تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860355428
![نمایش مجدد: مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران:مديريت گردشگري در ايران سياسي شده است refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران:مديريت گردشگري در ايران سياسي شده است
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران:مديريت گردشگري در ايران سياسي شده است
مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران گفت: تا به حال از مديران متخصص در بخش گردشگري استفاده نشده است و معمولا از اين جايگاه به عنوان يك پست سياسي استفاده ميشود.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/04/10/13920410000249_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاري فارس از سنندج، امروزه صنعت گردشگري به عنوان بزرگترين پديده اجتماعي و تاثيرگذار بر ديپلماسي عمومي و مهمترين استراتژي برخي از كشورها تعريف شده است و اين درحالي است كه كشور ايران با داشتن جاذبههاي گردشگري فراوان در اين حوزه از جايگاه بسيار پائين برخودار بوده و هر ساله سهم اندكي از درآمدهاي اين صنعت را به خود اختصاص ميدهد.
به منظور اطلاع در مورد چالشها، مشكلات و راهكارهاي توسعه صنعت گردشگري با غلامحيدر ابراهيم بايسلامي مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران گفتوگويي انجام دادهايم كه در ادامه ميخوانيد:
فارس: آقاي بايسلامي براي آغاز اين گفتوگو توضيح مختصري در خصوص انجمن بفرماييد.
انجمن علمي گردشگري ايران متشكل از اساتيد و دانشجويان مرتبط با رشته گردشگري است كه در اين بخش فعاليت دارند و در حال حاضر بيش از 700 نفر از سراسر كشور شامل فارغالتحصيلان دانشگاهها، كارشناسان ارشد به عنوان اعضاي پيوسته و دانشجويان كارشناسي ارشد و دانشجويان گردشگري به عنوان اعضاي وابسته در اين انجمن عضويت دارند.
فارس: كاركردهاي گردشگري چيست و اين مهم چگونه ميتواند به كشور كمك كند؟
كاركردهاي گردشگري مشخص است معرفي فرهنگ و تمدن يك كشور از طريق توسعه گردشگري امكانپذير است به گونهاي كه بسياري از آداب و سنن، تاريخ، تمدن و فرهنگ يك كشور از طريق همين صنعت جهاني معرفي ميشود.
گردشگري موجب هويت فرهنگي هر كشوري ميشود، چراكه توسعه اين صنعت فرهنگ و آداب كشور و يا استان را به ساير كشورها و استانها ميشناساند.
صنعت گردشگري بر حوزههاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي از جمله مبادلات خارجي، درآمدها، اشتغال، قيمتها، توزيع درآمدها، مهاجرت، تقسيم كار، آداب و رسوم و هنرها نيز تاثير ميگذارد.
از نظر اقتصادي گردشگري يكي از صنعتهاي درآمدزا و اشتغالزا بوده و اگر بخواهيم در راستاي فقرزدايي در هر منطقهاي گام اساسي برداريم بدون شك توسعه گردشگري با توجه به بسترهاي موجود در آن ميتواند بهترين نتيجه را داشته باشد.
گردشگري جزو معدود رشتههايي است كه هم براي فقرا و هم براي اغنيا درآمدزا بوده و ميتواند شكوفايي و پيشرفت را براي جامعه به دنبال داشته باشد.
فارس: ايران در بحث گردشگري در دنيا چه جايگاهي دارد؟
متاسفانه ايران جايگاه خاصي در بحث گردشگري ندارد به گونهاي كه در زمينه گردشگري نسبت به ساير كشورها از جايگاه ضعيفي برخوردار است.
با وجود ضعف در اين حوزه متاسفانه برنامه خاصي نيز در حوزه توسعه و تقويت گردشگري در كشور نداريم. دولتها در ايران ماقبل برنامهريزي هستند، يعني زمينه گردشگري در آن حدي كه گردشگري را درك و براي آن وقت بگذارند و سياستگذاري كنند ندارند و معمولا دولتمردان در اين حوزه اصلا اطلاعات كافي و جامعي ندارند.
فارس: سهم ايران از صنعت گردشگري در دنيا به چه ميزاني است؟
اين صنعت عليرغم اينكه در مورد اهميت و جايگاه آن بسيار صحبت ميشود متاسفانه در ايران ناشناخته است و در كل بايد گفت: در نگاه ظاهري راهانداختن تجارت و فروش كالايي به نام گردشگري ساده اما در باطن كار آساني نبوده و تحقق آن نيازمند زيرساختهاي زيادي است.
