واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كاهش 30 درصدي بودجه مراكز تحقيقاتي پزشكي/ پژوهش كليد قفل سلامت
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به كاهش بودجه مراكز تحقيقاتي گفت: متأسفانه امسال بودجه پژوهشي و مراكز تحقيقاتي حدود 25 تا 30 درصد كاهش يافته است.
به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر علي اصغر پيوندي در چهاردهمين جشنواره پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود: مراكز تحقيقاتي بخصوص مراكز تحقيقاتي مستقل ما 70 درصد از بودجه خود را براي كارهاي پشتيباني مانند حقوق اعضاي هيات علمي و هزينههاي جاري صرف مي كنند و درصورت عدم تزريق اين كاهش بودجه 30 درصدي، ديگر شاهد روند رو به رشد پژوهش در ماههاي آينده و سال آتي نخواهيم بود كه اميدواريم با مساعدت وزير بهداشت اين مشكل برطرف شده و مراكز تحقيقاتي ما كه منشا توليد علم و ثروت هستند بتوانند به وظايف خود عمل كنند.
رئيس دانشگاه با اشاره به بررسيهاي انجام شده گفت: بر اساس گزارش پايگاههاي اطلاعات علمي دنيا ISI، جمهوري اسلامي ايران در 15 سال گذشته پيشرفت سريعي در توليد علم داشته است به طوري كه در سال 1998 رتبه علمي ايران در جهان 52 بوده است و اين رقم در سال 2011 با 30 رتبه افزايش به جايگاه نوزدهم و در سال 2012 به حدود 16 ارتقا يافته است . همچنين براساس آخرين استنتاج آماري اسكوپوس در حال حاضر كشور ما در رتبه 15 توليد علم در دنيا قرار دارد.
پيوندي افزود: حدود 58/14 درصد توليد علم در كشور مربوط به گروه پزشكي است و گروه مهندسي با حدود 11 درصد در رتبه دوم و گروه شيمي و مواد در رده بعدي قرار دارد.
وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري مبني بر اين كه به وجود آوردن نهضت توليد علم جز از طريق پژوهش و تحقيق ميسر نمي شود اظهار داشت: جوامع پيشرفته و مديران توانمند به خاطر افزايش بهره وري و عدم اتلاف امكانات خود كارها را براساس پژوهش و تحقيق انجام مي دهند و ما نيز در نظام سلامت و دانشگاه بايد براين اساس كارها را دنبال كنيم كه اين امر باعث استفاده به نحو احسن از امكانات موجود مي شود.
رئيس دانشگاه با اشاره به حمايت رئيس جمهور از پژوهش يادآور شد: اميدواريم در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي بتوانيم شرايط و فضايي مناسب براي تلاش و فعاليت پژوهشگران ايجاد كنيم.
وي افزود: اگر قرار باشد تحولي در نظام سلامت اتفاق بيفتد كليد آن در دست پژوهش است. پژوهش و تحقيق مي تواند راهي را به ما نشان دهد و تحولي در نظام سلامت كه در ساليان اخير دچار مشكلات و تنگناهاي متعددي است ايجاد كند . با كليد پژوهش قفل بسته را به مدد تمام پژوهشگران ، تلاشگران و مديران عرصه سلامت و همه ارگانهاي ذيربط باز كنيم.
پيوندي خاطرنشان كرد: هدف ما در پژوهش اندوختن مقالات و چاپ كتاب نيست گرچه اين امر براي پژوهش لازم است اما هدف غايي ما نيست بلكه پژوهش بايد منجر به توليد ثروت و رفاه براي جامعه شود و نيازمنديهاي جامعه را برطرف كند كه اگر با اين محيط مساعد بتوانيم چنين كاري را انجام دهيم مطمئنا پژوهش به جايگاه شايسته اي كه انتظار آن را داريم خواهد رسيد.
در چهاردهمين جشنواره پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با حضور وزير بهداشت از دكتر فرخ سعيدي به عنوان پيشكسوت برگزيده دانشگاه و پژوهشگران و محققان برگزيده مراكز تابعه دانشگاه با اهداي لوح تقدير و هداياي تقدير بعمل آمد. اين جشنواره با حضور دكتر علي اكبر ولايتي مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور بين الملل، وزير بهداشت، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت و دكتر علي اصغر پيوندي رئيس دانشگاه و ساير مسئولان دانشگاه برگزار شد.
كد خبر: 2201060
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۲ - ۱۴:۲۸
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]