واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: "بادي كه تو را خشك كرد، مرا برد" تالار حافظ را گرم كرد
نمايش "بادي كه تو را خشك كرد، مرا برد" به كارگرداني علي نرگس نژاد مخاطبان بسياري را به صحنه تئاتر كشانده و اين روزها تالار حافظ ميزبان علاقمندان اين نمايش است كه در بين آنها هواداران پرسپوليس نيز ديده مي شوند.
به گزارش حوزه تئاتر باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي و امور بين الملل بنياد رودكي، نمايش "بادي كه تو را خشك كرد، مرا برد" كه از هفدهم آذرماه به روي صحنه تالار وحدت رفته، مورد استقبال علاقمندان قرار گرفته است.
با وجود تلاشي كه پژمان جمشيدي براي حضور موفق در نمايش "بادي كه تو را خشك كرد، مرا برد" انجام داده بود ولي مخاطب نمي توانست وي را به عنوان يك بازيگر حرفه اي بپذيرد.
حضور پررنگ مخاطبان اين نمايش در شرايطي اتفاق مي افتد كه پيش از اجراي "بادي كه تو را خشك كرد، مرا برد" موج انتقادات بسياري نسبت به نمايش مذكور به وجود آمده بود به طوري كه پژمان جمشيدي در نشست خبري اين نمايش گفت: فحشهايي كه براي بازي در تئاتر به من دادند، زماني كه در پرسپوليس بازي ميكردم از علي پروين نخورده بودم!
صحبت ها همچنان در خصوص نمايش "بادي كه تو را خشك كرد، مرا برد" بسيار است. در زير گزارشي از خبرگزاري مهر را مي آوريم كه به تحليل اين نمايش پرداخته است.
نمايش "بادي كه تو را خشك كرد، مرا برد" به كارگرداني علي نرگسنژاد از يكشنبه 17 آذرماه اجراي خود را در تالار حافظ آغاز كرده است. در چند روزي كه از اجراي اين اثر نمايشي مي گذرد تالار حافظ بعد از مدتها شاهد حضور پرشمار مخاطبان شده است. بهاره رهنما و پژمان جمشيدي بازيگران اين نمايش هستند و نقش زن و مردي به نام بهار و پژمان را در اين اثر ايفا مي كنند كه مرد بعد از 7 سال جدايي در خاطرات زن جان مي گيرد تا پاسخگوي دلايل ترك همسرش باشد و حرفهاي او را نيز بشنود.
پيش از آغاز اجراي اين نمايش حرف و حديث هاي فراواني به خاطر حضور پژمان جمشيدي فوتباليست اسبق تيم ملي و باشگاه پرسپوليس در صحنه تئاتر به گوش مي رسيد. جمشيدي براي اولين بار با بر عهده گرفتن نقش يك فوتباليست از رده خارج شده در سريال "پژمان" به كارگرداني سروش صحت توانست نظرها را به خود جلب كند و بازي اش در اين مجموعه نيز مورد توجه قرار گرفت اما به نظر خيلي از منتقدان، صرف بازي كردن در يك سريال طنز و ايفاي نقشي شبيه به زندگي خود آن شخص نمي تواند توجيه مناسبي براي حضور در صحنه نمايش و ايفاي نقش در يك تئاتر باشد چون بازي در تئاتر تخصص و دانش و آگاهي هاي متفاوتي نسبت به بازي در تلويزيون ميطلبد.
اما در نهايت با همه مخالفت ها جمشيدي از روز يكشنبه 17 آذر بازي خود را در نمايش "بادي كه تو را خشك كرد مرا برد" به كارگرداني علي نرگسنژاد و در مقابل بهاره رهنما آغاز كرد و بر خلاف تصور آنقدرها هم كه موج منفي درباره حضورش به راه افتاده بود بازي بدي از خود ارائه نداد. البته در نگاه اول مي توان كم تجربهگي و خامي بازي جمشيدي را در ابتداي حضورش روي صحنه تشخيص داد اما بعد از گذشت چند دقيقه ابتدايي نمايش، جمشيدي خودش را روي صحنه پيدا مي كند و مي تواند در مقابل رهنما بازي متعادلي را از خود به نمايش بگذارد.
البته قرار نيست جمشيدي را مثل يك بازيگر شش دانگ و تمام عيار كه سالها سابقه حضور در صحنه تئاتر داشته است به حساب بياوريم اما بازياي كه وي از خود به نمايش مي گذارد نشان از تلاش و سختكوشي جمشيدي براي رسيدن به نقش و يادگيري قوائد بازي در تئاتر دارد. جمشيدي با راهنماييهاي كارگردان و بهاره رهنما روي صحنه دستپاچه نميشود و برخلاف برخي از بازيگران سينما كه با تبليغات و هزينه هاي فراواني بازي در تئاتر را هم به كارنامه تجربياتشان افزودند حداقل نحوه ايستادن روي صحنه تئاتر را آموخته است.