ميزان درآمد صنعت گردشگري در سال 2012 بيش از يكهزار ميليارد دلار بود، كه سهم كشور ايران با وجود ظرفيتها و بسترهاي گردشگري تنها چند دهم درصد از اين ميزان بوده است.
فارس: آيا دولت ميتواند در توسعه صنعت گردشگري مثمرثمر باشد؟
بله. نقش دولت و بها دادن دولت به اين صنعت يكي از مهمترين مولفههاي توسعه صنعت گردشگري در هر كشوري بوده، ولي با همه اين مسائل در اولويت دولتهاي ما در ايران گردشگري جايگاه بالايي ندارد.
فارس: علت ناديده گرفتن و يا پائين بودن جايگاه گردشگري در دولتها چيست؟
با توجه به اينكه ما كشوري نفتخيز و معمولا متكي به درآمدهاي نفتي هستيم صنعت گردشگري و ساير مباحثي كه در كشورهاي ديگر به آن پرداخته ميشود و مردم از قبل آنها سود ميبرند در ايران مورد توجه قرار نميگيرد.
ما براي ديدگاه درآمدزايي، عدالتگستري و پايداري نياز زيادي به گسترش صنعت گردشگري داريم، چرا كه تحقق اين مهم موجب ميشود هم از نظر معرفت اجتماعي و هويت فرهنگي گسترش پيدا كرده و از نظر اقتصادي نيز بتوانيم از صنعت خوب و ارزآور جهان بهرهمند شويم.
فارس: آيا اين موضوع به اين معني است كه هيچكدام از دولتها در اين زمينه ورود پيدا نكردهاند؟
نه. نميتوانيم بگويم كه دولتها اصلا در اين حوزه ورود پيدا نكردهاند. ولي بدون شك ميتوان ادعا كرد كه هيچكدام از دولتها در ايران اسلامي بحث صنعت گردشگري را در اولويت قرار نداده و اين مهم با وجود اهميتي كه دارد جزو دستور كار آنها نبوده است.
چرا كه هر دولتي براساس اولويتبندي برنامهها حركت ميكند و اگر دولتها به بحث گردشگري اهميت ميداند حداقل از مديران متخصص و آشنا به فن در اين جايگاه در بدنه گردشگري استفاده ميكردند.
از اول پيروزي انقلاب تاكنون معمولا به عنوان يك پست سياسي از گردشگري استفاده شد و همين امر ضربههاي مهلكي به صنعت گردشگري وارد كرده است.
فارس: راهكار رفع اين مشكل و تقويت حوزه گردشگري را در چه ميبينيد؟
راه تقويت اين صنعت در كشور اين است كه بايد درك كنيم گردشگري يك حوزه دانشمحور و تخصص محور است و هر كس كه به دلايل مختلف از جايي بيكار ميشود، نبايد به عنوان مدير گردشگري گذاشته شود.
در كشور بايد گردشگري را به متخصصين فن واگذار كرد و باور كنيم كه چون مبتني بر علوم انساني و مبتني بر زيرساختها و به عنوان ديپلماسي فرهنگي هر كشوري است كار بسيار پراهميتي است.
استفاده از نظرات و راهكارهاي دانشمندان و متخصصين امر در زمينه سياستگذاريها و اولويتبنديهاي و همچنين بيان اهميت صنعت گردشگري از زبان بزرگان كشور نقش مهمي در تقويت اين صنعت در ايران خواهد داشت.
هماهنگ بودن دستگاهها و نهادهاي ذيربط و متولي حوزه گردشگري و حركت براساس سياستهاي تعريف شده و اولويتبندي كردن كارها از مثال مهمي است كه ميتواند بستر توسعه صنعت گردشگري را در كشور فراهم كند.
لازمه توسعه اين صنعت در كشور را در چه ميبيند؟
مهمترين نياز براي توسعه و جذب گردشگران توجه به زيرساختهاست، بايد در كشور زمينه را به گونهاي فراهم سازيم كه بتوانيم براي سرمايهداران و گردشگر در بحث زيرساختها شامل، هتلها، خطوط هوايي، رستورانها، تجهيز و غنيكردن جاذبههاي طبيعي، فرهنگي و اجتماعي مشوق ايجاد كنيم.
