتقال خون يك زنجيره به هم پيچيده است كه از دريافت خون تا مصرف بهينه آن را شامل ميشود.
وي افزود: هر بخشي از اين فرآيند با نقصان روبرو شود، به هم پيوستگي اين زنجيره به هم ميخورد. امروز نيازمند تدوين يك سياست ملي و تدوين يك گايدلاين منسجم در زمينه مصرف منطقي، بجا، صحيح و متناسب با موازين علمي انتقال خون هستيم.
رئيس كل سازمان نظام پزشكي ايران با بيان اينكه پيشبيني ميكنيم مصرف منطقي خون در مجموع مداخلات و اقدامات پزشكي در نرم جهاني حدود 10 درصد باشد، گفت: در حال حاضر به اين استاندارد جهاني نزديك نيستيم و مصرف منطقي خون در ايران عددي بالاتر از اين استانداردها را نشان ميدهد كه علت آن هم عدم وجود يك پروتكل ملي مشخص براي مصرف بهينه خون است.
زالي با اشاره به اينكه معاونت درمان وقت در سال 1383 پروتكلي تدوين كرد كه بخشي از آن به مصرف بهينه خون اشاره داشت، افزود: از آن زمان تاكنون هيچ اقدامي در اين خصوص انجام نشده است. سازمان نظام پزشكي آمادگي خود را براي تدوين پروتكل ملي مصرف خون اعلام ميكند و نظرات تخصصي انجمنهاي پزشكي را نيز دريافت خواهد كرد تا خود پزشكان نيز در تدوين اين پروتكل مشاركت داشته باشند.
رئيس كل سازمان نظام پزشكي ايران بر ضرورت نهادينهسازي ايده مصرف منطقي خون در كشور تاكيد كرد و گفت: بايد مصرف منطقي خون در همه خدمات پزشكان ديده شود و در برنامههاي بازآموزي بگنجد. زيرا فارغالتحصيلان پزشكي ما كمتر با مصرف خون و انديكاسيونهاي آن آشنا هستند.
وي همچنين با بيان اينكه بايد انتقال خون خودي نيز در كشور نهادينه شود، افزود: در واقع انتقال خون خودي به اين موضوع اشاره ميكند كه اگر عمل جراحي بيمار انتخابي است و در صورتي كه شرايط فيزيولوژيكي بدنش اجازه ميدهد، بتوان قبل از عمل خونش را ذخيره كرده و در حين عمل مورد استفاده قرار داد. ضرورت توجه به اين مسئله زماني پررنگ ميشود كه بدانيم كمبود فقر آهن و كم خوني در كشور ما به ويژه در ميان جوانان جدي است.
زالي ادامه داد: اگر فرد مبتلا به كم خوني، عمل جراحي انتخابي در پيش دارد و بتوانيم كم خونياش را قبل از انجام عمل اصلاح كنيم، شانس تسريع بهبود وي و ترميم زخمهايش بعد از عمل جراحي بسيار بالا ميرود.
رئيس كل سازمان نظام پزشكي ايران با اشاره به اينكه بايد در دراز مدت سياستهاي عمومي چون غنيسازي مواد غذايي با آهن را تدوين كرده و به اجرا دربياوريم، گفت: بايد با توجه به تبحر جامعه پزشكي، در انجام اعمال جراحي فرهنگ استفاده از مداخلات پزشكي كم تهاجمي را ترويج كنيم. ميتوان نوع خدمات انجام شده را به گونهاي مديريت كرد كه نياز به خون كمتر شود. بايد در راستاي تحقق اين امر فعال شدن كميتههاي انتقال خون بيمارستاني فعال شوند و از صورت كميتههاي ساده و تداركاتي خارج شده و مصرف بهينه خون و فرآوردههاي آن به صورت جدي در دستور كار قرار بگيرد.
كد خبر: 2195909
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۱۳:۰۵
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]