واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد مطرح كردعملكرد 3.8 هكتاري برنج بازارپسند كهگيلويه و بويراحمد در هكتار
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: در حالي كه ارقام اصلاح شده بيش از 6 تن در هكتار عملكرد دارند ولي ارقام بازارپسند توليد شده در استان ما 3.8 تن در هكتار عملكرد دارند كه رقمي بسيار پايين است.
به گزارش خبرگزاري فارس از ياسوج، سيد يعقوب موسوي شامگاه شنبه در نشست تنظيم بازار و بعد از گزارش رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت كهگيلويه و بويراحمد مبني بر كمبود حدود 13 هزار تن برنج در اين استان اظهار كرد: سياست جهاد كشاورزي خودكفايي در همه محصولات نيست زيرا در برخي مواقع اين كار هيچ صرفه اقتصادي ندارد.
وي افزود: در سال زراعي 92 بيشترين سطح زير كشت برنج را در كهگيلويه و بويراحمد داشتيم و ميزان فعلي 22 هزار تن، با افزايش سطح زير كشت در برنامه كاري اين سازمان نيست.
* هنديها با روش كشت مستقيم برنج، 80 درصد هزينههاي توليد را كاهش دادند
وي گفت: عملا در اين استان امكان افزايش سطح زير كشت برنج وجود ندارد ولي در موضوع افزايش راندمان توليد در هكتار اقدامات لازم بهنژادي و بهزراعي انجام ميشود.
متولي بخش كشاورزي در كهگيلويه و بويراحمد، تفاوت قيمت برنجهاي هندي را با برنجهاي توليد داخل در شيوه كشت آنها دانست و عنوان كرد: در كشت برنجهاي هندي از روش كشت مستقيم بدون نشاكاري استفاده ميكنند ك هدر اين شيوه كشت 80 درصد هزينهها كه مربوط به دستمزد كارگران است حذف ميشوند و قيمت تمام شده برنج بسيار پايين ميآيد.
موسوي افزود: در استان كهگيلويه و بويراحمد به لحاظ سطوح خرد زير كشت برنج، امكان استفاده از سيستم مكانيزه و كشت مستقيم برنج وجود ندارد.
وي با بيان اينكه كشت برنج نياز به آب فراواني دارد، ابراز داشت: در شرايطي كه برخي كشتهاي رقيب برنج از جمله ذرت و هندوانه داراي مزيتهاي نسبي، درآمد بيشتر و مصرف آب كمتر هستند، به طور كلي عقلاني نيست كه كشاورزان را ترغيب به كشت برنج كنيم.
دانههاي برنج توليدي كهگيلويه و بويراحمد در آسيابهاي آماتور شكسته ميشوند
وي، سطح فعلي زير كشت برنج را حدود هفت هزار هكتار اعلام و تصريح كرد: برنج توليدي اين استان كيفيت بسيار خوبي دارد ولي متاسفانه به علت عدم وجود خشككن در «مكينههاي» سنتي اين استان، دانههاي برنج توليدي در آسياب شكسته ميشوند كه اين موضوع، بازارپسندي اين محصول را پايين ميآورد.
موسوي، ارقام بازارپسند فعلي در اين استان را داراي عملكرد پاييني دانست و گفت: در حالي كه ارقام اصلاح شده بيش از 6 تن در هكتار عملكرد دارند ولي ارقام بازارپسند توليد شده در كهگيلويه و بويراحمد 3.8 تن در هكتار عملكرد دارند كه بسيار پايينتر است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد با تأكيد بر اينكه كمبود توليد برنج در اين استان به نسبت مصرف آن، بايد از طريق بهبود عملكرد ارقام كشت شده جبران شود، افزود: نبايد بيش از اين در توليد برنج سرمايهگذاري كرد.
وي اين استان را داراي منابع كم آبي در بخش كشاورزي دانست و خاطرنشان كرد: برنج يكي از پرمصرفترين محصولات در خصوص آب است كه كشت آن بيش از سطح فعلي مقرون به صرفه نيست.
موسوي اضافه كرد: كشاورزان كشتهاي كم مصرف و كم دردسري چون هندوانه و صيفيجات و ذرت را كه فصل كاشت آنها همزمان با برنج بوده را ترجيح ميدهند.
انتهاي پيام/2571/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]