تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):در انسان پاره گوشتى است كه اگر آن سالم و درست باشد، ديگر اعضاى بدنش هم با آن سا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803087231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابهام در افزايش اعتبارات حوزه سلامت/ كاهش بودجه پزشكان مناطق محروم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ابهام در افزايش اعتبارات حوزه سلامت/ كاهش بودجه پزشكان مناطق محروم
نگراني وزير بهداشت از كمبود اعتبارات حوزه سلامت در ماههاي پاياني سال و بدهي 8 هزار ميليارد توماني وزارت بهداشت، دست به دست هم داده تا شرايط تقريبا دشوار و سختي را براي مديران وزارتخانه رقم بزند. به طوريكه، بودجه پيشنهادي وزارت بهداشت در سال آينده هم نتوانسته رضايت دست اندركاران حوزه سلامت را فراهم كند.

به گزارش خبرنگار مهر، دكتر سيدحسن هاشمي وزير بهداشت با اشاره به بودجه پيشنهادي اين وزارتخانه براي سال 93، عنوان داشته كه اعتبارات حوزه سلامت براي سال آينده از وضعيت بهتري برخوردار است اما در مورد ميزان بدهيهاي وزارتخانه هيچ راه‌حلي به تصويب نرسيده است.

در همين حال دكتر اميدوار رضايي معاون قوانين مجلس معتقد است كه بودجه سال 93 وزارت بهداشت دچار ابهام و اشكالاتي است و برخي بندهاي قانوني براي تخصيص اعتبارات به حوزه سلامت، رعايت نشده و در خلاف برنامه حركت كرده است.

وي با اشاره به رقم كمك به تامين هزينه درمان كه در سال جاري 11 تا 14 ميليارد تومان بوده و براي سال آينده به 25 ميليارد تومان افزايش يافته است، افزود: شايد اين رقم افزايش يافته باشد اما براي حمايت از بيماران بي بضاعت، كافي نيست.

رضايي همچنين از كاهش بودجه خريد راهبردي خدمات بر اساس ماده 32 بند ج در سال 93 خبر داد و گفت: اين رقم در بودجه امسال 175 ميليارد تومان بوده اما براي سال آينده به 100 ميليارد تومان كاهش يافته است.

وضعيت بودجه 93 وزارت بهداشت

از سوي ديگر، حميدرضا عزيزي‌ فارساني عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با يادآوري بودجه 20 هزار ميليارد توماني حوزه سلامت در لايحه 93، گفت: اگر بدهي 8 هزار ميليارد توماني وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي را از اين رقم كم كنيم متوجه مي شويم كه اعتبار بخش سلامت در سال آينده تنها 12 هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.

وي با عنوان اين مطلب كه وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي 8 هزار ميليارد تومان بدهي دارند، تصريح كرد: از 20 هزار ميليارد توماني كه به بخش سلامت در حوزه بهداشت و درمان پيش‌بيني شده است حدود 6 هزار ميليارد تومان سهم بيمه‌ها، 500 ميليارد تومان به دستگاههايي مثل مسكن و شهرسازي براي ساخت بيمارستانها و ‌13.5 ميليارد تومان نيز سهم وزارت بهداشت و دانشگاه‌هاي علوم پزشكي است.

عزيزي‌ فارساني با بيان اينكه اعتبارات بيمه‌ها در لايحه بودجه 93 با رشد 66 درصدي روبرو است، تاكيد كرد: با توجه به نگاهي كه دولت به بخش بيمه داشته است بايد بتوان يكسان‌سازي دفترچه‌هاي بيمه را به صورت كارت الكترونيك با عنوان بيمه سلامت ايرانيان داشته باشيم و عدالت در سلامت را عملياتي كنيم.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با تاكيد بر اينكه در مجموع سهم بودجه حوزه سلامت با سهم كل بيمه‌ها حددود 325 هزار و 120 ميليارد تومان است،‌ يادآور شد: بايد به اين نكته توجه داشت كه اين سهم بودجه براي دستگاهها مناسب نيست و براي حل اين معضل لازم است دولت و مجلس به كمك بودجه سلامت بشتابد.

فرسودگي ناوگان‌ آمبولانس

عزيزي فارساني تصريح كرد: اكنون يكي از مشكلات حوزه سلامت، فرسودگي ناوگان آمبولانس كشور است زيرا حدود 50 درصد اين ناوگان‌ها بالاي 7 سال قدمت دارند در حالي كه زمان استفاده از آنها حدود 5 سال است بنابراين در سطح كشور به ويژه مناطق صعب‌ العبور 50 دستگاه آمبولانس نياز است.

