واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خبر خوشحال كننده براي ميلياردرهاي ايران!
با فراهم شدن امكان استقرار و نگهداري هواپيماهاي شخصي، پرواز اين هواپيماها سادهتر ميشود. اتفاقي كه البته جز قشر ميلياردر ايراني كسي را خوشحال نخواهد كرد!
به گزارش مجله مهر مديرعامل شركت فرودگاههاي كشور امروز از امكان استقرار هواپيماهاي شخصي در فرودگاههاي كشور خبر داد و گفت: «با مشاركت بخش خصوصي و دولتي، كساني كه توانايي مالي دارند ميتوانند هواپيماهاي فوق سبك خود را در فرودگاههاي كمترافيك كشور مستقر كنند.» تصميمي كه به گفته محمود رسولينژاد با توافق سه جانبه سازمان صنايع هوايي، شركت فرودگاههاي كشور و بخش خصوصي گرفته شده و علاقهمندان به پرواز ميتوانند بدون نگراني از فضاي نگهداري، هواپيماهاي دو نفره و فوق سبك خريداري كنند.
با اين حال، نگهداري از هواپيماهاي شخصي شرايط خاصي دارد كه رسولي نژاد آنها را اينطور به ايسنا توضيح ميدهد: «در بخش كنترل راداري، اين مدل هواپيماها تابع مقررات ويژهاي هستند و رابطي با كنترل پرواز دارند تا نشست و برخاست به صورت ايمن انجام شود. البته پرواز هواپيماهاي فوق سبك در تهران تا شعاع 70 كيلومتري و در شهرهاي بزرگ تا شعاع 40 كيلومتري پذيرفته نميشود. اما براي علاقهمندان تهراني در خارج از شهر فضاي پرواز در نظر گرفته شده است.»
مالكين هواپيماهاي فوق سبك بايد قبل از هر پرواز نقشه پرواز خود را به برج مراقبت فرودگاه مبدا و مقصد اعلام كرده و در طول پرواز راهنمايي بگيرند. اين هواپيماها نياز به باندهاي خاصي ندارند و ميتوانند در باندهاي كشاورزي نشست و برخاست كنند. از آنجايي كه حداكثر وزن اين هواپيماها به 600كيلوگرم ميرسد، باندها نيازي به مقاوم سازي زيادي هم نخواهند داشت.
ميلياردرها پيشقدم ميشوند
مديرعامل شركت فرودگاههاي كشور در حالي از صدور مجوز پرواز هواپيماهاي دو نفره و فوق سبك خبر ميدهد كه سه سال قبل هم توسعه استفاده از هواپيماهاي شخصي به طور جدي در برنامه قرار گرفته بود. در آن زمان نايب رئيس اتحاديه صنايع هوايي و فضايي كشور از تاسيس چند شركت خبر داده بود كه قرار بود به توسعه هوانوردي عمومي و فرهنگسازي در اين زمينه كمك كنند. انتصاري در آن زمان قيمت هواپيماهاي دو نفره را حدود 90 ميليون تومان، هواپيماهاي چهار نفره را بين 250 تا 300 ميليون تومان و هواپيماهاي 6 تا 8 نفره را بين 700 تا 800 ميليون تومان اعلام كرده و از خريد هواپيماهاي جديد از كشورهاي خارجي خبر داده بود. او گفته بود: «متاسفانه كشورمان در حوزهي هوانوردي عمومي جزو كشورهاي جهان چهارم محسوب ميشود. يعني ما حتي از كشورهاي توسعه نيافته هم عقبتريم.»
10ميليون تومان تا خلبان شدن
خلبان هواپيماي فوق سبك براي راندن هواپيما بايد 60ساعت دوره تئوري و 50 ساعت دوره عملي ديده باشد كه حدود 3ماه طول ميكشد. براي گذراندن اين دوره حداقل سن 18سال و حداقل تحصيلات ديپلم در نظر گرفته شده است. گواهي سلامت كامل از سازمان هواپيمائي كشوري، آشنائي به زبان انگليسي در حد مكالمه و توانائي خواندن و درك متون در كتب هوانوردي هم از ديگر شرطهايي است كه براي خلبانهاي تازه كار هواپيماهاي شخصي در نظر گرفته ميشود.
هزينه كلاسهاي تئوري اين دورهها يك ميليون و 800 هزار تومان و هزينه كلاسهاي عملي ساعتي 180 هزار تومان است كه براي 50 ساعت آموزش 9ميليون تومان خواهد بود.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]