واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
آقای روحانی مواظب کوپن داران تقلبی باش!
بی شک انتخاب دکتر حسن روحانی از بین نامزد های متعدد اصولگرا معنایی فراتر از تقسیمات سیاسی مرسوم داشت. انتخاب او پاسخ به ناکار آمدی های موجود بود.
به گزارش نامه نیوز، محمد علی وکیلی در ادامه سرمقاله روزنامه ابتکار آورده است:
مردم در این دوره با سرخوردگی ناشی از ناکارآمدی جریان مدعی اصولگرا گم شده خود را در گفتمان کار آمدی جستجو می کردند گوش مردم از شعار های عدالت طلبانه و مبارزه جویانه در مقابل فساد و رشوه و.... پر بود. در هشت سال گذشته به اندازه هشتصد سال شعار وادعا طرح شد ولی واقعیت های صحنه همواره خلافش را نشان داد. دولتی که خود را برآمده از روحیه ی عدالت طلبی مردم می پنداشت و با انگشت گذاشتن روی این احساس توانست از نردبان اعتماد آنان بالا رود در انتها مطابق آمار پرونده ها ی کشف شده، یکی از بد نام ترین دولت ها در مبارزه با فساد و رشوه لقب گرفت. مردم در هشت سال پیش سرنوشت خود را بدست محمود احمدی نژاد سپردند تا شاید از او کار آمدی در میدان نیازهایشان ببینند اما در نهایت معلوم شد که پُر در آمد ترین دولت به بدهکارترین دولت در جمهوری اسلامی تبدیل شده است و درنتیجه ناکارآمدی، خزانه دولت خالی، نرخ تورم بالای 40درصد،نرخ رشد اقتصادی منفی حدود 6 درصد و نرخ بیکاری بالای 30 درصد گردید.
خوب است بدانیم مطابق آمار بانک مرکزی آقای احمدی نژاد آن روز که دولت را از آقای خاتمی تحویل گرفت نرخ تورم حدود 11 درصد و نرخ بیکاری حدود 9 درصد بود ولی به دنبال جنجال رسانه ای که در آن ایام در گرفت این حقایق در درون گرد وغبار های مرسوم کتمان شد و مردم به گمان روزهای بهتر به احمدی نژاد پناه آوردند و زمام امورکشور را به امید وضع بهتر و کار آمدی بالاتر به دستش سپردند. حال آمارها نشان می دهد که مردم گرفتار سراب شدند. در پس این آزمون و خطا بود که مردم تصمیم گرفتند آزموده را آزمودنی دوباره خطاست و به روحانی اعتماد کردند. اعتماد کردند تا شاید کار آمدی را در بستر اعتدال ببینند. بر این اساس روزهای سختی در پیش روی دولت تدبیر است. روحانی فرصت زیادی برای اثبات حقانیت خود و حُسن اعتماد مردم ندارد.
رئیس جمهور باید تکلیف را ابتدا با خود روشن کند آنگاه مهندسی را صورت دهد. او باید روشن کند که با کدام منش و با کدامین تیم قادر به پاسخگویی انتظارات شکل گرفته و امید های ایجاد، شده خواهد بود.
آقای روحانی در ابتدای ریاست جمهوری خود اعلام داشت که بنا ندارد داس باشد ولی حتماً سوار شده های بدون کوپن را پیاده خواهد کرد اما این به تنهایی کافی نیست. گاهی بدون کوپن ها از قطار دولت پیاده می شوند ولی کوپن داران تقلبی به جای آنان سوار می شوند. خطر کوپن داران تقلبی بیش از بدون کوپن ها می باشد. کسانی که با چتر بازی توان لابی در دولت های مختلف را دارند و شاخک های فرصت طلبی شان آنان را (فراتر از گفتمانها ی مرسوم )بر مصدر و مناصب پُر آب و نان می رساند بسیاری با کوپن بدلی اصلاحات وارد می شوند ولی هیچ منش و نسبتی با اصلاحات ندارند و به اقتضای جایگاه و میز و صندلی خود وارد معامله می شوند. ورودشان با کوپن اصلاح طلبی و یا اعتدال گرایی است ولی بقایشان با فراز از نماد ها و نشان های اصلاح طلبی می باشد. جالب است که این دسته از (فرصت طلبان و کوپن داران تقلبی ) این رویکرد را اقتضای اعتدال گرایی می دانند و برای خود مجوز شرافتمندانه صادر می کنند. بی شک این دسته قادر به پاسخگویی انتظارات نیستند. اینان فرصت و منابع را صرف بده بستانهای نامبارک خواهند کرد و سهم مردم در این بده بستان ها و بدست این جماعت به هدر خواهد رفت. تکیه کردن بر این قبیله موجب هدر دادن سرمایه هاست و مصداق بارز فرصت سوزی است.
هیچ دولتی با آدم های خاکستری قادر به پاسخگویی نیست. در جامعه سیاسی ایران آدم ها بخصوص در مناصب مهم کشور باید شناسنامه مشخص داشته باشند. چتر بازان بی شناسنامه با هر دولتی یک شناسنامه دارند و به تعداد دولت ها برای خود شناسنامه ای ساخته اند. اینان نه اهل هزینه دادن هستند و نه مرد رزم می باشند بلکه هنرمند تمام عیار بزم هستند که کاسبی در خونشان و اندیشه ای به جز سود و زیان ندارند. به هیچ مسلکی به جز منافع و مناصب پایبند نیستند. به هر روی عملکرد دولت با شاخص های ذکر شده قابل ارزیابی و اجمالا قابل نقد است ولی امید وتدبیر فعلا مانع ذکر مصادیق است.
1392/9/23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]