تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843441215




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حاشـــيه و متــن تسويه حساب سياسي با نخبگان علمي


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: حاشـــيه و متــن تسويه حساب سياسي با نخبگان علمي
رضا محمدي

«توسعه علمي» برآيند جامعه‌اي عقلگرا و نخبگاني نقاد است. مادام كه با نگاهي حزبي و محفلي به مباحث علمي- آكادميك نظر كنيم و نخبگان دانشگاهي را مهره‌هاي شطرنج سياست بخوانيم، علم را به محاق برده‌ايم و عالمان را محصور ساخته‌ايم؛ اتفاقي كه سال‌هاي گذشته مصداق‌هاي بسيار يافت و بسياري از اصحاب دانشگاه را از ‌كرسي تدريس و تعليم محروم ساخت.
بعد از انتخابات 24 خرداد، مشروعيت اين افكار و رفتارها برافتاد اما هنوز رسوباتي از اين نگرش‌هاي حذفي نسبت به نخبگان و استادان دانشگاهي به چشم مي‌خورد.
انتظار مي‌رفت اين جريانات با تأمل در نتيجه انتخابات به بازنگري در رفتارهاي حذفي خويش بويژه با اصحاب انديشه و دانش بپردازند اما متأسفانه شواهد حاكي از آن است كه بازيگران سياست را سوداي دگر در سر افتاده است. ظرف روزهاي اخير چند رشته حركت تخريبي بويژه عليه نخبگان همراه دولت جديد به راه افتاد. فصل مشترك اين هجمه‌ها يك ادعاي آشنا و در عين حال عجيب است مبني بر اين كه «انديشوران حامي دولت روحاني به دنبال ترويج و تثبيت غربگرايي در ايران هستند.» اين مهم‌ترين فقره از ادعاي كساني بود كه به مدت هشت سال دانشگاه را پايگاه قدرت سياسي خويش قرار دادند و كرسي‌ها و فرصت‌هاي علمي را سخاوتمندانه ميان خويشان حزبي‌شان بذل و بخشش كردند. از جمله چهره هاي دانشگاهي كه به تازگي در كانون بداخلاقي برخي محافل شبه‌حزبي قرار گرفته، مي‌توان به استاد سرشناس دانشگاه شهيد بهشتي- محمود سريع‌القلم- اشاره كرد. محافل مذكور صرفاً به جرم همراهي اين استاد علم سياست با منتخب مردم به صورت بي محابا دست تحريف در سخنان او مي‌برند و با ذهني توطئه‌انديش، سخنراني‌ها و جلسات بحث او را به چالش مي‌كشند.
البته براي همه نخبگان دانشگاهي كه دانش خويش را صرف تحقق آرمان‌هاي دولت برگزيده 24 خرداد كرده‌اند، اين كارشكني‌ها امري غريب نيست. افرادي نظير مسعود نيلي يا محمود سريع‌القلم از زمره چهره‌هايي هستند كه جامعه علمي هشت سال به واسطه نگاه‌هاي تنگ‌نظرانه از كرسي تدريس آنها محروم ماندند. طنز تلخ اين ماجرا اين است كه محافل مذكور سخنراني استاد علم سياست در «تبيين انديشه‌هاي امام موسي صدر» را برنتافته و با لطايف الحيل اين نشست علمي را زير سؤال برده‌اند.
مادام كه قصد كنيم مشق علم را با عينك سياست بخوانيم و بداخلاقي رسانه‌اي را ضميمه‌اش كنيم، ديگر دور از انتظار نخواهد بود كه سخنراني علمي را «بيانيه سياسي» ببينيم. راهبردهاي علمي را «راهكارهاي توسعه سكولاريسم» بخوانيم. نخبه علمي را «استراتژيست سياسي» معرفي كنيم. آسيب‌شناسي اجتماعي را «خودباختگي هويتي» تفسير كنيم. مقاله علمي را «مرامنامه حزبي» جلوه ‌دهيم. توجه دادن به عقلانيت را «وادادگي فرهنگي» تعبير ‌كنيم. تأكيد بر توسعه و پيشرفت علمي را «غربگرايي و غير‌پسندي» معنا ‌كنيم. اعتماد به متخصصان را «بي‌توجهي به عامه» ترجمه كنيم. علم‌گرايي را «دلدادگي به آرمانشهر تمدن غربي» برداشت كنيم. حافظه تاريخي ما خالي از اين برخورد‌هاي سياسي و بي‌اخلاقي‌ها با چهره‌هاي دانشگاهي نيست. برخوردي كه بسياري از نخبگان‌ اين سرزمين را طي 8 سال گذشته حاشيه‌نشين و خانه‌نشين كرد. رويكردي كه حتي خلاف مرام و رسم كرسي‌هاي آزادانديشي است.

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن