واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: در نشست هفته پژوهش مطرح شد؛ دفاع نجفي از عملكرد مشايي/60 درصد كاركنان ميراث فرهنگي زير ديپلم هستند!
معاون رييس جمهور با بيان اينكه در طول عمرم حتي 30 ثانيه هم با مشايي ملاقات حضوري نداشتم، گفت: بنابراين حرف من دفاع از شخص آقاي مشايي نيست بلكه دفاع از عملكرد وي است.
به گزارش سرويس اجتماعي برنا، محمدعلي نجفي در نشستي كه صبح امروز در سالن اجتماعات موزه ملي ايران به مناسبت آغاز هفته پژوهش برگزار شد، گفت: نبايد در گذشته بمانيم و بايد بيشتر توان خود را براي آينده فرض كنيم تا بتوانيم از اين وضعيت نابسامان خارج و در جهت رشد و توسعه گام برداريم.
وي با اشاره به اينكه تشكيل هيئت امناي پژوهشگاه كه يكي از اقدامات اساسي در راه ارتقاء پژوهش در سازمان است، اظهار كرد: اين كار نياز به زمان دارد و ساير دستگاهها و ارگانها نيز بايد با ما همكاري كنند.
پژوهش، قلب تپنده سازمان ميراث فرهنگي
رييس سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد: اين سازمان به لحاظ نوع وظيفه و مأموريتش بيشتر بر روي كارهاي پژوهشي بايد معطوف شود چرا كه پژوهش قلب تپنده سازمان است و بايد در تمام اعضاء و جوارح سازمان تأثير بگذارد.
معاون رئيسجمهور افزود: يكي از بخشهاي سازمان كه در سالهاي گذشته بيشترين لطمه را خورده است بخش پژوهش سازمان است من معتقد نيستم افرادي كه به اين پژوهشگاه آمدهاند تبعيد شده هستند چرا كه تمام 370 نفري كه در اينجا مشغول هستند محترم هستند و بايد براي آنها ارزش قائل شد.
فقدان تقاضاي موثر براي پژوهش
نجفي يكي از مهمترين مشكلات كار پژوهش در كشور را مسئله فقدان تقاضاي موثر براي پژوهش در جامعه دانست و افزود: اصولاً در كشور ما پژوهش تقاضا محور نيست و شايد بتوان گفت پژوهشگران در اين مورد مقصر نيستند و بيشتر سياستمداران مقصرند.
معاون رييس جمهور با بيان اينكه آن چيزي كه ميتواند بودجهها را به سمت پژوهش سوق دهد داشتن تقاضا است، گفت: پژوهش در سازمان ميراث فرهنگي جزء ماهيت و كار بنيادي ما است. اما متأسفانه پژوهشگران ما مطلع نيستند كه نيازهاي پژوهشي ما چيست و بر حصب علم و تجربه اقدام ميكنند.
وي افزود: آيندهپژوهشي مسئله ديگري است كه در مباحث علمي بايد مورد توجه قرار گيرد و هم اكنون بسياري از كشورها به اين موضوع توجه دارند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد: با استفاده از آينده پژوهشي ميتوان در مورد برنامههاي دراز مدت تصميمگيري كرد و با استفاده از مطالعات تشويقي و مقايسهاي ميتوان وضعيت كشور را در مقايسه با ساير كشورها دريافت و از تجربيات آنها به صورت بومي و ملي استفاده كرد.
60 درصد كاركنان ميراث فرهنگي، زيرديپلم
نجفي با اشاره به اينكه هم اكنون 60 درصد از كاركنان سازمان ميراث فرهنگي تحصيلاتي زير فوق ديپلم دارند، گفت: متأسفانه سازمان ميراث فرهنگي به نسبت كار علمي و پژوهشي كه بايد انجام دهد سازمان كم سوادي است و اين موضوع به ما نشان ميدهد كه در طراحي نظام مديريت انساني دقت لازم به كار گرفته نشده است.
وي با اشاره به مديريتهاي قبلي سازمان ميراث فرهنگي گفت: من معتقد هستم در دوره آقاي مشايي و در چهارسال اولش كار سازمان قابل دفاع بود.
حتي 30 ثانيه هم با مشايي ملاقات نداشتم
معاون رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه در طول عمرم حتي 30 ثانيه هم با وي ملاقات حضوري نداشتم، تصريح كرد: بنابر اين حرف من دفاع از شخص آقاي مشايي نيست بلكه دفاع از عملكرد وي است.
وي افزود: آزاد كردن اطلاعات و تسريع دسترسي به آنها نكتهاي است كه بايد به آن توجه ويژهاي كرد و پوسته سختي كه دور پژوهشگاه كشيده شده است بايد از بين برود.
نجفي ادامه داد: در سياستگذاريهاي پژوهشگاه بايد معاونتهاي سازمان دخيل باشند و در نقطه مقابل نتيجه پژوهشها نيز بايد به معاونت ها داده شود و طراحي اين سازوكار با خود پژوهشگاه است.
درهاي سازمان بايد به سمت دانشگاهها باز شود
به گفته معاون رييس جمهور كار پژوهش در سازمان نبايد منحصر به پژوهشگاه باشد؛ چرا كه هم اكنون در بخشهاي ديگري نيز كارشناساني داريم كه از پژوهشگران پژوهشگاه كمتر نيستند و بايد فكري كنيم كه پتانسيل سازمان به نوعي درگير كار پژوهشي در سازمان شود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: ما در وهله اول علاقه داريم كه كار پژوهش توسط نيروهاي داخلي انجام شود اما نبايد اين كار را منحصر به سازمان كنيم. چرا كه هم اكنون مراكز آموزش عالي زيادي هستند كه در راستاي اهداف ما فعاليت ميكنند و بايد درهاي سازمان را به سمت دانشگاهها و مؤسسات پژوهشي باز كنيم.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]