واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: خسرو سينايي: فيلم جديد من مستند تخيلــــي است!
خسرو سينايي فيلمساز مؤلف سينماي ايران به تازگي ساخت فيلمي را به پايان رسانده كه به گفته وي ژانرش مستند تخيلي است!
به گزارش خبرگزاري برنا ، خسرو سينايي كه براي ديدار با مسئولان جشنواره بين المللي سينماحقيقت و تماشاي مستند «ماروسيا» در سينما فلسطين حضور پيدا كرده بود، در گفتگويي اظهار داشت: از نظر من فيلم ها به دو دسته تقسيم مي شوند؛ يا خوب هستند يا بد. هر داستاني مي تواند متكي بر يك ماجراي واقعي باشد.
فقط نوع پرداخت آن ممكن است متفاوت باشد. اگر فيلمساز فقط مجري باشد و كارهاي سفارشي بسازد كه هيچ، اما اگر اجراكار باشد بايد تصميم درستي درباره نوع و قالب، به نسبت سوژه و محتوا بگيرد. بايد بفهمد سوژه اش را بهتر است در قالب مستند بسازد يا داستاني. بسياري از فيلم هاي من به عنوان مستند معروف است اما من آن تعريف را قبول ندارم و فكر مي كنم فيلم هايم «مستقل»هستند.
وي افزود: به تازگي ساخت فيلمي را تمام كردم كه ژانر آن را «مستند تخيلي» مي دانم. اسمي كه خودم برايش انتخاب كردم و اميدوارم عنوانش در سينما جا بيفتد. فيلمي است تخيلي بر اساس منابع و تصاويري كاملا مستند. هدفم از اين توضيحات اين است كه بگويم من خودم را محدود به عنوان ژانرها نمي كنم. معمولا اصطلاح «ساينس فيكشن» (علمي تخيلي) بيشتر در سينما شنيده مي شود، اما من نوع فيلمم را «داكيو فيكشن» (مستند تخيلي) مي دانم. ما هم مي توانيم اصطلاح ايجاد كنيم!
سينايي تصريح كرد: در دهه بيست «گريرسون» عنوان «مستند» را به اين نوع فيلم ها داد و حالا ما واژه «مستند تخيلي» را. تخيل نه فقط در سينما بلكه در هر هنري نقشي اساسي دارد. به نظر من اگر سينماي مستند چه در ساختار و چه در پرداخت موضوع تخيل را كنار بگذارد، تبديل به پايين ترين سطح از سينماي مستند مي شود. من سه سال پيش فيلمي ساختم به اسم «راويان تاريخ» راجع به تاريخ سكه و اسكناس. قبل از آن هم فيلم «گواهان تاريخ» را درباره موزه جواهرات ايران ساختم. هر دوي اينها را مي توانستم گزارشي بسازم، ولي زيربناي ساخت هر كدام از اينها حداقل 10 جزوه بزرگ بود. من از اين جزوه ها خيلي آموختم و همين آموختن يكي از دلايل علاقه مندي من به سينماي مستند است. اين تحقيقات شناخت من را از موضوع بيشتر كرد.
وي افزود: من به طور جدي در مورد اين نوع تقسيم بندي ها در سينما مقاومت مي كنم؛ در نهايت اين سينماي مستند است كه به فيلمساز مي آموزد كه چگونه فضا و آدم ها را واقعي ببيند. براي همين فيلم هاي داستاني من هم واقعي است. يكي از اولين فيلم هاي من كه خودم آن را فيلمبرداري و مونتاژ كرد «شرح حال» بود. يك فيلم تجربي كه بعد از چهل و چند سال كه بعضي ها آن را مي بينند مي گويند اين كه «ويدئو آرت» است. در حالي كه آن سالها ويدئو آرت هنوز وجود نداشت.
هفتمين دوره جشنواره بين المللي سينماحقيقت با شعار «حقيقت بهترين راهنماست»، تا روز 26 آذرماه 1392 در سينما فلسطين و سينما سپيده شهر تهران برپا خواهد بود.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]