وي افزود: در گذشته بودجه‌اي براي ماندگاري متخصصان در مناطق محروم پيش‌بيني شد كه متاسفانه در سال‌ اخير به دليل نبود حمايتهاي مالي متخصصان در مناطق محروم يا جذب نمي‌شدند يا به مدت طولاني در اين مناطق نمي‌ماندند كه متاسفانه اين موضوع نيز در بودجه امسال ناديده گرفته شد و با كاهش 19 درصدي بودجه براي اين مهم روبرو بوده‌ايم.

كاهش يك درصدي بودجه بيماران خاص

عزيزي‌فارساني تاكيد كرد: بودجه بيماران خاص نيز با كاهش يك درصدي مواجه شده كه ما تقاضا داريم نسبت به تامين بودجه براي مشكلات ضروري در حوزه سلامت تمهيداتي انديشيده شود.

پيش‌بيني نشدن درآمد حاصل از هدفمندي يارانه‌ها در حوزه سلامت

اين عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با يادآوري افزايش 14 درصدي بودجه سلامت، تاكيدكرد: به طور حتم اگر اين 14 درصد به طور كامل به حوزه سلامت اختصاص پيدا كند باز هم با انبوهي از مشكلات روبرو هستيم. در سال گذشته از جمع بودجه حوزه سلامت تنها 56 درصد اختصاص يافت و اگر ما فرض را بر اين بگيريم كه امسال 70 درصد به اين بخش تخصيص يابد باز هم نمي‌توان باري از دوش بخش درمان برداشت.

وي با بيان اينكه نگاه دولت به بحث مثبت بوده است،‌ تاكيد كرد: البته دولت تمام تلاش خود را براي توجه به اين حوزه به كار گرفته و اميد است با تخصيص 100درصدي بودجه به حوزه سلامت بتوان بخشي از معضلات آن را كاهش داد.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با تاكيد بر اينكه اختصاص درآمد حاصل از هدفمندي يارانه‌ها به حوزه سلامت در بودجه پيش‌بيني نشده است،‌ گفت: دولت هنوز برنامه‌ روشني براي بحث هدفمند سازي يارانه‌ها ندارد به گونه‌اي كه يكي از ابهامات موجود در بودجه نيز به اين بحث اختصاص دارد بنابراين لازم است دولت با برنامه‌اي مدون تكليف اجراي اين طرح و سهم سلامت از آن را مشخص كند.

اختلاف نظر بر سر رشد بودجه سلامت

رسول خضري عضو هيئت رئيسه كميسيون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به بررسي بودجه سلامت در اين كميسيون،‌ تصريح كرد: با وجود آنكه برخي‌ بر اين باورند كه بودجه سلامت 14 درصد رشد داشته اما با كمي بررسي متوجه خواهيم شد اين مبلغ بسيار ناچيز است.

وي تاكيد كرد: بخشي از 14 درصدي كه به بودجه سلامت اضافه شده بايد به بدهيهاي وزارت بهداشت اختصاص يابد زيرا اين وزارتخانه به مجموعه‌هاي زير پوشش خود مبالغي را بدهكار است كه با احتساب آنها مي‌توان گفت تنها 6 درصد به بودجه سلامت افزوده شده است كه اين ميزان بودجه نمي‌تواند دردي از بخش بهداشت و درمان دوا كند.

عضو هيئت رئيسه كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: در بحث و بررسي لايحه بودجه 93 در حوزه سلامت برخي نيز معتقد بودند كه بودجه در اين بخش افزايش يافته است اما من معتقدم كه اين افزايش تنها بخش كوچكي از مشكلات را مي‌تواند رفع كند.

در مجموع اعتبارات وزارت بهداشت در لايحه بودجه 93 نسبت به بودجه 92 حدود 15 درصد افزايش داشته، اما در مقايسه با بودجه محقق شده سال 92 مي‌توان گفت كه اعتبارات در لايحه بودجه 93 حدود 30 درصد افزايش خواهد داشت كه البته اين رقم فعلا روي كاغذ است و بايد منتظر ماند و ديد كه چه ميزان از بودجه 93 محقق خواهد شد.

-----------------------

گزارش از حبيب احسني پور

كد خبر: 2194671

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۳:۱۲

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن