واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدمشكلات بخش صنعت و اقدامهاي سازمان صنعت براي رفع موانع موجود
صنعت كرمانشاه اين روزها نيازمند توجه جدي مسئولان است و سازمان متولي اين امر در استان براي رفع مشكلات موجود اقدامهايي را انجام داده تا با صيانت از واحدهاي فعال كنوني، رونق اقتصادي واحدهاي توليدي و صنعتي را محقق كند.
به گزارش خبرگزاري فارس از كرمانشاه، صنعت كرمانشاه اين روزها نيازمند توجه جدي مسئولان امر است و آمارهاي غيررسمي در ميان افراد صاحبنظر از تعطيلي بسياري از واحدهاي صنعتي و توليدي در استان كرمانشاه حكايت دارد.
واحدهاي صنعتي به تعبيري قلب تپنده توليد هر كشور هستند و غفلت يا سهلانگاري در مورد وضعيت اين واحدها ميتواند عواقب زيانباري را متوجه كشور سازد.
مدت زيادي است واحدهاي صنعتي استان كرمانشاه كه چرخه توليد استان را به چرخش درميآورند، وضعيت ناخوشايندي را تجربه ميكنند.
بهنظر ميرسد كمبود نقدينگي بزرگترين چالش فراروي واحدهاي صنعتي كرمانشاه است كه موجب تعطيلي اين واحدها همچون بسياري از واحدهاي صنعتي در شهرهاي ديگر شده است.
با توجه به اثرهاي مخرب مسئله كمبود نقدينگي يا همان سرمايه در گردش بر روي واحدهاي توليدي، سرعت بخشيدن تامين نقدينگي مورد نياز اين بخشها از طريق سيستم بانكي ميتواند مشكلات فراروي اين واحدها را تاحدودي حل كند.
بروكراسي شديد حاكم بر سيستم بانكي در تامين نشدن نقدينگي اين واحدها و نبود دسترسي بهموقع آنها به اعتبارات و منابع موجود مشكلات فراواني را براي صنعتگران بههمراه داشته است.
هم اكنون بالا بودن سود تسهيلات بانكي اختصاص داده شده به اين واحدها يكي از ديگر معضلات اين واحدها است و انتظار ميرود با پرداخت تسهيلات با بهره پايين به سرمايهگذاران و حمايت از آنها، موجبات رونق كسب و كار و بهتبع آن افزايش اشتغال را فراهم كرد.
در اين راستا هدايت نقدينگي سرگردان در بازار كه بهشدت تورمزاست، بهسمت توليد نيز ميتواند بسيار موثر باشد و در سالهاي گذشته نوسانات نرخ ارز منجر به نوعي نااطميناني در فضاي تصميمگيري صاحبان واحدهاي صنعتي شده كه اين امر مشكلات آنها را دوچندان كرده است.
بهنظر ميرسد تامين ارز مورد نياز اين واحدها بهمنظور ورود مواد اوليه و ماشينآلات به داخل كشور توسط دولت ميتواند در باقي ماندن اين واحدها در بازار و رقابت آنها نقش بهسزايي داشته باشد.
در اين بين نميتوان از نقش ويژه بازاريابي در واحدهاي صنعتي غافل ماند، چراكه در دنياي مدرن براي باقي ماندن در بين برندهاي گوناگون و متنوع بايد از يك سيستم بازاريابي قوي استفاده كرد، اما اينكه فعاليتهاي بازاريابي در اين واحدها تا چه حد جدي گرفته و به آن بها داده ميشود، قابل تامل است.
استفاده از نيرويهاي متخصص و تحصيلكرده و نيز ارائه آموزشهاي ضمن خدمت به كارگران غيرماهر در ارتقاي مهارتها و تبديل آنها به نيروي كار ماهر در رفع مشكلات اين واحدها تاثير بهسزايي خواهد داشت.
در روند اجراي طرح هدفمندي يارانهها نيز مقرر شده بود كه 30 درصد يارانه به بخش صنعت تعلق بگيرد، اما اين اتفاق رخ نداد و باعث بروز مشكلات زيادي براي صنعتگران شد.
صيانت و حفظ واحدهاي موجود از مهمترين اقدامات سازمان است
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار فارس در كرمانشاه اظهار داشت: تمام پروانههاي بهرهبرداري صنعتي بالغ بر 840 پروانه است كه حدود 516 واحد فعال و 339 واحد نيز بنا بهدلايل متعددي غيرفعال هستند.
جهانگير شاهمرداي خاطرنشان كرد: با تشكيل كارگروههاي ويژهاي بهطور موردي واحدهاي راكد را بررسي ميكنيم و فعالسازي اين واحدها با جديت در دستور كار قرار دارد.
