واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت گيلان:بخش زيادي از ذخاير معدني گيلان مورد اكتشاف قرار نگرفته است
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت گيلان گفت: بخش زيادي از ذخاير معدني گيلان مورد اكتشاف قرار نگرفته و نياز به برنامهاي مدون براي افزايش فعاليتهاي معدني اين استان است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/09/26/13920926000064_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاري فارس از لاهيجان، علي منتظري امروز در همايش دو روزه «علوم زمين و نقش معدن و صنايع معدني در توسعه اقتصادي گيلان» هزينه بالاي معدنكاري با ماشينآلات استيجاري را به صرفه ندانست.
وي ضعف نظارت بر فعاليتهاي معدني به دليل ناآشنايي اغلب بهرهبرداران، بيگانگي مراكز دانشگاهي با معادن و بيميلي بهرهبرداران براي ارتباط با مراكز دانشگاهي، ضعف ارتباط بين صنعت، معدن و دانشگاه را از جمله مسايل و مشكلات موجود در توسعه فعاليتهاي معدني ذكر كرد.
اين مسئول با بيان اينكه بخش زيادي از ذخاير معدني گيلان مورد اكتشاف قرار نگرفته است، تصريح كرد: نياز است برنامهاي مدون براي افزايش فعاليتهاي معدني در گيلان داشته باشيم.
وي رعايت نكردن اصول فني در معادن توسط برخي از افراد كه نياز به وضع مقررات جديد دارند و آشنا نبودن بهرهبرداران با روشهاي آتشباري و مواد «ناريه» در معادن كه موجب كاهش راندمان توليد و افزايش هزينههاي توليد ميشود را يكي ديگر از مشكلات اين حوزه عنوان كرد.
منتظري بيتوجهي صنايع معدني به مواد معدني توليد شده در استان را از ديگر نواقص موجود در توسعه فعاليتهاي معدني و ايجاد درآمدهاي پايدار ذكر كرد و خاطرنشان كرد: بسياري از نواقص با آموزشهاي فني و حرفهاي و برگزاري دورههاي آموزشي براي مسئولان فني، ارتباط مستمر دانشگاه با محيطهاي معدني، حمايت دولت در تأمين ماشينآلات معدني برطرف ميشود.
وي متذكر شد: با جديت بيشتر مسئولان فني، دقت بيشتر سازمان نظام مهندسي معدن و تعامل بيشتر دانشگاه و حمايت دولت بسياري از كمبودهاي موجود در توسعه فعاليتهاي معدني قابل برطرف شدن است.
منتظري با اشاره به قوانين درون سازماني برخي از سازمانها و ادارهها براي انجام استعلام از محيطهاي معدني گفت: بخشي از مشكلات حوزه معدن مربوط به دستگاههاي دولتي بوده و به صورت قانون نيست كه اين امر مشكلات عديدهاي را براي فعالان بخش معدن ايجاد كرده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت گيلان، مقررات زيستمحيطي، راه و ترابري، ميراث فرهنگي، امور اراضي را به خاطر اخذ استعلام از تمام نهادها و دستگاههاي دولتي دانست.
اين مسئول با اشاره به اينكه مشكل رعايت ضوابط و قوانين نيست، يادآور شد: اين مشكل مقرراتي است كه دستگاهها فراتر از قانون وضع ميكنند.
وي ابراز اميدواري كرد كه با برگزاري همايش مذكور و تعامل بيشتر مديران به همراه ارائه مقالههاي علمي گام بزرگي در برطرف شدن مشكلات معدني و توسعه فعاليتهاي معدني و صنايع معدني استان برداشته شود.
به گزارش فارس، توكلنيا در همايش مذكور جايگاه ژئوتوريسم گيلان با نگرش خاص به ايجاد ژئوسايت در معدن زغالسنگ سنگرودـ البرز غربي را محور سخنراني خود قرار داد.
زمينشناسي اقتصادي گيلان، زمينشناسي زيستمحيطي استان، زمينشناسي پزشكي گيلان، توسعه پايدار در استان، ژئوتوريسم گيلان، اكتشاف، استخراج، فرآوري و HSE در معادن توسعه بخش معدن و صنايع معدني از جمله محور همايش مذكور است.
مديريت منابع و ارتقاي بهرهوري در معادن و صنايع وابسته مزيتهاي سرمايهگذاري در معادن گيلان و مخاطرات زمين و مديريت بحران از ديگر محورهاي همايش علوم زمين و نقش معدن و صنايع معدني در توسعه اقتصادي گيلان است.
انتهاي پيام/2300/ت40
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]