فارس: وضعيت و جايگاه گردشگري در كردستان با توجه به جاذبههاي گردشگري در اين استان را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
البته نبايد از اين نكته غافل شويم كه بسياري از ظرفيتهاي گردشگري موجود در استان كردستان جاذبه نبوده بلكه منابعي است كه بايد روي آنها سرمايهگذاري شود.
بايد با برنامهريزيهاي درست و كارشناسانه اين منابع را به ظرفيتهايي براي توسعه گردشگري تبديل كرد، چراكه استفاده از اين منابع در وضعيت كنوني موجب از بين رفتن آنها در مدت زمان كوتاهي ميشود.
معتقدم از ظرفيتهاي استان به خوبي استفاده نشده است و بهرهگيري بهينه از اين ظرفيتها نيازمند داشتن سند كامل از نهادها و سازمانهاي است كه به صورت مستقيم با گردشگري مرتبط بوده و به گردشگران خدمت ميكنند.
وجود زيرساختهاي مناسب به ويژه فرودگاه بينالمللي به منظور جذب نخبگان و سرمايهگذاران به سمت استان از مهمترين نيازهاي توسعه گردشگري در استان است.
فارس: در بحث جذب سرمايهگذاران خارجي در حوزه گردشگري در كشور آيا محدوديت خاصي داريم؟
عليالظاهر طبق قانون سرمايهگذاري خارجي، سرمايهگذاران خارجي در حوزه گردشگري هم مثل حوزه صنعت و معدن ميتوانند ورود پيدا كنند.
اما در عمل به دليل محدوديتهاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي چنين امري در ايران اتفاق نيفتاده و تجربه موفقي در اين زمينه نداريم در غير اين صورت كيش ميتوانست قطب بزرگي در مقابل امارات باشد.
چرا كه در كيش، قشم و شمال ايران جاذبههاي گردشگري زيادي داريم كه ميتواند مردم را از سراسر دنيا به سمت خود جذب كند.
---------------------------
گفتوگو از شيرين مرادي
---------------------------
انتهاي پيام/79002/ر40
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران عنوان كردسهم اندك ايران از درآمدهاي بخش گردشگري
مديرعامل انجمن علمي گردشگري ايران عنوان كردسهم اندك ايران از درآمدهاي بخش گردشگري مديرعامل انجمن گردشگري ايران با بيان اينكه صنعت گردشگري در سال 2012 بيش از يكهزار ميليارد دلار درآمد داشته است گفت سهم ايران از اين درآمد كمتر از چند دهم درصد بوده است به گزارش خبرگزاري فارس درمركز گردشگري علمي-فرهنگي دانشجويان ايران منتشركرد؛ فراخوان مقاله نويسي دهمين همايش ملي - پژوهشي خليج فارس
مركز گردشگري علمي-فرهنگي دانشجويان ايران منتشركرد فراخوان مقاله نويسي دهمين همايش ملي - پژوهشي خليج فارس دهمين همايش ملي علمي-پژوهشي خليج فارس همزمان با روز ملي خليج فارس و با هدف گراميداشت نام و شناخت مزيتهاي راهبردي و فرهنگي خليج فارس برگزار ميشود اعلام فراخوان مقاله دهمين همركز گردشگري علمي-فرهنگي دانشجويان ايران برگزار ميكند؛ اعلام فراخوان مقاله دهمين همايش ملي علمي- پژوهشي خليج
مركز گردشگري علمي-فرهنگي دانشجويان ايران برگزار ميكند اعلام فراخوان مقاله دهمين همايش ملي علمي- پژوهشي خليج فارس همايش ملي علمي- پژوهشي خليج فارس در دهمين دوره برگزاري خود به بررسي مسائل فرهنگي اجتماعي تاريخي و باستانشناسي جغرافيايي و محيط زيست فرهنگ هنر و معماري خليج فاردبير انجمن علمي پاركها و مراكز رشد علم و فناوري ايران: ارتباط دانشگران، فناوران و صنعتگران از اولويتهاي كاري
دبير انجمن علمي پاركها و مراكز رشد علم و فناوري ايران ارتباط دانشگران فناوران و صنعتگران از اولويتهاي كاري انجمن است دبير انجمن علمي پاركها و مراكز رشد علم و فناوري ايران از انجمنهاي علمي به عنوان ياريدهنده ساختارهاي پزوهشي و فناوري كشور ياد كرد و افزود ارتباط دادن فناوراآيا گردشگري تايلند آسيب ديده است؟/ايراني ها هنوز هم تايلند مي روند