شاهمرادي با اشاره به اينكه بعضي از واحدها امكان فعالسازي ندارند، بيان داشت: اين واحدها بهدلايلي از جمله از رده خارج شدن ماشين آلات و يا ضعف مديريتي توان ادامه فعاليت را از دست دادهاند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمانشاه تصريح كرد: براي واحدهايي كه به حمايت دولت نياز دارند، اقدامات لازم را انجام خواهيم داد.
وي مهمترين اقدامات سازمان در يكسال گذشته را صيانت و حفظ واحدهاي موجود دانست و گفت: بهطور مستمر فعاليت واحدها رصد شده و مشكلات مواد اوليه و تامين نقدينگي را در روال اداري و در كارگروههاي ويژه بررسي و 200 مصوبه حمايتي در خصوص اين واحدها داشتهايم.
اين مسئول پيگيري جوازهاي تاسيس مهم و طرحهاي صنعتي اثرگذار در استان كرمانشاه را از ديگر اقدامات صورت گرفته توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمانشاه عنوان كرد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمانشاه تصريح كرد: مصوبات سفر پر خير و بركت مقام معظم رهبري به استان پيگيري شده و مجموع تسهيلات و اعتبارات صندوق توسعه ملي 538 ميليون دلار براي طرحهاي مهم بوده و كرمانشاه در كشور رتبه نهم را بهخود اختصاص داده است.
به گفته وي، طرحهاي صندوق توسعه ملي در مراحل مختلف پيشرفت فيزيكي هستند و برخي از آنها مشكلات گشايش اعتبار دارند كه اين موضوع از طريق مسئولان مربوطه پيگيري ميشود.
شاهمرادي با بيان اينكه واحدهاي صنعتي در كشور با مشكلاتي مواجه هستند، اذعان داشت: اين مشكلات در واحدهاي صنعتي استان كرمانشاه نيز وجود دارد، البته بسياري از آمارها در مورد تعطيلي واحدهاي توليدي و صنعتي هيچ پايه كارشناسي ندارد.
اين مسئول ثبات قوانين در حوزه صنعت را مهمترين موضوع براي رونق اقتصادي در اين بخش دانست و يادآور شد: استان كرمانشاه موقعيت خوبي براي صادرات دارد و مسئولان نيز به توسعه صادرات ديد خوبي دارند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمانشاه ايجاد واحدهاي جديد را مبتني بر كار كارشناسي و بررسي دقيق سودده بودن واحدهاي صنعتي دانست.
وي با اشاره به اينكه بازسازي و بهروز رساني واحدها بايد مورد توجه قرار گيرد، تاكيد كرد: بايد توليد را بر اساس نياز مشتري تغيير داد.
شاهمرادي خاطرنشان كرد: توليدكنندگان بايد در پي ايجاد بازارهاي جديد باشند و قيمت تمام شده كالاهاي خود را با استفاده از تكنولوژي روز كاهش دهند.
وي سود بالاي تسهيلات را موجب سخت شدن فعاليت واحدهاي صنعتي دانست و بيان داشت: در اين زمينه تثبيت قوانين كارساز است و صيانت از توليد واحدهاي موجود در اولويت كار قرار دارد.
شاهمرادي اظهار داشت: يكي از مهمترين موضوعات مورد توجه، ايجاد واحدهاي صنعتي است كه واحدهاي ديگر را بهحركت درميآورند.
وي تاكيد كرد: صنايع تبديلي، مادر، پتروشيمي، تكميل زنجيرههاي توليد و حلقههاي مفقوده و ايجاد واحدهاي صنعتي مبتني بر مزيت و قابليت، بهويژه توجه به بازارهاي بينالمللي و توليد صادراتمحور در سرلوحه كار قرار دارد.
شاهمرادي با بيان اينكه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمانشاه در تنظيم بازار بهطور جدي بازار را پايش ميكند، گفت: بايد براي كاهش چالشهاي بازار برنامهريزي داشته باشيم.
وي تعداد كل پروانههاي بهرهبرداري معدني را 243 پروانه اعلام كرد و افزود: حدود 300 گواهي كشف، پروانه اكتشاف و مجوز برداشت معدن نيز وجود دارد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمانشاه تعداد شاغلان در بخش معدن استان را 2 هزار و 594 نفر و در بخش صنعت 26 هزار و 500 نفر عنوان كرد.
شايسته است، مسئولان براي كمك به صنعت كرمانشاه از وضعيت موجود و رونق اقتصادي فكري داشته باشند و با تدبير و دورانديشي درصدد حل مشكلات آنها برآيند.
انتهاي پيام/2700/ت40
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]