تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):روزه و حج آرام‏بخش دل‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802757919




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت مديريت مصرف خون در جامعه پزشكي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ضرورت مديريت مصرف خون در جامعه پزشكي
گروه سلامت: مديرعامل سازمان انتقال خون ايران در يادداشتي انتقادي نسبت به مديريت مصرف خود در ميان جامعه پزشكي كشورمان آورده است: مديريت مصرف خون با توجه به رايگان بودن اين كالاي گرانبها بايد مورد توجه قرار گيرد.


به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا) علي‌اكبر پورفتح اله، مديرعامل سازمان انتقال خون ايران در يادداشتي با انتقاد نسبت به نبود مديريت مصرف خون در ميان جامعه پزشكي كشورمان آورده است: خون بجا، منطقي و بهينه مصرف نمي‌شود؛ هزينه و فايده در تزريق هر واحد خون مورد توجه جامعه پزشكي قرار نمي‌گيرد كه با توجه به رايگان بودن اين كالاي گرانبها بايد بيش از اين مورد توجه مراكز درماني و بيمارستاني و پزشكان قرار گيرد.

بخش‌هايي از اين يادداشت در ادامه مي‌آيد:

اخيراً در گشت و گذار در دنياي مجازي به پوستري خطاب به جامعه پزشكي از يكي از سايت‌هاي معتبر بين‌المللي كه به فرهنگ سازي مصرف خون مي پردازد برخورد نمودم. پوستر، تصويري شماتيك از كشتي نوح بود و صف حيواناتي كه به صورت دو تا دوتا در حال سوار شدن به كشتي بودند و در حاشيه پوستر خطاب به پزشكان نوشته شده بود: «اين كشتي نوح بود كه به صورت «جفت» «جفت» سوار آن مي‌شدند شما با يك واحد خون هم مي‌توانيد جان بيمار را نجات دهيد و با واحد دوّم ممكن است منجر به غرق شدن كشتي شويد.»

در كشور ما چرخه انتقال خون بيمارستاني در وضعيت تأسف باري به سر مي‌برد. چند وقت پيش به يكي از دوستان كه از چهره‌هاي سرشناس و پرآوازه و علمي در رشته تخصصي ارتوپدي است، يكي از بستگان را كه دچار شكستگي استخوان ساق پا شده بود معرفي كردم و در پيگيري وضعيت بيمار متوجه شدم به هنگام ترخيص براي بازگشت سريع بيمار به وضعيت عادي، يك واحد خون به بيمار تجويز شد تا نقاهت و ضعف بعد از عمل را كمتر احساس كند.

به ياد دارم كه جناب آقاي دكتر علاء، بنيانگذار انتقال خون در ايران از خاطره عمل جراحي قفسه سينه همراه با عفونت كه سبب كاهش شديد هموگلوبين شده بود مي‌گفت كه بيمار با هموگلوبين6 به اطاق عمل رفته بود و وي از درخواست خون اجتناب كرده بود و خوشبختانه بعد از عمل، به خاطر رفع عفونت، هموگلوبين به سطح طبيعي باز‌گشته بود. اين دو واقعه نشانگر واقعيت تلخ در جامعه پزشكي ما است. مصرف خون مديريت نمي‌شود؛ خون بجا و منطقي و بهينه مصرف نمي‌شود؛ هزينه و فايده در تزريق هر واحد خون مورد توجه جامعه پزشكي قرار نمي گيرد. دراين حال ممكن است بجاي نجات بيمار منجر به غرق شدن بيمار شود.

يكي از جراحان حاذق كه شاگردان بسياري را تربيت كرده است صراحتاً بيان مي كرد كه اگر 5 واحد خون در كنار دستم آماده مصرف نباشد به اتاق عمل نمي روم، راستي تكليف تربيت دانشجويان پزشكي و جراحان در شرايط علمي امروز كه در دنيا موضوع پزشكي بدون انتقال خون مطرح مي‌گردد چيست؟ در كجاي برنامه آموزشي جامعه پزشكي آموزش و روزآمد نمودن دانش انتقال خون بيمارستاني گنجانده شده است در حالي كه جراحان حاذق ما فرصت بازنگري و آموزش مداوم را ندارند، چگونه مي‌توان ذهن جراح حاذقي را كه دو تا سه دهه قبل تربيت شده و خون را به عنوان ابزاري جهت خطا در حين عمل و پاره شدن رگ بيمار ديده است به پزشكي بدون انتقال خون و يا انتقال خون خودي جلب نمود.

مديريت مصرف خون با توجه به رايگان بودن اين كالاي گرانبها از مسائلي است كه بايد مورد توجه مراكز درماني و بيمارستاني و پزشكان بزرگوار و زحمتكش كشور قرار گيرد و با تشكيل سرويسها و دپارتمان‌هاي طب انتقال خون در زمينه مصرف منطقي و بجاي خون، پزشكي بدون انتقال خون و گسترش انتقال خون خودي كه حاصل آن افزايش ضريب امنيت خون و كاهش مشكلات و تبعات ناشي از عوارض انتقال خون است، تلاش شود.

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن