واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: سوء تفاهم" علت70درصد اختلاف درون خانوادگي/ماهواره،عامل روابط فرازناشويي
رييس انجمن مددكاران اجتماعي با اشاره به اينكه آمار سازمانهاي ثبت احوال و ثبت اسناد در مورد ميزان ازدواج در كشور مشابه نيست، اظهار كرد: در سازمان ثبت اسناد آمار ازدواج در سال 91 نسبت به 90 رشد 9.5- درصدي داشته، در حالي كه آمار ازدواج بر اساس آمارهاي سازمان ثبت احوال كه مرجع رسمي ازدواج و طلاق در كشور است، طي يك سال مشابه رشد 5.2- درصدي را نشان ميدهد.
سيد حسن موسوي چلك در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه تركيب سني جمعيت در كشور به گونهاي است كه بايد شاهد افزايش آمار ازدواج باشيم، گفت: متاسفانه عليرغم شرايط مطلوب تركيب سني، شاهد بالا رفتن سن ازدواج در كشور هستيم. بر اساس آمار اعلام شده ميانگين سن ازدواج در مردان به 27 و در بين زنان به 24 سال رسيده است كه نشان دهنده بالا رفتن سن ازدواج در كشور است.
وي افزود: معمولا اين ميزان در كلانشهرهايي مثل تهران نسبت به ساير شهرهاي كشور بيشتر است.
افزايش آمار زنان سرپرست خانوار
"ماهواره" عامل ايجاد روابط فرا زناشويي در ميان خانوادهها
رئيس انجمن مددكاران اجتماعي در مورد ميزان آمار «طلاق» در كشور نيز خاطر نشان كرد: ميزان آمار طلاق در كشور تحت تاثير شرايط كلي جامعه قرار دارد؛ هرچند اين پديده في نفسه آسيب اجتماعي نيست چون فعلي حلال بوده، اما معتقديم كه آثار مطلوبي براي جامعه به همراه ندارد و بايد توجه ويژهاي به آن شود.
موسوي چلك با اشاره به اينكه طي ساليان گذشته ساختار جمعيتي كشور به گونهاي بود كه 70 درصد جمعيت در روستاها و 30 درصد در شهرها وجود داشت گفت: در سرشماري سال 90 اين ميزان به صورت معكوس جلوهگر شده و ساختار جمعيتي به گونهاي تغيير يافته كه 29 درصد جمعيت كشور را جمعيت روستايي و 71 درصد جمعيت كشور را جمعيت شهري تشكيل ميدهد.
رئيس انجمن مددكاران اجتماعي با تاكيد بر اينكه عموم مسائل اجتماعي در نقاط شهري رخ ميدهد، عنوان كرد: علاوه بر ظرفيت نقاط شهري براي پيدايش مسائل اجتماعي بخش ديگري از مسائل اجتماعي به درون خانوادهها مربوط ميشود و ناشي از تضعيف روابط خانوادگي است چرا كه در كشور ما آموزشهاي لازم در ارتباط با روانشناسي جنس مخالف و مهارت همسريابي ارائه نميشود.
موسوي چلك با بيان اينكه 70 درصد اختلافات موجود در درون خانوادهها به دليل سوء تفاهمات است گفت: تاثير طلاق بر روي زنان سرپرست خانوار بيشتر از ساير گروههاي اجتماعي است و بنا بر آمار مركز آمار ايران در سال 75، يك ميليون و 200 هزار زن سرپرست خانوار در سال 85، يك ميليون و 664 هزار زن سرپرست خانوار و در سال 90 دو ميليون و 550 هزار زن سرپرست خانوار وجود داشته است كه ناشي از افزايش آمار طلاق در كشور است.
رئيس انجمن مددكاران اجتماعي افزود: "ماهواره" عامل ايجاد روابط فرا زناشويي در ميان خانوادههاست. مطمئنا عوارض و پيامدهاي طلاق بر روي فرزندان بسيار بيشتر از ساير افراد خانواده است.
زماني ميتوانيم آسيبهاي اجتماعي در ايران را كنترل كنيم كه شفاف و صادق باشيم
وي با بيان اينكه ما در ايفاي نقشهاي ديگر در كشور دچار چالش هستيم، عنوان كرد: در عمل نتوانستهايم در جلوگيري از روند افزايش طلاق در كشور موفق باشيم و مطمئنا با آموزشهاي مقطعي نميتوانيم از رخ دادن پديده طلاق جلوگيري كنيم.
موسوي چلك ادامه داد: مدارس بخش اساسي براي ارائه آموزشهاي لازم در كشور است و ميتواند به عنوان محوريترين مكان براي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي تلقي شود، چرا كه آموزش و پرورش در كنار مسجد يكي از مهمترين نهادهاي آموزش اجتماعي است.
رئيس انجمن مددكاران اجتماعي با بيان اينكه آموزش و پرورش بيشترين نقش در ايجاد سواد اجتماعي و پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي را بر عهده دارد تاكيد كرد: نبايد نگاه امنيتي، بر مسائل دروني آموزش و پرورش اثرگذار باشد.
موسوي چلك با اشاره به اينكه آموزشهاي لازم براي كاهش پديده طلاق در كشور به صورت مستقيم انجام نميشود، گفت: بايد رسانهها و تشكلهاي غير دولتي در اين زمينه به صورت جدي ورود پيدا كنند و نبايد نگاه تك بعدي در اين مسئله وجود داشته باشد بنابراين زماني ميتوانيم آسيبهاي اجتماعي را در ايران كنترل كنيم كه شفاف و صادق باشيم.
منبع:خبرگزاري ايسنا/كد خبر// 92092014321
چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۲
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]