اما استفاده زياد جمشيدي از دست هايش با وجود بي تحرك بودن نقشي كه بر عهده دارد و تلاشي كه براي جدي بودن و فاصله گرفتن از پژمان سريال "پژمان" روي صحنه مي كند ارتباط مخاطب را در ابتداي نمايش با كاراكتري كه نقشش را ايفا مي كند قطع و بيشتر به بازي برون گرا و جذاب بهاره رهنما روي صحنه جلب ميكند.
اين نمايش برگرفته از داستان "چشمهايي كه مال توست" نوشته بهاره رهنما است كه توسط نرگس نژاد به نگارش درآمده است. رهنما داستان خودش را نزديك به 2 سال در مكانهاي مختلفي با كارگرداني نسيم ادبي روي صحنه برده بود. اما در اين نمايش، زندگي زن داستانِ رهنما را بعد از 7 سال شاهد هستيم و حضور مرد قصه در اين اثر، باعث شده نمايش يك طرفه به قاضي نرود و ديدگاه هاي فمنيستي را كه به داستان رهنما نسبت مي دادند نفي كند چون اينجا مرد داستان و همسر سابق "بهار" هم حضور دارد و ميتواند از خودش دفاع كند و دليل ترك همسر و فرزندش را توضيح دهد.
البته در نهايت باز هم مخاطب چيز زيادي از حرفهاي مرد و دليل ترك همسرش نميفهمد اما در لحظاتي از نمايش نيز به وي براي انجام اين كار حق ميدهد.
نكته جالب توجه در اين چند روزي كه از اجراي نمايش مي گذرد استقبال قابل توجه علاقمندان از اين اثر نمايشي است. علاقمنداني كه نمي توان نام مخاطبان تئاتر را بر آنها نهاد بلكه اين تماشاگران كه برخي از آنها نوجوانان كم سن و سالي هستند بيشتر به خاطر ديدن پژمان جمشيدي به تماشاي نمايش مي آيند تا بعد از پايان كار بتوانند با بازيگر محبوبشان عكس يادگاري گرفته و از او براي خودشان و بقيه دوستاني كه نتوانستند به تئاتر بيايند امضا بگيرند. جمشيدي نيز موقرانه تا مدتها بعد از پايان نمايش به درخواستهاي علاقمندانش جواب مثبت مي دهد و با خوشرويي با آنها روبرو مي شود.
دليل حضور اين افراد و علاقمندي شان به جمشيدي نمي تواند صرفا به خاطر سابقه فوتباليست بودن وي باشد چون اكثر كساني كه به ديدن نمايش مي آيند سن و سالشان آنقدر پايين است كه نميتوانند خاطره اي از بازي 7-8 سال قبل جمشيدي در تيم ملي يا پرسپوليس داشته باشند بنابراين محبوبيت فعلي جمشيدي نزد تعدادي از علاقمندانش را مي توان به حساب بازي در سريال "پژمان" گذاشت.
البته در روزي كه نگارنده به ديدن اين نمايش رفته بود خانواده اي 5 نفره هم حضور داشتند كه براي بار چهارم بود به ديدن اين اثر نمايشي مي آمدند و در طول نمايش نيز واكنش هاي با مزه اي از خودشان نشان مي دادند كه جالب توجه بود. پدر اين خانواده از طرفداران سر سخت پرسپوليس بود و تنها براي ديدن بازيكن اسبق تيم محبوبش هر شب به ديدن اين نمايش مي آيد و هر شب با ذوق فراوان، تجربه ديدن پژمان جمشيدي و بهاره رهنما را در فاصله اي بسيار نزديك و نفس به نفس با خودشان از سر ميگذراند.
حضور پژمان جمشيدي و افرادي شناخته شده اي نظير وي نمي تواند درمان مقطعي براي حل معضل مخاطب در تئاتر ايران باشد چون اين استقبال ها تنها به نمايش هايي از اين دست ختم مي شود. اين مسئله در حالي رخ مي دهد كه همين تماشاگران فعلي نمايش هاي به ظاهر پرمخاطب هم تنها به صرف ديدن فرد خاصي به شكل موقتي تماشاگر تئاتر مي شوند و بعد از تمام شدن اين اجرا به دنبال هنرپيشه مورد علاقه شان به جاهاي ديگري كه او ممكن است حضور داشته باشد گرايش پيدا مي كنند بنابراين بازهم شاهد حضور كم رمق علاقمندان تئاتر در سالن هاي مختلف خواهيم بود.
به عنوان نمونه بعد از نمايش "بادي كه تو را خشك كرد مرا برد" نمايش "مخمصه" به كارگرداني افسانه صرفهجو در تالار حافظ به صحنه مي رود نمايشي كه با بهره گيري از گروه حرفه اي و دانش آموختگان تئاتر اجرا مي شود اما استقبال مخاطبان از اين اثر بسيار كمتر از نمايش قبلي است و همين مسئله نشان دهنده مقطعي بودن استقبال تماشاگران در سالن هاي تئاتر به خاطر كمبود بودجه و امكانات در اطلاع رساني و تبليغات شهري و تلويزيوني براي اين آثار است.
گفتني است، نمايش "بادي كه تو را خشك كرد مرا برد" به كارگرداني علي نرگس نژاد هر شب ساعت 18:30 در تالار حافظ به روي صحنه ميرود.
انتهاي پيام/ص
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]