آيا گردشگري تايلند آسيب ديده است ايراني ها هنوز هم تايلند مي روند تايلند روزهاي پرتنشي را ميگذراند اما ظاهرا گردشگرياش هنوز آسيبي از اين تنشها نديده است تصوير مثبت گردشگري تايلند در جهان به همراه تلاشهاي رسانهاي براي ماندگاري اين تصوير برگ برنده تايلند است اما هنوز روشنرئيس انجمن علمي مامايي ايران در گفتوگو با فارس هشدار دادمادران باردار تاري ديد و افزايش ناگهاني وزن را جدي بگ
رئيس انجمن علمي مامايي ايران در گفتوگو با فارس هشدار دادمادران باردار تاري ديد و افزايش ناگهاني وزن را جدي بگيرند رئيس انجمن علمي مامايي ايران مي گويد فشارخون بالا در دوران بارداري معمولاً خونرساني به جنين را مختل ميكند و مادران علائمي مانند تاري ديد افزايش ناگهاني وزن و دردسامانه ثبت آمار گردشگران سلامت ایجاد میشود | سفر و گردشگری در ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۲ ۹ ۱۹ – رییس کل سازمان نظام پزشکی از اقدامات انجام شده جهت راهاندازی سامانه ثبت توریست درمانی در کشور با همکاری وزارت بهداشت خبر داد به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر علیرضا زالی در مراسم افتتاح کلینیک فوق تخصصی بیمارستانکوفته تبریزی | سفر و گردشگری در ایران
یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه میشود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده میشود و بهطور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دستههاودبير انجمن ارگانيك ايران:80 هزار هكتار از اراضي كشور زير كشت مديريت توليد محصول ارگانيك قرار دارد
دبير انجمن ارگانيك ايران 80 هزار هكتار از اراضي كشور زير كشت مديريت توليد محصول ارگانيك قرار دارد دبير انجمن ارگانيك ايران گفت در حال حاضر 80 هزار هكتار از اراضي كشور تحت كشت مديريت توليد محصول ارگانيك قرار دارد به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين مهدي مهديپور ظهر امروز در كارگاهمعافیت مالیاتی تأسیسات گردشگری 100 درصد شود | سفر و گردشگری در ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۲ ۹ ۲۵ – نمایندگان اصناف گردشگری در نشست هماندیشی با معاون گردشگری درخواستهای خود را برای بهبود وضعیت و نرخ خدمات و تأسیسات گردشگری بیمه و حقوق راهنمایان تور مطرح کردند در این جلسه که با حضور مرتضی رحمانیموحد – معاون گردشگری – برگزار شد نمایهفت چشمه | سفر و گردشگری در ایران
هفت چشمه شهمیرزاد و سرچشمه شهمیرزاد دو تا از چشمه های شهر شهمیرزاد است که با فاصله کمی از یکدیگر واقع شده اند سرچشمه یا شیخ چشمه سر در پای کوه شیرقلعه شهمیرزاد واقع شده است و آب از دل کوه بیرون می آید و کمی پایین تر هفت چشمه قرار دارد که از دل زمین آب بیرون می آید پیوستن آب این دتوسعه و تقويت صنعت گردشگري فلات مركزي ايران
توسعه و تقويت صنعت گردشگري فلات مركزي ايران اصفهان ـ خبرنگار اطلاعات آييننامهاي براي تعيين وظيفه هر بخش و دستگاه در حوزه صنعت گردشگري در استانها بايد تدوين شود و اتاقهاي بازرگاني به عنوان پارلمان بخش خصوصي ميتوانند در تدوين اين آييننامه نقش مؤثري داشته باشند خسرو كسائيانکوفته مخصوص همدان | سفر و گردشگری در ایران
این کوفته رو در همدان برای سیزده بدر میپزند طرز تهیه اش مثل کوفته تبریزیه فقط گوشت گوسفند را باید میکس کرد نخود داره ولی بدون سبزی مواد لازم گوشت گوسفند یک کیلو لپه ۲۵۰ گرم پیاز ۱عدد بزرگ بای داخل کوفته و کمی سرخ کرده برای سس کوفته نخود نیم کیلو تخم مرغ یک دونه برنج نصف لیوان-
گوناگون
پربازدیدترینها